Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Mindenütt jó, de legjobb a tévé előtt!

Végképp eltörölni - Film+, augusztus 2. szerda, 21h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Az utolsó vakáció - Paramount Network, augusztus 2. szerda, 21h

A konyhai felszereléseket árusító Georgia (Queen Latifah) megtudja, hogy már csak egy hónapja van hátra, ezért európai álomutazásra indul. Ezt bizony megemlegeti az Óhaza...

 

Tintin kalandjai - Viasat3, augusztus 2. szerda, 21h

Tintin, a kíváncsi, ifjú riporter és kutyája, Milu felfedezik, hogy egy hajómodell hétpecsétes titkot őriz. Az évszázados rejtély felgöngyölítése során Tintin találkozik Iván Ivánovics Szaharinnal, az ördögi gazemberrel, aki úgy gondolja, hogy Tintin ellopta a Vörös Rackham nevű kalóz kincsét. Milu kutya, a kötekedő Archibald Haddock kapitány és a két kétbalkezes nyomozó, Dupont és Dupond segítségével Tintin beutazza a fél világot és kijátssza az ellenségeit, hogy megtalálja a kalózkincs végső nyughelyét. Hergé képregényéből.

 

Hannibal - Moziverzum, augusztus 2. szerda, 21h

A világ legrémesebb gonosztevője, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) megszökött és Firenzében éli a jómódúak boldog életét. Egyik áldozata, az emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort. Egy tanú felbukkanását követően ismét remény nyílik rá, hogy elfogja Lecter-t, akit azonban csak egyetlen személy tud Amerikába csalogatni: Clarice Starling FBI-ügynök. Ha sikerül őt rávenni arra, hogy újra az emberevő pszichológus nyomába eredjen, Hannibal végre előjön rejtekhelyéről, hogy befejezze a halálos játékot...

 

Waterworld - Vízivilág - AMC, augusztus 2. szerda, 21h

A sarki jégtakarók megolvadása után a Föld egyetlen hatalmas tengerré válik. A Szárazföld talán már csak a mesében létezik. Minden túlélő azt keresi, de senki sem tudja, merre lehet. A mesterséges zátonyok lakói és a tenger hajósai egymással és a kalózokkal hadakoznak. A végtelen vizeket járja a magányos Tengerész, akinek lábujjai között úszóhártya, füle mögött pedig kopoltyú nőtt. Egy összecsapás után a hajójára veszi a tízéves kislányt és az anyját. Hamarosan kalózok erednek a nyomukba. A kislány kell nekik, aki különös tetoválást, a Szárazföldhöz vezető út térképét viseli a hátán.

 

Tökéletes gyilkosság - Filmcafe, augusztus 2. szerda, 21h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

Csalétek - Film Mánia, augusztus 2. szerda, 21h

Szőkőár pusztít Quennsland partjainál, melynek következtében többen is csapdába esnek. Egy szupermarketben elszabadul a pokol, amikor a víz alá került területen cápák jelennek meg. Rory (Richard Brancatisano) és barátai döbbenten fedezik fel, hogy a vízben vadászó egyik ragadozó gigantikus méretű, és különösen agresszív. A túlélők megpróbálnak kiszabadulni a pokoli helyről, ám nemcsak a cápákkal kell számolniuk, hanem az omladozó épülettel is.

 

Pi élete - DUNA Televízió, augusztus 2. szerda, 22.40h

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét, az apjának pedig állatkertje van az indiai Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon, kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel... Ennek a technikai csodának, amelyet sokan a 2012-es év legszebb filmjének tartanak, nagyon kevés köze van a hagyományos operatőri munkához. Bár maga a történet szinte megfilmesíthetetlen volt _ gondoljunk csak magára a tengerre és a vadállatokra -, a technikai fejlődés megoldotta ezt a problémát, és Ang Lee, Tajvanon született rendező elsősorban a számítógépes animációra támaszkodott. Az egész történet inkább vizuális csoda, mint bármi más. A film legegyedibb alkotását, a tigrist például teljes egészében a számítógéppel létrehozott effektek alkották. Ang Lee pedig pontosan tudta, hogyan kell új terepen dolgozni, és ki is hozta belőle a legtöbbet, ráadásul úgy, hogy a CGI-t nem kisegítőeszközként, hanem bizonyos szempontból főszereplőként használta. Ehhez társul az a viszonylag korlátolt, de nagyon hatásos színpaletta, amit vadállatok _ a tigris, zebra, orangután és hiéna _ bundája, a tenger kékje, a mentőcsónak fehérje és a főhős, Pi barna a védelmező 2bőre adott, és kész egy egyszerre mesebeli és hátborzongató történet látványvilág.

