Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha nem jött össze a péntek esti buli.

Parfüm: Egy gyilkos története - Filmcafe, október 13. péntek, 20h

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.

 

Sicario - A bérgyilkos - Mozi+, október 13. péntek, 21h

Kate Macer-t (Emily Blunt), a tapasztalt FBI különleges ügynököt kérik fel egy szörnyű és tragikus rajtaütést követően, hogy csatlakozzon egy titokzatos és feltehetően a CIA irányítása alá tartozó csoporthoz. Egy titkos küldetés során próbálják felelőségre vonni azt a Kartel vezért, aki számos hasonló mészárlásért fele, mint amit Kate is elsőkézből tapasztalt meg az említett utolsó bevetése során. Azonban rövid időn belül Kate azzal szembesül, hogy a csoport törvénytelen eszközökkel jár el az akció során, amikkel ő nem tud azonosulni.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2. – Az időalagút - AMC, október 13. péntek, 21h

Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt, mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, amely a család termékenységén hivatott őrködni. Mintha mindez nem lenne elég, hűséges fegyverhordozója helyett annak mai leszármazottja tért vele vissza tévedésből a középkorba. Rendbe kell hozni a kizökkentett időt.

 

A pláza ásza - AXN, október 13. péntek, 21h

Paul Blart szívénél csak a hasa nagyobb. Az ember azt hihetné, a légynek sem képes ártani. Pedig nagyon is kemény legénynek képzeli magát, arról álmodik, hogy egyszer motoros rendőrjárőr lesz belőle. Addig is, míg ennek eljön az ideje, biztonsági őrként dolgozik. És ahelyett, hogy Harley-Davidsonon róná az országutakat, az elektromos robogóján cirkál a helyi plázában. A legszomorúbb az egészben, hogy rajta kívül senki sem veszi komolyan felelősségteljes beosztását. Amikor rablóbanda támadja meg az áruházat és túszokat szednek, Paul úgy érzi, eljött az ő ideje.

 

Utazók - Film+, október 13. péntek, 21h

A hatalmas Avalon nevezetű űrhajó ötezer utassal a fedélzetén egy távoli gyarmatbolygóra tart. Csakhogy egy meteorit becsapódás miatt a hajógépész Jim (Chris Pratt) 90 évvel korábban ébred fel a mélyálomból és egyéves magány, és sok vívódás után felébreszti a legmagasabb körökbe tartozó, gyönyörű Aurorát (Jennifer Lawrence). A lány beleszeret Jimbe, ám amikor megtudja a fiúról az igazságot, kitör közöttük a háború. Ám hamarosan Gus Mancuso fedélzetmester (Laurence Fishburne) is felébred, és közli velük, hogy a hajó a katasztrófa felé tart.

 

Gumiláb - Viasat3, október 13. péntek, 22h

A bostoni srác, Ren MacCormack a keleti-parti nagyvárosból egy tipikus déli kisvárosba csöppen. A nyüzsgő élet után valóságos sokként éri, amit ott tapasztal. A kisvárosban ugyanis egy tragikus balesetet követően Shawn Moore tiszteletes betiltotta a túl hangos zenét és a táncot. A tiszteletes rosszallása ellenére Ren beleszeret a szemrevaló lányába, Arielbe, majd kézbe veszi a dolgok irányítását. A zenével és a tánccal száműzi a bánatot és a szomorúságot, újra felpezsdíti a város vérkeringését. A klasszikus zenés film új feldolgozása.

 

Veszélyeztetett faj - Moziverzum, október 13. péntek, 202h

Jack Halsey elviszi feleségét, felnőtt gyerekeiket és egy barátját egy álomnyaralásra Kenyába. Ám amikor egyedül indulnak el egy vadonban fekvő parkba, szafari furgonjukat felborítja egy dühös orrszarvú, így sérülten és kétségbeesetten menekülnek.

 

Túszjátszma - Filmcafe, október 13. péntek, 22.45h

Egy elszigetelt, jómódú közösség számára a magánterület védelme különösen fontos, nem kivétel ez alól a Miller család birtoka sem. Az ősi falak és gondosan ápolt kertek ölelésében él az üzletember, Kyle (Nicholas Cage) és felesége, Sarah (Nicole Kidman), akik úgy döntenek, hogy felújítják a házat. Mialatt a munkálatok és lázadó tinédzser lányuk, Avery (Liana Liberato) minden figyelmüket leköti, a könnyű és gyors pénzszerzés reményében négy brutális betolakodó ejti túszul őket otthonukban. Azonban árulás, csalás és intrika üti fel a fejét a hidegvérű bűnözők között. Kyle, Sarah és Avery pedig kénytelen hatalmas kockázatot vállalni annak érdekében, hogy egyénenként és családként is ép bőrrel megússzák a kalandot.

 

Harry Brown - Film Mánia, október 13. péntek, 22.50h

A nyugdíjas Harry Brown London egyik rossz hírű kerületében él. Nemrég halt meg a felesége, azóta egyhangú életét csak a sör és a barátjával folytatott sakkpartik dobják fel. Ezen túl más nem érdekli, így az sem, hogy a környéken elharapózott az erőszak, a kábítószeres bandák rettegésben tartják az utcákat. Harry barátja, Leonard is a bűnözők célkeresztjébe kerül. Állandó zaklatásuk elől a rendőrségtől kér védelmet, sikertelenül. Leonard meggyilkolása kizökkenti Harryt a közönyéből. Az egykori tengerészgyalogos elhatározza, hogy rendet tesz a környéken.

