Új, nézettségi toplistás oldalt indított a Netflix

A streaming szolgáltató külön oldalt szentelt a számszerűsített és kategóriákra bontott globális nézettségi listáknak.

A Netflix éveken át titokban tartotta műsorainak nézőszámát, ám a közelmúltban megtörte ezt a rendszert, köszönhetően, hogy bizonyos műsorai elképesztő nézőszámokat produkált – illetve perceket, ugyanis csak a megtekintés hosszát tudják számszerűsíteni, ami azt jelenti, hogy az előfizetők nem feltétlenül nézték végig az adott produkciót, de elindították és bele-belepillantottak.

A magyar felületen is megtaláljuk az aktuális (és helyi) Top 10-es listát, de az rendkívül dinamikusan változik, az aktuális népszerűségnek megfelelően. Most viszont a Netflix elindította a top10.netflix.com nevű oldalt, ahol számszerűen listázza a toplistás filmek globális megtekintéseit. Az oldal a tervek szerint heti rendszerességgel, keddenként frissül (szerdától vasárnapig kerülnek fel új tartalmak, így addigra kiderül a friss népszerűségi lista), de korábbi hetek kedvenceit is meg lehet nézni – jelenleg 2021. június 28-ig visszamenőleg böngészhetjük a heti toplistákat, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy még korábbi eredményeket közzétesz-e a streaming szolgáltató.

Az oldal a toplista felsorolásán túl azt is nyomon követi majd, hogy egy-egy cím hány hete szerepel a legnézettebb műsorok között, valamint azt is, hogy összesen hány órát nézték azokat.

Forrás: top10.netflix.com

 

A fenti kép a filmek heti toplistáját mutatja, élen a nézettségi rekordot már a megjelenése napján megdöntő Red Notice-szal, de megnézhetjük a nem angol nyelvű filmek (az első helyezett az olasz Yara 17950000 órányi megtekintéssel), az angol nyelvű sorozatok (a Narcos: Mexikó 3. évada 50290000 órával) és a nem angol nyelvű sorozatok (nyilván nem okoz meglepetést, hogy a Squid Game vezet ismét 42790000 órácskával) népszerűségi sorrendjét is.

(Forrás: Uproxx)

Címlapkép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

 

A PORT.hu zenés műsora, a SZESSÖN e heti vendége a Nem akarok beleszólni trió egyik frontembere, Fancsikai Eszter, aki a YouTube-ról úgy lehet ismerős mint Vegamama. Most megmutatta, hogy mit tud a dobok mögött.