Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétfő esti lazuláshoz ajánljuk.

A Sárkány útja - Film Mánia, április 3. hétfő 21h

A szép Chen megörökölte apjától az éttermet, ám a helyi maffiózók terrorizálják a vendégeit, és bármire hajlandók, hogy megszerezzék a helyet. Chen kétségbeesésében nagybácsikája segítségét kéri, aki Tang Lungot, a fiatal harcművészt küldi Rómába, hogy leszámoljon a mindenre képes bandával. Bár Chen kezdetben nem bízik Tang képességeiben, Tang hamaros átrendezi az erőviszonyokat. A maffiózók főnöke Amerika legnagyobb harcosát hívja Tang ellen, aki a Colosseumban készül a végső leszámolásra.

 

Zuhanás közben - Magyar Mozi TV, április 3. hétfő 21h

Wolf szőke, jóképű és videókkal seftel. Nóra elhanyagolt negyvenes, aki elmebeteg férjével ér összezárva. Gyuri pedig taxizik, és a házát próbálja felépíteni. A három embert összehozza a végzet egy nyári napon.

 

Bérgyilkos a szomszédom - Filmcafe, április 3. hétfő 21h

Nicholas "Oz" Oseransky (Matthew Perry) egy jóhiszemű, de balfék fogorvos, aki még pénzéhes, léha feleségét, Sophie-t (Rosanna Arquette) sem képes kirúgni, pedig köztudott, hogy a nő mindamellett hogy átveri, időnként még félre is lép. Ozék hétköznapi életét teljesen felborítja az új szomszéd érkezése, aki nem más, mint a hírhedt bérgyilkos, Jimmy (Bruce Willis). Oseransky véletlenül belekeveredik a maffia leszámolási ügyébe. A szálak teljesen összekuszálódnak, ugyanis Sophie meg akarja öletni Ozt, Jimmy bosszút akar állni Janni Gogolakon (Kevin Pollak), aki meg éppen Jimmy fejére vadászik. Oz nyugalomra vágyik, na meg persze Jimmy nejére, Cynthiára (Natasha Henstridge), de mint tudjuk, még a jó szomszédok sem osztoznak mindenen.

 

Disturbia - Paramount Network, április 3. hétfő 21h

Apja váratlan halála után Kale (Shia LaBeouf) magába fordulva, zavart, nyugtalan lélekkel éli napjait. Amikor egy jó szándékú, de érzéketlen tanárával komoly konfliktusba keveredik, a bíróság házi őrizetre ítéli. Kale egyre nyomasztóbbnak érzi leszűkült életterét, és megpróbálja a fizikai és lelki határokat kitágítani.

 

Az energia - RTL HÁROM, április 3. hétfő 21h

Egy csapat telekinetikus és tisztánlátó képességekkel rendelkező fiatal évek óta bujkál a Divízió nevű titkos amerikai kormányhivatal elől, akik egyszerű emberekből genetikai transzformáció segítségével pszi harcosokat kreálnak. Aki nem engedelmeskedik, azt megsemmisítik. Nick Gant (Chris Evans), a másodgenerációs telekinetikus megdöbbenve szembesül egy tini látó, Cassie (Dakota Fanning) jóslatával, aki azt állítja, hogy fontos szerepe lesz az ország felszabadulásában, és Nicket több alternatív verzióban is holtan látta. A győzelemhez azonban meg kell találniuk a szökevény Kirát (Camilla Belle), akinél a kulcs van a Divízió programjának megszüntetéséhez.

 

A pusztító - AMC, április 3. hétfő 21h

Phoenix, Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal. Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

 

Sodródva - Film4, április 3. hétfő 21.50h

Sam, a sikeres reklámszakember életét kettétörte fia halála. A férfi egy vitorláshajón lakik, és a fájdalmát italba fojtja. Egy nap talál egy dobozt, ami tele van a fia kazettáival és dalszövegeivel. Felfedezi, milyen tehetséges volt, és a dalainak köszönhetően úgy érzi, mintha újra vele lenne. Elhatározza, hogy megtanulja és előadja azokat a helyi bárban. A dal megragadja Quentint, a fiatal zenészt és a két barátját, akik úgy döntenek, hogy rock'n'roll bandát alapítanak. A zenekar meglepő sikert arat.

 

Agyas és agyatlan - Viasat3, április 3. hétfő 22h

Semmi kétség: a világ legjobb titkos ügynökeit a britek szállítják. Ott teremnek azok az elegáns, bátor és kiismerhetetlen férfiak, akik hanyag eleganciával és nyugodt mosollyal szállnak szembe a veszéllyel, és megküzdenek a világuralomra törő őrült ellenséggel. De néha menekülniük kell. A cég egyik emberének (Mark Strong) egy bevetés során ráterelődött gyanú miatt ezúttal is le kell lépnie kollégái elől. Átmenetileg kénytelen réglátott, sörissza, szabadideje nagy részét futballhuliganizmussal töltő testvérénél (Sacha Baron Cohen) meghúzni magát, és ezek után már nem tud elszakadni tőle: muszáj együtt bujkálniuk. És erre a kínzásra, még a szuperkém sincs felkészülve...

