Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtökön ezek leszenek este a tévében.

Gyilkos menyegző - Film4, július 27. csütörtök, 20h

Sonya kitűnő tanuló, és egyetemre akar menni. Hagyománytisztelő roma szülei azonban nem akarják elengedni, hanem minél hamarabb férjet keresnek a számára. Nagy örömükre a roma közösség vezetője a saját fiának szánja Sonyát. A szülők meg is egyeznek, Sonya azonban tiltakozik, mert mást szeret. Jövendőbeli apósa ekkor elrabolja a lányt, és megkezdődik a versenyfutás az idővel.

 

The Expendables 2 - A feláldozhatók 2 - Film+, július 27. csütörtök, 21h

Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sőt két taggal, Billyvel, a Kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bővülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerű melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövő dohányban reménykednek, ám amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött csapat elszántan küzd, miközben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani.

 

Zuhanás közben - Magyar Mozi TV, július 27. csütörtök, 21h

Wolf szőke, jóképű és videókkal seftel. Nóra elhanyagolt negyvenes, aki elmebeteg férjével ér összezárva. Gyuri pedig taxizik, és a házát próbálja felépíteni. A három embert összehozza a végzet egy nyári napon.

 

Kiéhezettek - Moziverzum, július 27. csütörtök, 21h

Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak. Az egészségesek védett városokban élnek, vagy guberálókká válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a kialakult helyzetet. Mindeközben egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket _ köztük Melanie-t _ tartanak gondosan elzárva egymástól és az őket vizsgáló tudósoktól. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat, sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel _ vagy inkább felhasználásukkal _ sikerül megtalálniuk az ellenszert a pusztító vírus ellen.

 

Vanília égbolt - Paramount Network, július 27. csütörtök, 21h

Történet egy New York-i kiadó fiatal vezetőjéről, aki váratlanul a romantika, a komédia, a gyanakvás, a szerelem, a szex és az álmok hullámvasútján találja magát, miközben kétségbeesetten keresi saját lelkét.

 

Csapda - RTL HÁROM, július 27. csütörtök, 21h

Az üzletember John Matthewst (Dwayne Johnson) letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára, Jasonre (Rafi Gavron) minimum tíz esztendei, kötelezően letöltendő börtönbüntetés vár. A fiút olyan csomaggal a kezében kapták el, amit a barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant (Susan Sarandon), hogy inkább hadd épüljön be ő a drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog Malik (Michael Kenneth Williams) bandájába, ám miközben fiát próbálja megmenteni, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

 

Csúcshatás - AMC, július 27. csütörtök, 21h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Gyilkos ösztön - Filmcafe, július 27. csütörtök, 21h

Joe Merriwether (Jeffrey Dean Morgan) és Katherine Cowles (Abbie Cornish) ügynökök nyomoznak egy különös kegyetlenséggel elkövetett sorozatgyilkosság ügyében. Az áldozatok között ugyan nincs kapcsolat, de többek közt a módszer, a rejtélyes üzenetek arra utalnak, hogy a halálesetek összefüggnek. Mivel a gyilkos mindig egy lépéssel a rendőrség előtt jár, Joe és Katherine a lánya halála óta visszavonultan élő, különös képességű pszichiáter Dr. John Clancy (Anthony Hopkins) segítségét kérik.

 

1984 - M5, július 27. csütörtök, 21.15h

Az Orwell-évben, azaz 1984-ben kézenfekvőnek tűnt újra megfilmesíteni George Orwellnek a jövő szomorú utópiájáról szóló híres regényét. A film Winston Smith történetét és a totalitárius, mindent ellenőrző államhatalom elleni kiltátástalan lázadást beszéli el. Orwell nyomasztó víziója szerint 1984-ben a világ három hatalmas államra lesz felosztva, amelyeknek lakosait elnyomó kormányhatalmak, erőszakszervezetek irányítják. A világ fölött a "Nagy Testvér" uralkodik. A kiváltságosok a "belső párthoz" tartoznak, a többiek mind a "külső párt" tagjai és a kiváltságosokat szolgálják. Életüknek minden pillanata tudatos tervezés szerint zajlik. Egyéni akcióknak, érzelmeknek nincs helye, mert azt a "gondolatrendőrség" bünteti. Winston Smith munkás is állandó rettegésben él. Lakása, vagy inkább cellája egyik falát betölti a hatalmas monitor, mely mögül a Nagy Testvér minden mozdulatát követi. Az örörm bármilyen formája, beleértve a szerelmet is, tilos. Csakhogy egy nap Julia, a fiatal, barnahajú lány egy cédulát csúsztat Winston kezébe. Ennyi áll rajta: "SZERETLEK". Winston beleszeret a lányba és a tilalom ellenére viszonyt kezd vele. A büntetés nem marad el....