 

Az ördögűző: A kezdet - Viasat6, október 13. péntek, 23h

Aki egyszer a Gonosz arcába néz, nem szabadulhat többé az emléktől. Merrin atya pedig nemcsak futó pillantás vetett a megtestesült rosszra: a második világháború idején közeli kapcsolatba került vele. Túlélte a borzalmakat, de nem tud többet hinni Istenben és elhagyja papi hivatását. Afrikába utazik, hogy részt vegyen egy ókeresztény templom régészeti feltárásában. A lelet valóban különleges, a katedrális tökéletesen ép maradt, mintha rögtön a felépítése után betemették volna. A templom alatt azonban valami még ősibb rejtőzik, amelyet a tudósok felkeltettek szendergéséből.

 

Sharknado 2. - A második harapás - Paramount Network, október 13. péntek, 23h

Amikor a szeszélyes szél halálos ragadozókat repít hord New York város felé, veszélybe kerülnek a lakók; csak April és Fin mentheti meg a helyzetet.

 

Rap, Revü, Rómeó - Magyar mozi TV, október 13. péntek, 23h

Dodi bácsi (Gálvölgyi János), nyolcadik kerületi kiskirály és jobb napokat látott jegyüzér életműve betetőzéseként szórakozóhelyet nyit, a Revü bárt. Munkát ad jóképű és fiatal unokaöccsének, Rómeónak (Csányi Dávid), aki nem éppen gengszternek való alkat. A Revübe jó zene is kell, ezért Dodi bácsi szerződteti a Kalányos Rap Team nevű roma rapzenekart, amelynek tagjai vidékről költöztek fel a siker reményében. Az utcában kínai bolt nyílik, a boltos lánya, Mai-Lien (Huang Phong) és Rómeó első látásra egymásba szeretnek. Dodi testőre megöli a kínai boltos fiát. Rómeó szemtanúja a gyilkosságnak és nem tudja, hogy mitévő legyen ezután. Kiderül, hogy a kínai maffia túlnőtte a helyieket és bosszújuk elől Dodi sem tud kitérni. Feláldozza testőrét és még Rómeót is, ha Mai-Lien nem szabadítja ki időben. Rómeó nem várja meg, milyen újabb alkut kötnek élete felett...

 

Bűnös Louisiana - Viasat Film, október 13. péntek, 23.10h

Bud Carter nyomozó sikeresen letartóztatja Jesse Weiland bérgyilkost, akinek szolgálatait gyakran vették igénybe az alvilágban. Carter azonban nem csak egy kegyetlen gengsztert és az Árja Testvériség tagját látja benne, hanem egy hasznos informátort, úgy gondolja, hogy segítségével sok embert rács mögé tudna dugni. Azonban korrupt politikusok és lefizetett ügyvédek segítségével Lutin Adams, a bűnszövetkezet feje megtudja, hogy ki szivárogtat adatokat a rendőröknek és kinyíratja Weiland családját.

 

A rítus - RTL HÁROM, október 13. péntek, 23.20h

Michael papi szemináriumi hallgató a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, a démoni megszállottságot pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki az életét tette fel a gonosz elleni küzdelemre. Hatására Michael másként kezd viszonyulni a kérdéshez. Amikor azután olyan esettel találják magukat szembe, amely Lucas atya képességeit is meghaladja, Michaelben minden megkérdőjeleződik, amiben eddig hitt.

 

Szárnyas fejvadász 2049 - Film+, október 13. péntek, 23.25h

Harminc évvel Deckard (Harrison Ford) eltűnése után K (Ryan Gosling), a Los Angeles-i rendőrség rendőrtisztje egy olyan rég eltemetett titkot tár fel, amely fenekestül fordíthatja fel a világ aktuális társadalmi berendezkedését. Bár 2049-ben az emberiség korszerűbb replikánsokkal dolgoztat, a korábbi, hosszú élettartalmú androidokkal továbbra is rengeteg a baj. K rájön, hogy a replikánsokat felügyelő szárnyas fejvadászoknak fontos szerepük van ebben a titokban, és az emberiség jövője múlik azon, hogy Rick Deckardot (Harrison Ford) megtalálja.

Veszélyes - Mozi+, október 13. péntek, 23.30h

Dylan Forrester, egy bűnös múltú szociopata, a feltételes szabadlábra helyezését nyugodt körülmények közt szeretné tölteni, az antidepresszánsok és a különös pszichiátere segítségével. Egy nap azonban Dylan testvére, Sean Forrester professzor rejtélyes körülmények közt meghal. Dylan elhatározza, hogy utánajár az igazságnak. Eközben nemcsak az FBI ered a nyomába, hanem egy csapat felfegyverezett zsoldos is a színre lép, hogy megszerezzenek valamit, amit Dylan testvére rejtegetett. Dylannek a túléléshez minden taktikai képességére szüksége lesz.