 

Ragyogó napfény - DUNA Televízió, április 3. hétfő 22.25h

Tom Ripley, a fiatal, vonzó éhenkórász kecsegtető ajánlatot kap egy gazdag amerikai gyárostól. Eszerint ha Olaszországból vissza tudja csábítani Philipet, a fiát, akkor gazdagon megjutalmazza. Tom kötélnek áll, és Philip nyomába ered. Olaszországban Tomot lenyűgözi és megbabonázza Philip magától értetődő gazdagsága, luxuséletvitele, egész életének a minősége. Aprólékosan kidolgozza, hogyan ölje meg Philipet, és tervét tökéletesen sikerül is végrehajtania. Majd bankokban, luxusszállókban, barátok és szülők, sőt Philip szerelme előtt is átvállalja a meggyilkolt szerepét, hamisítja a leveleit, az aláírását, átveszi a viselkedését, öltözködését...

 

Az ördögűző: A kezdet - Filmcafe, április 3. hétfő 22.50h

Aki egyszer a Gonosz arcába néz, nem szabadulhat többé az emléktől. Merrin atya pedig nemcsak futó pillantás vetett a megtestesült rosszra: a második világháború idején közeli kapcsolatba került vele. Túlélte a borzalmakat, de nem tud többet hinni Istenben és elhagyja papi hivatását. Afrikába utazik, hogy részt vegyen egy ókeresztény templom régészeti feltárásában. A lelet valóban különleges, a katedrális tökéletesen ép maradt, mintha rögtön a felépítése után betemették volna. A templom alatt azonban valami még ősibb rejtőzik, amelyet a tudósok felkeltettek szendergéséből.

 

Az éjszaka urai - Film Mánia, április 3. hétfő 22.50h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, aki már nem is használja a családi nevet, a '80-as évek New York-jának pezsgő, nagyvilági életét éli, egy menő éjszakai klub vezetőjeként. Joseph apjuk, a brooklyni rendőrkapitány nyomdokába lépett, és rendőrként szolgál. Bobby klubjának orosz tulajdonosa szoros szálakkal kapcsolódik a drogkereskedelemhez, Vadim, az unokaöccse a klubot használja a tranzakciók helyszínéül. Bobby bár személyesen nem érintett a drogüzletben, a "nem lát _ nem kérdez" politikáját követi. Ám, amikor a rendőrség Joseph vezetésével lecsap a bűnözőkre, választania kell a régi és az új élete között.

 

Bedrótozva - Viasat Film, április 3. hétfő 22.55h

Autóbalesetben meghal Luke Gibson terhes felesége, Luce-ot (Cuba Gooding Jr.) pedig életveszélyes állapotban kórházba szállítják. Életét a Hexx vállalat legújabb csúcstechnológiája, egy agyba ültethető mikrocsip menti meg. A gyógyulásnak azonban kemény ára van. Felépülését követően Luce-ot furcsa víziók gyötrik, a múltjára pedig képtelen visszaemlékezni. Ráadásul, a vállalat zord tekintetű titkos megbízottja (Val Kilmer) minden lépését követi. Szerencséjére segítségére siet egy hacker csoport, a Hexx vállalat régi ádáz ellenségei. Luke új szövetségeseivel próbálja meg emlékeit visszaszerezni és kideríteni, hogy mik Hexx cég valódi sötét céljai.

 

Radioaktív - SuperTV2, április 3. hétfő 23.10h

Úttörö, lázadó, géniusz. A Radioaktív a Nobel-díjas Maria Curie hihetetlen és egyben igaz történetét meséli el, aki munkájával alapjaiban változtatta meg a világot. Főszerepben Rosamund Pike és Sam Riley.

 

Gattaca - Paramount Network, április 3. hétfő 23.20h

Egy genetikailag alsórendű férfi átveszi egy felsőbbrendű személyazonosságát, hogy valóra váltsa az űrhajózással kapcsolatos álmait.

 

Üss vagy fuss - Film+, április 3. hétfő 23.25h

Egy fiatal pár, Anne (Kristen Bell) és Yul (Dex Shepard) mindent kockára tesznek, amikor felszámolják régi életüket egy nagy álom kedvéért. A nagy kaland hosszú és bonyodalmakkal teli utazássá válik, ami a legkevésbé sem hasonlít, legfeljebb egy rémálomhoz. Ugyanis hamarosan felbukkan egy barát a múltból, Alex Dmitri (Bradley Cooper), és egy szövetségi bíró (Tom Arnold), akik rászállnak a fiatal párra. A baj mindig csőstül jön, még egy kétes szándékú banda is üldözőbe veszi őket.

 

Föld invázió - Mozi+, április 3. hétfő 23.25h

A Föld városai között egyik napról a másikra megszakad a kapcsolat. Egy bizonyos területen, Kelet-Euróbában, azonban továbbra is van villamosenergia. Az orosz katonaság felderítő alakulatokat küld a területre, de a küldetés hamar vérontásba trokoll. Ezután a csapat tagjai arra próbálnak rájönni, hogy mi vezetett ezekhez a furcsa és megmagyarázhatatlan eseményekhez.