 

A Sakál árnyéka - Film Mánia, augusztus 2. szerda, 22.45h

Carlos _ a Sakál _ a világ legelvetemültebb, legveszélyesebb terroristája, aki gondolkodás nélkül, hidegvérrel képes kézigránátot hajítani gyerekek közé, aki szabályosan sportot űz abból, hogy borsot törjön az ot üldözők orra alá, és akit évtizedek óta hiába próbál csapdába csalni a CIA. Egy napon azonban egy amerikai tengerészgyalogos tiszt kerül az egyik CIA-ügynök figyelmének középpontjába. A férfi megdöbbentően hasonlít Carlosra. A terroristát évtizedek óta üldöző CIA ügynök agyafúrt tervet eszel ki a nagy ellenfél legyőzésére, és ehhez a tervhez szüksége lesz a Sakál hasonmására is!

 

A Védelmező 2. - Viasat Film, augusztus 2. szerda, 22.55h

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall (Denzel Washington) azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébb ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő.
Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is…

 

Európai vakáció - Viasat6, augusztus 2. szerda, 23h

Anégytagú Griswald család az "Ez már röfi" nevezetű vetélkedőn egy "mesés" európai utazást nyer. A szeleburdi családtagoknak azonban elég, hogy kitegyék a lábukat hazulról, máris kalamajkák sorába csöppennek. Ismét egy őrült utazás veszi kezdetét, melyben a hírhedt amerikai família ezúttal Európában keveredik sok új, idétlenül kellemetlen helyzetbe. Villámlátogatás tesznek a Louvre-ban, bennragadnak egy körfogalomban, Rusty egy francia hölggyel randevúzik, Ellent pedig elrabolják.

 

A hűtlen - Filmcafe, augusztus 2. szerda, 23.10h

Edward és Connie Sumner tipikus, középkorú házaspár, életük maga a megtestesült amerikai álom. New York egyik előkelő negyedében élik a maguk irigylésre méltó életét nyolcéves fiuk, egy kutya és egy házvezetőnő társaságában. De az élet mindig tartogat meglepetéseket: egy végzetes találkozás, és ez a jólét kényelmébe merült boldog házasság kártyavárként omlik össze. Connie a Soho egyik utcáján összeismerkedik egy rejtélyes idegennel, aki a titok, spontaneitás, bűvölet és kockázat birodalmába csábítja, és ez a viszony idővel az asszony rögeszméjévé válik. Amikor Edward véletlenül rájön, hogy Connie hazudik neki, kutatni kezd a részletek után. A bizonyosságtól lesújtva szembesül a szeretővel, és eszeveszett dühében olyasmire ragadtatja magát, amit soha el se tudott volna képzelni.

 

Prometheus - Mozi+, augusztus 2. szerda, 23.10h

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne találkozni az Istenekkel, Holloway-t pedig a kalandvágy hajtja. Ám egyikük sincs felkészülve az iszonyatra, ami a bolygón vár rájuk. Könyörtelen ellenféllel találkoznak, összecsapásuk tétje az emberi faj jövője...

 

Vaklárma - RTL HÁROM, augusztus 2. szerda, 23.15h

Dave (Gene Wilder) és Wally (Richard Pryor) furcsa páros. Dave süket és újságos, Wally viszont vak és szerencsejátékos valamint Dave alkalmazottja. Amikor az újságos standnál lelőnek egy bukmékert, ők lesznek az első számú gyanúsítottak. Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan mikrocsip van elrejtve, amelyre sokaknak fáj a foga.

 

Akihez beszél a föld - Paramount Network, augusztus 2. szerda, 23.25h

Bő egy évig tartott a Dardanellák ostroma Gallipolinál 1915-ben. Bár az Antant elterelő hadműveletnek szánta a törökök megtámadását, az odavezényelt ausztrál és új-zélandi hadtestek teljesen felmorzsolódtak a központi hatalmak ellenállásán. Amikor Connor értesül róla, hogy mindhárom fia eltűnt a csatában, elindul Ausztráliából Törökországba, hogy felkutassa őket.

 

Cápa-tó - AMC, augusztus 2. szerda, 23.30h

A különleges állatokhoz értő Clint Gray-hez (Dolph Lundgren) fordul segítségért Meredith Hernandez rendőrtiszt (Sara Malakul Lane). Egy csendes kisváros mellett fekvő tónál több ember életét vesztette; kiderül, hogy cápatámadások következtében. Clint, Meredith és Peter Mayes biológus összefognak, hogy a a tóban élő szörnyet megállítva véget vessenek a további vérengzésnek.