Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Pihend ki a hétköznapok fáradalmait a tévé előtt!

Egyedülálló nő megosztaná - Viasat2, február 25. szombat, 8.25h

John Lutz regénye alapján: Allie összeveszik barátjával Sammel, s hogy véletlenül se fogadja vissza, lakótársat keres maga mellé. A feladott hirdetésre sokan jelentkeznek, s végül az utolsó pillanatban Hedrát választja. Kedves, alkalmazkodó lány, aki nemcsak lakótársa, de barátja is lesz. Sam azonban nem veszi tudomásul a szakítást, folyamatosan keresi, bombázza Allie-t, mígnem mégis kibékülnek. Ez azonban Hedrának egyáltalán nem tetszik. A súlyosan pszichopata, beteg lány ugyanis Allie-ben gyermekkorában meghalt ikertestvérét kereste és látja, s mindent megtesz azért, hogy senki ne férkőzhessen közéjük.

 

A fantasztikus Róka úr - Film+, február 25. szombat, 9.50h

Róka úr valaha a legjobb ravaszdi volt a környéken, egy ideje azonban csendes és biztonságos családi életet él. Szinte élvezi a vidéki életet, a nagy házat és a kölyöknevelést, ám amikor egy nap lehetőség nyílik az utolsó nagy kalandra, azaz a nagy baromfi-rablásra, a tisztes családapából előtör a régi szenvedély. A gazdák rossz néven veszik ezt a _ kis kalandnak egyáltalán nem nevezhető _ fosztogatást, és végleg le akarnak számolni vele. Az állatok viszont Róka úr mellé állnak, és felveszik a harcot a bosszúszomjas gazdákkal.

 

A csaj nem jár egyedül - Moziverzum, február 25. szombat, 10.10h

A végzősök álompárosa, Zack és Taylor _ az egyetlen pár, akik első óta még együtt vannak _ szakítanak. Ők voltak az a pár, akiről mindenki azt hitte, hogy örökre együtt maradnak, de mégsem, mert a tavaszi szünet alatt a nyomulós Taylor dobta Zacket egy új srác, Brock Hudson miatt, aki egy öntelt seggfej a "Való világ" című ifjúsági szappanoperából. Ez az a fajta hír, mely simán hazavághat egy olyan játékost, mint Zack, aki osztályelnök és a focicsapat kapitánya _ főleg, ha az iskolai DJ állandóan kommentálja az eseményeket a diákoknak. De Zack hamar magához tér, és nyomban fogadást köt legjobb barátjával és riválisával, Dean-nel hogy _ a megfelelő frizurával és sminkkel _ bármely lányból lehet bálkirálynő. Ahogy a fogadás szabályai diktálják, Dean kiválasztja a lányt, akit Zacknek bálkirálynői magasságokba kell emelnie. A szemük elé _ és épp a fogadás közepébe csetlik-botlik a társasági élet nullája, Laney Boggs. Ennek a lánynak, aki állandóan festékfoltos a dühös műalkotásoktól, melyeket a családi pincében készít, nincs ideje olyan köznapi dolgokra, mint a smink, a pletykák és a pasik. Őt Bosznia aggasztja, és őrizkedik a vegyszerekkel tartósított ételektől. Ösztöndíjat szeretne egy képzőművészeti főiskolára, és nem hagyja, hogy ettől bármi is elvonja a figyelmét. Főleg nem, hogy Zack legyen az. Hiába a fiú minden bájjal megkent ostroma, a megközelíthetetlen Laney alig méltatja egy pillantásra is. Márpedig múlnak a hetek, és egyre közeleg az érettségi bál.

 

Karácsonyi vakáció - Viasat6, február 25. szombat, 11.55h

Az Amerikai vakáció és Európai vakáció című filmekből jól ismert Griswold család újabb, karácsonyi kalandjaival ismerkedhetünk meg. Az egész család kész az év legmeghittebb ünnepére, a karácsonyra. A család sürög forog, vásárol és csomagol. Mindenki kitűnő ajándékokat vett szeretteinek és azon vannak, hogy sikerüljön titokban tartani azokat. Ismerve a Griswold családot tudható, közeleg a katasztrófa. Ahol a Griswoldok megjelennek onnan az emberek azonnal menekülni kezdenek, mert körülöttük minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul. Vajon képes-e egy család romba dönteni a karácsonyt?