 

Az ősök kardja - Film Mánia, július 27. csütörtök, 22.35h

A népszerű videojáték alapján készült ez a bámulatos harcjelenetekkel és látványelemekkel teletűzdelt akciófilm, melyben a műfaj legismertebb nemzetközi sztárjai mérik össze erejüket. Mai Shiranuinak (Maggie Q, Die Hard 4.0 _ Az élet mindig drága), a beépített CIA-ügynöknek már majdnem sikerült felderítenie a titokzatos King of Fighters torna rejtélyét, mikor a megalomániás Rugal (Ray Park, Star Wars I. rész _ Baljós árnyak) megkaparint két olyan ősi kegytárgyat, melyekkel irányítása alá vonhatja a harcos dimenziókat, és ezzel óriási felfordulást okoz. Csak Mai ügynök, a torna egyik leghíresebb harcosa, Yugami (Will Yun Lee, Halj meg máskor) és a titokzatos Kyo Kusanagi (Sean Faris, Sose hátrálj meg) képes őt megállítani, csakhogy ehhez előbb fel kell kutatniuk a legendás Kusanagi kardot.

 

A teljes igazság - SuperTV2, július 27. csütörtök, 22.55h

Ramsey jól menő ügyvéd, aki különleges megbízást kap, amikor fiatalkori barátja Boone holttestére bukkannak a házában. A gyanúsított pedig az áldozat fia, Mike. Boone egy arrogáns, alkoholista férfi volt, aki rendszerint csalta és bántalmazta a felségét. Egy feltörekő ügyvéd, Janelle lesz Ramsey jobbkeze és közösen próbálnak segíteni Mike-nak, ám a fiú a történtek óta egy szót sem beszélt senkivel. A tárgyalás közben egyszer csak Mike úgy dönt hogy vallani szeretne, továbbra is magára terelve a gyilkosságot, ám Ramsey nagyon jól tudja hogy nem a fiú ölt.

 

Betépve - AMC, július 27. csütörtök, 22.55h

George Jung (Johnny Depp) az amerikai álmot a maga sajátos módján valósítja meg. Meglátja a nagy üzletet a kokainban és elsőként importálja, méghozzá nagy mennyiségben az Államokba. Hamarosan óriási vagyonra tesz szert, bármit megtehet, bármit megkaphat, kivéve egyet. A gyönyörű Mirtha (Penelope Cruz) szerelme még számára is megfizethetetlen.

 

Szupercella 3: Az ördögverem - Film+, július 27. csütörtök, 23h

A biztonsági szakértőt, Ray Breslint (Sylvester Stallone) egy hongkongi milliárdos keresi meg azzal, hogy segítsen kiszabadítani a lányát, akit elraboltak. Hamarosan kiderül, hogy a lányt Breslin ellenségének, Lester Clarknak a fia (Devon Sawa) tartja fogságban Lettországban, egy titkos és veszélyes bűnözőkkel teli börtönben. Breslin azonnal mozgósítja Derosát (Dave Bautista) és csapatát, és közben nem is sejti, hogy a bosszúra éhes Clark milyen meglepetéseket tartogat még számára. Hamarosan Breslin barátnőjét is elrabolják.

 

Carbon - Mozi+, július 27. csütörtök, 23.15h

Anthony Roca átlagos üzletember, aki egyik napról a másikra azon kapja magát, hogy cégét a csőd fenyegeti. Ám ekkor egy olyan lehetőség kerül a látókörébe, amit nem hagyhat ki. Roca elhatározza, hogy a rendszer hibáit kihasználva a cégek által kibocsátott széndioxid áfáját fogja elcsalni. Azzal azonban nem számolt, hogy ezzel sok alvilági ellenséget szerez magának...

 

Kung Fu Panda 2. - Viasat3, július 27. csütörtök, 23.20h

Po pandának teljesült az álma, Sárkányharcos lett belőle. Így már az ő feladata a Béke Völgyének védelmezése, melyben barátai, az Őrjöngő Ötös néven ismert Tigris, Daru, Sáska, Vipera és Majom segítenek. Ám Po élete veszélybe kerül, amikor új, félelmetes gonosztevő bukkan fel a színen: Shen nagyúr, az albínó páva nemcsak gonosz, de képzett harcos is egyben, és a farkasai mellett egy különleges fegyverrel is rendelkezik, mellyel meg akarja hódítani egész Kínát. Miközben Po és barátai felveszik a harcot ellene, a panda arra is választ keres, ki az igazi apja.

 

Terror a tenger alatt - Moziverzum, július 27. csütörtök, 23.25h

Chris Cody (Steven Seagal), a független zsoldos elnöki közbenjárásra kiszabadul börtöncellájából. Természetesen a szabadságának ára van: a CIA egy tengeralattjáróra küldi, hogy megfékezzen egy terroristacsoportot. Cody egykori katonáit, köztük az őrült Henry-t (Vinnie Jones) is magával viszi az akcióra. A helyszínen azonban kellemetlen meglepetés várja őket. Nemcsak a terroristákkal, hanem a korábban odaküldött osztag agymosott tagjaival is fel kell venniük a harcot...