Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Egész napra válogattunk filmeket, hogy ha rád törne a nagy szabadságban a tévézhetnék.

King Kong - Film Mánia, december 28. kedd, 8.25h

Jack Prescott paleontológus fellopózik egy olajat kutató kereskedelmi hajóra, amely egy ismeretlen sziget felé tart. A földdarabon azonban nem csupán olajat találnak. A sziget primitív lakóit egy óriási majom, King Kong tartja rettegésben, akinek nőket áldoznak fel. Ezért a bennszülöttek a kutatókkal tartó gyönyörű Dwant foglyul ejtik, hogy feláldozzák az istenként tisztelt szörnynek. Prescott kiszabadítva Dwant foglyul ejti King Kongot és mindannyian visszatérnek New Yorkba. Az óriási majmot cirkuszi látványosságként akarják mutogatni Amerika-szerte, de az _ óriási pánikot keltve _ megszökik fogvatartói elől, hogy megtalálja Dwant.

 

Wayne világa - Paramount Network, december 28. kedd, 10h

Dilis, tiszteletlen popkulturális komédia Wayne-ről és Garth-ről, akik saját beszélgetős műsort csinálnak a pincéjükben, és a helyi kábeltévén be is mutatják. Egy nagy tévétársaság képviselője lecsap a show-ra _ és Wayne barátnőjére is...

 

Szabadság, szerelem - Viasat3, december 28. kedd, 11.15h

Hemzsegnek a férfiak Anna (Mandy Moore) életében. Más kérdés, hogy ők a biztonsági szolgálat emberei, és az a dolguk, hogy megvédjék a bajtól az elnök egy szem lányát. Persze ezzel teljesen lehetetlenné teszik, hogy Anna a normális tinédzserek életét élje. Egyszer aztán betelik a pohár. Amikor apja titokban titkos ügynökök garmadát állítja a diszkóba menő lányra, Anna bosszúból kicselezi kísérőit, és megszökik Bennel (Matthew Goode), a jóképű fotóssal, akinek fogalma sincs, ki is ő valójában.

 

Várom a párom és a papám - Moziverzum, december 28. kedd, 12.25h

Felesége halála után az arisztokrata Bernard megtudja, hogy van egy lánya, akinek létezéséről mindeddig nem tudott, így Angliából azonnal Franciaországba utazik, hogy felkeresse őt. Kiderül azonban, hogy egykori szerelme feleségül ment egy hóbortos és alkoholista szakácshoz, Gustave-hoz, aki sajátjaként szereti Chloe-t. A lány azonban _ miután hallani sem akar Gustave-ról _ egy ál-apukát készül szerződtetni közelgő házassága miatt. Bernard és Gustave ekkor elindulnak, hogy rendbehozzák az életüket...

 

Lovagregény - Viasat3, december 28. kedd, 13.25h

William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz. Csakhogy a szép Jocelyn teljesen elcsavarja a fejét, mellyel egy veszélyes és féltékeny ellenséget szerez magának. Ráadásul Adhemar gróf (Rufus Sewell), a fekete lovag rájön, hogy egy csaló orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.

 

Ghost - Paramount Network, december 28. kedd, 13.55h

A New Yorkban ragadt férfi szelleme elszántan próbál kommunikálni a nővel, akit szeret. Egy médium segítségét kéri, aki csodálkozva fedezi fel, hogy képességei igaziak, miközben a férfi szövetségese lesz, amíg meg nem tanulja, hogyan működik a spirituális világ.

 

Aranyoskám - Sony Movie Channel, december 28. kedd, 14.15h

Michael Dorsey színésznek nehezére esik megkeresni a lakbérre valót. Ám egy nap nagyszerű lehetőségre bukkan: meghallgatásra mehet egy menő folytatásos sorozat egyik szerepére. Csak egy a bökkenő: középkorú nőt keresnek. De Michael nem ismer lehetetlent: csak egy kis smink, egy paróka, kitömött melltartó, és Dorothy Michaels-ként máris tarolhat a meghallgatáson. Hamarosan megindul a siker útján, ám arra nem számít, hogy beleszeret egyik kolléganőjébe, a csodaszép Julie-ba, aki azonban Dorothy-t a legjobb barátnőjének tekinti.