 

Happy, a flúgos golfos - TV2, február 25. szombat, 13.55h

Happy Gilmore világéletében profi hokis szeretett volna lenni, ám nem tud egyebet, mint nagyot ütni, rondán beszélni és kiválóan bunyózni. Miután sokadszorra rúgják ki a válogatásról, ráadásul a nagyitól is elvették a házat, Happy _ hogy összegyűjtse a pénzt a nagyinak _ golfosnak áll. Hamarosan pedig hatalmas sikert arat a közönség soraiban négyszáz méterre elütött labdáival és képernyőt nem tűrő stílusával. Ezzel azonban magára vonja Shooter McGavin haragját, aki a golfbajnokság aranyzakójára pályázik…

 

Foglyok - Duna Tv, február 25. szombat, 14.15h

1951-ben járunk, a Rákosi-rendszer derekán. A huszonéves Sárának látszólag minden jól megy: remek állás, tudományos karrier, biztonságos jövő, jóvágású udvarló _ Sárának semmi oka kételkedni a fennálló rendszerben. Ám egy napon a hatalom szó szerint beteszi a lábát Sára családjának életébe. Hajnalban ávósok érkeznek, és magyarázat nélkül beköltöznek a Gaál-család lakásába. Senkit sem engednek ki, az egymás után sorra érkező rokonokat és barátokat pedig szintén ott tartják _ köztük Sárát is. Az összezsúfolódott karakterek szépen lassan egymás agyára mennek, groteszk és végletes helyzeteket szülve. Sára pedig próbálja kitalálni, hogy mi lehet az egész mögött, és egyre több benne a kétség… A film megtörtént események alapján készült.

 

Johnny English - Prime, február 25. szombat, 14.30h

Egy bizonytalan világban kevés olyan megbízható tényező akad, mint a Brit Titkosszolgálat. A szervezet világszerte jó hírnévnek örvend profi ügynökei és csúcstechnikájú eszköztára révén, nemzetközi hírszerző hálózatával pedig a becsület egyik utolsó védőbástyája. Így amikor a Titkosszolgálat tudomására jut a Koronaékszerek elrablásának elképesztő terve, a legjobb ember, a szuperkémek krémének krémje, az Egyes ügynök villámgyorsan megkapja az ügyet. És majdnem olyan villámgyorsan elhantolják hat láb mélyen. A Brit Titkosszolgálat balszerencséjére gyakorlatilag az összes többi rátermett ügynök csatlakozik Egyes ügynökhöz az alvilágban. Így Anglia végső reménye Johnny English, az utolsó, még életben lévő brit kém. Ő az egyetlen, akinek esélye lehet megvédeni a hazáját, megbosszulni a Titkosszolgálat kiirtását, és leleplezni a szörnyeteget, aki rá akarja tenni a kezét az egykoron hatalmas birodalom örök jelképeire, a Koronaékszerekre. Johnny English nem tudja, mi a félelem. Nem tudja, mi a veszély. Nem tud egyáltalán semmit. A kétbalkezes- és lábas titkos-ügynök mégis nyomra bukkan. Az elsőszámú gyanúsítottja pedig nem más, mint Pascal Sauvage, a titokzatos francia vállalkozó, és a vonzó Lorna Campbell…

 

Dzsungelből dzsungelbe - Film Mánia, február 25. szombat, 15.05h

Cromwell nem is sejti, hogy mi vár rá, amikor visszatér Afrikába, hogy volt feleségétől elkérje a válás kimondásához szükséges utolsó papírokat. A New York-i üzletembert ugyanis egy fiú várja a repülőtéren. Ő Martin fia, ám a férfinak fogalma sem volt létezéséről. Martin kénytelen hazavinni magával Mimi-Sikut, aki eddigi életében csak az afrikai dzsungelt látta, és bár New York is dzsungel a maga nemében, a fiút mégis rengeteg meglepetés várja új otthonában. Meg kell tanulnia városi gyerek módjára viselkedni, ez azonban korántsem olyan könnyű Afrika után.

 

Nászfrász - RTL, február 25. szombat, 15.50h

Frank tiszteletes (Robin Williams) sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ezért még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat, hadd hulljon a férgese. Az ő terápiája felér egy katonai kiképzéssel. Sadie (Mandy Moore) és Ben (John Krasinski) is próbára teszik magukat, nem is sejtve, hogy a legszerényebb feladat csukott szemmel vezetni Chicagóban.

 

A vasmacska kölykei - Moziverzum, február 25. szombat, 16.10h

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Dean-t, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen egy gardróbszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja...

 

A szerelem hálójában - Viasat3, február 25. szombat, 16.15h

Kathleen Kelly (Meg Ryan) a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának a tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox (Tom Hanks) megnyitja könyváruházát, ami korántsem olyan meghitt, viszont sokkal nagyobb, mint Kathleené. A két magányos üzletvezető és harcias ellenfél éjszakánként NY152 és Shopgirl álnév alatt ismerkedik és hamarosan egymásra is találnak a hálón. Álnéven egymásnak tanácsokat adnak és még egymásba is szeretnek. De eljön a nap, amikor fény derül kilétükre.

 

Rajongók háborúja - Paramount Network, február 25. szombat, 16.25h

Eric, Linus, Hutch és Windows számára a Star Wars trilógia nem egyszerűen a gyermekkorukat jelenti, hanem az életüket. Miután egyik társukról kiderül, hogy súlyos rákbeteg, elindulnak, hogy elsőként lássák a Baljós árnyak premierjét 1998-ban.