 

Szakítópróba - SuperTV2, december 28. kedd, 14.50h

Sarah gazdag és elkényeztetett, Tom szegény és csöppet sem jól nevelt. De találkoznak, a lány a fiú karjába ájul, és attól kezdve tudják: az ég is egymásnak teremtette őket. Csak Sarah szülei nem akarnak belenyugodni ebbe. Amikor az ifjú pár elindul európai nászútjára, utánuk küldik a lány régi barátját. Peter feladata egyszerű: bármi áron tegye tönkre ezt a házasságot! A srác már úgyis régen szerette volna rátenni a kezét Sarah-ra, úgyhogy az ügy érdekében minden eszközt bevet: minél sportszerűtlenebb, annál fájdalmasabb, és minél fájdalmasabb, annál hatásosabb. Párizs és Velence hamarosan romokban hever, a vén kontinensen minden a feje tetejére áll: ha véletlenül volna még valami, ami nem gyulladt fel vagy nem esett vízbe, az biztosan feldagadt és csúnyán sajog. De Sarah és Tom szerelme az istennek sem akar elmúlni...

 

A hetedik fiú - TV2, december 28. kedd, 15.50h

Egy régmúlt korban gonosz erő készül elszabadulni, mely újra felszítja a háborúságot az emberiség és a természetfeletti erők között. Gregory Mester egy lovag, aki századokkal ezelőtt foglyul ejtette a gonosz erőkkel bíró boszorkányt, Malkin Anyát. Azonban a boszorkány megszökött, és most bosszút forral. Malkin Anya összehívja a követőit minden inkarnációjából, és szörnyű haragját a gyanútlan világra akarja zúdítani. Csak egy valaki állhat az útjába: Gregory Mester. Gregory szemtől szembe kerül a gonosszal, melynek eljövetelétől mindig is rettegett. A következő teliholdig meg kell tennie azt, ami általában évekig tart: be kell tanítania új tanítványát, Tom Ward-ot, hogy legyőzhesse a semmihez sem fogható sötét mágiát. Az emberiség utolsó reménye így a hetedik fiú hetedik fia...

 

Képtelen képrablás - Film Mánia, december 28. kedd, 16.10h

Sandra Bullock és Denis Leary a főszereplői ennek a romantikus vígjátéknak. Leary Frank O'Brient alakitja, a piti tolvajt, partnere pedig Roz (Sandra Bullock), aki egyben a barátnője is. Utolsó közös munkájuk során egy festményt rabolnak el, azonban a festény olyan értékes, hogy a hatóságok nem hagyják szó nélkül eltűnését. A párost sokan üldözik; egyrészt az FBI, másrészt a megrendelő, harmadrészt pedig a fagyizónál lebzselő madarak. A páratlan páros az Iron-Bar Motelben rejtőzködik az őket üldözők elől. Egy biztos: Frank és Roz nyakig benne vannak.

 

Tintaszív - Viasat3, december 28. kedd, 16.20h

Amikor Mo Folchart (Brendan Fraser) felolvas egy történetet, a szereplők életre kelnek. Egy alkalommal azonban megfordul a dolog, és váratlanul a felesége kerül át a könyv lapjaira, és a Tintaszív című könyv rabja lesz. Mo kilenc éven keresztül próbálja megtalálni a könyvet, hogy kiszabadíthassa a feleségét, amikor a regény gonosz alakja, Kaprikornusz (Andy Serkis) elrabolja Mo kislányát, Meggie-t (Eliza Bennett), hogy a segítségével életre keltse szövetségesét, az Árnyékot. Mo a hús-vér és a képzelet szülte segítőtársaival útra kel, hogy megmentse lányát, megtalálja feleségét és mindenkit visszajuttasson oda, ahová tartozik.

 

Nanny McPhee – A varázsdada - SuperTV2, december 28. kedd, 16.55h

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt, lehet, hogy egyenesen egy boszorkány. Nanny McPhee egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint azt tették az előző tizenhét dada esetében, a varázserejével szemben tehetetlenek. Majd minden kezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné...

 

Veszett vad - Film Mánia, december 28. kedd, 21h

Oregon állam erdeiben brutálisan megölnek négy állig felfegyverzett embert. A gyilkos tökéletesen dolgozik, nem hagy nyomot, nem látja senki sem. Végül Aaron Hallam (Benicio Del Toro) őrmesterhez jutnak el, akit azonban az FBI képtelen megállítani. Abby Durrell ügynök (Connie Nielsen) a tébolyult katona egykori kiképzőjéhez, L.T. Bonhamhez (Tommy Lee Jones) fordul segítségért. L.T. sejti, hogy Aaron nem hagyja magát élve elkapni. A két férfi, mester és tanítványa hamarosan magára marad az erdőben. Véres hajsza kezdődik, ahol egy idő után már nem tudni, hogy ki az üldöző és ki a vad.

 

Elysium - Zárt világ - AXN, december 28.kedd, 21h

Odalenn nehéz az élet. A Föld a jövőben túlzsúfolt, romba dőlt, mocskos és veszélyes hely lesz. Aki teheti, inkább felköltözik az Elysium biztonságos, rendezett és békés világába _ egy hatalmas mesterséges holdra, melyet kiváltságos lakói gondosan védenek a lentiektől. Ha az illegális bevándorlók ellen kell felhasználni őket, nem haboznak: törvényt és fegyvert egyaránt bevetnek. Max (Matt Damon) azonban már nem fél egyiktől sem. Az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba. Ha kell, csellel, ha kell, erővel át fogja törni a kordont, hogy megszerezze, amire az Elysiumon szüksége van. És ezzel talán az egész, kárhozott világ sorsát megváltoztatja…

Az utolsó pogány király - Moziverzum, december 28. kedd, 21h

A 7. században Európa északi részét a pogány frízek, szászok és dánok uralták. Redbad a szabad frízek utolsó királya, aki szembeszállt saját népe kegyetlen pogány rituáléival csakúgy, mint a délről érkező frankokkal, Európa új uraival. A frank hódítók a kereszténység erőszakos terjesztésével vonták hatalmuk alá Európa pogány népeit. A látványos hősi eposz egy valós történelmi alak, Redbad, a független szellemű uralkodó története.

 

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) - Paramount Network, december 28. kedd, 21h

Riggan Thomson egykor a legnépszerűbb sztárok egyike volt, aki nagy sikerrel alakította az ikonikus képregényhőst. Mára azonban leáldozott a csillaga, elfelejtették, a pálya szélére szorult. A Broadwayn kapott lehetőséget igyekszik kihasználni, hogy visszaszerezze önbecsülését: visszakapaszkodjon a csúcsra, és visszahódítsa a közönséget. Megrendezi saját színdarabját, és a főszerepet is magára osztja. Miközben a nagy visszatérésre készül, Riggan ezernyi problémával kénytelen szembenézni.

 

A Da Vinci-kód - TV2, december 28. kedd, 21.35h

Dan Brown könyve alapján! A neves amerikai tudós, Robert Langdon éppen Párizsban tartózkodik, amikor az éjszaka közepén, telefonon keresik. A Louvre egyik jól őrzött termében holtan találták a múzeum egyik kurátorát, és a rendőrség abban bízik, hogy Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt. Az áldozat mellett ugyanis érthetetlennek tűnő jeleket találtak. A tudós így akarata ellenére viharsebesen keveredik bele az eseményekbe, s a szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni a kurátor kiismerhetetlen unokájával. Nemsokára pedig rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei harcába keveredtek bele. Ám a harc talán már több száz éve tart, tétje pedig az a titok, amelynek megfejtése talán a Párizson, Londonon, kalandokon, titkokon, gyilkosságokon keresztülvezető hosszú út végén várja őket…

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!