Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha egy kicsit kisimítanád az idegeidet, válassz egy filmet az alábbiak közül! (Vagy kettőt, vagy hármat...)

Mielőtt felkel a Nap - RTLII, április 3. vasárnap, 9.50h

Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác és Celine (Julie Delpy), a francia végzős diáklány a Budapestről Bécsbe tartó vonaton ismerkedik össze. A két fiatal kellemesen elbeszélget az út során, melynek következtében a fiú arra kéri a lányt, tartson vele a bécsi éjszakában. Celine belemegy a dologba, és a két fiatal együtt tölti azt a néhány órát, amely a reggelig még hátravan. Kapcsolatuk végül elsöprő szerelemben teljesedik ki, csakhogy napkeltekor el kell válniuk...

 

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt - Moziverzum, április 3. vasárnap, 10h

Egy fiatal indiai utcai fakír anyja halála után útnak indul, hogy felkutassa Franciaországban élő, sosem látott apját. Párizsba érkezésekor semmi nem a tervek szerint alakul, végül egy hóbortos taxisofőr egy külvárosi IKEA áruháznál teszi ki. Segítségére siet egy bájos francia-amerikai lány, Marie, akibe első látásra szerelmes lesz. De a történések ismét más irányt vesznek, amikor véletlenül beszorul egy IKEA szekrénybe, majd keresztbe-kasul szállítják Európán, és a legkülönbözőbb helyzetekben kell helyt állnia. A fakír egy mesebeli utazás részesévé válik, amely során nemcsak a világ, hanem emberi sorsok is megnyílnak számára.

 

Búcsú a királynémtól - Film Mánia, április 3. vasárnap, 10.10h

Franciaország, 1789. Sidonie Laborde a királynő, Maria Antoinette ifjú társalkodónője teljesen az uralkodónő és Versailles hatása alatt áll. Egyfelől lenyűgözi az udvar soha nem látott pompája és a luxus, ugyanakkor megtapasztalja a kicsapongást és az ármánykodást is. A kastély folyosóin arról pletykálnak, hogy a királynő Gabrielle de Polignacot tüntette ki kegyeivel. Miközben az udvar ezzel van elfoglalva, hírek érkeznek a nép lázongásáról. Július 14-én azután kitör a forradalom. Chantal Thomas regényéből.

 

Élet vagy valami hasonló - RTLII, április 3. vasárnap, 11.50h

A szép Lanie Kerrigan (Angelina Jolie) meg van győződve arról, hogy élete tökéletes és irigylésre méltó. A törtető tévériporter tudja, hogy lehengerlő, tudja, hogy kiváltságos munkája van, és semmin nem változtatna, még akkor sem, ha tudná, hogy már csak egy hete van hátra. Legalábbis így gondolja egészen addig, amíg egyik riportalanya, egy hajléktalan azt nem jósolja neki, hogy értéktelen élete egy hét múlva véget ér. Lanie nevet rajta, de aztán kénytelen szembesülni a ténnyel: az idegen minden jóslata valóra vált! Lanie ettől kezdve kézbe veszi sorsának alakulását és semmit nem bíz többé a véletlenre.

 

Hajrá csajok! - Film Mánia, április 3. vasárnap, 12.05h

A San Diego-i Rancho Carne középiskola focicsapatának, a Rancho Carne-i Bikáknak (Toros) pomponos szurkolócsapata, vidám és vagány fiatalokból áll, akiknek jól felvágták a nyelvét, és olyan gyakorlatuk van, amely biztosíthatja számukra a sorrendben hatodik bajnoki címet az országos bajnokságon. De a Bikák pomponos csapatának útja a győzelemhez nem minden akadálytól mentes. A váratlan fordulat akkor következik be, amikor Torrance, az újonnan választott csapatkapitány felfedezi, hogy tökéletesen megkoreografált gyakorlatukat egy az egyben a rivális csapattól, az East Compton-i Lóheréktől (Clovers) "kölcsönözte" a Bikák korábbi kapitánya. Mindkét csapat lányai új gyakorlatukon dolgoznak, és ahogy fogy a nagy versenyig hátralévő idő, a feszültség egyre nő. Mindkét kapitány a végsőkig hajszolja társait. Ráadásul a Lóherék lányainak, és kapitányuknak Isis-nek van még egy problémájuk. Pénzt kell szerezniük az országos bajnokságra való utazás költségeire. Torrance minden erejével azért küzd, hogy megmentse a Bikák hírnevét, Isis pedig ha lehet még elszántabban hajt azért, hogy csapata végre megszerezze a megérdemelt elismerést. Azonban csak az egyik csapat nyerheti meg az országos bajnoki címet. Kezdődik, hát, a nagy csata, amelyben majd győz a jobbik.

 

Az olasz meló - Mozi+, április 3. vasárnap, 13.25h

A terv tökéletes. A melót hibátlanul megcsinálták, a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú! Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat. Mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő… Az 1969-es klasszikus modern változata tele van fordulatokkal, izgalmas kaszkadőrmutatványokkal, páncélkocsikkal, motorokkal, helikopterekkel, beláthatatlanul vad kanyarokkal, akcióval és izgalommal!

 

Négybalkezes - Film Mánia, április 3. vasárnap, 14.05h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

A Hamis Izabella - Duna Tv, április 3. vasárnap, 14.25h

Végh Márta tanárnő Vadász Ica tanítványát keresi egy budai villában, de csak a főbérlőt, Paárnét találja ott holtan. Mint azt a nyomozás kideríti, a bűntényt egy felbecsülhetetlen értékű bélyegért követték el, a Hamis Izabelláért. Egy maszek fényképész keveredik gyanúba, aki beismeri, hogy már előleget is fizetett Paárnénak, mert meg akarta venni a bélyeget, és külföldön akarta értékesíteni. Közben Vadász Ica és Végh tanárnő is magánnyomozásba kezd…

 

Rendőrakadémia - AMC, április 3. vasárnap, 14.45h

Az új polgármester rendet akar, ezért megengedi, hogy szinte bárkit felvegyenek a rendőrakadémiára. Egy kisebb bűntény miatt a főszereplőnek, Carey Mahoneynak (Steve Guttenberg) is felajánlja rendőr ismerőse a belépést, hogy így mentesüljön a börtönbüntetés alól. Mahoney még a rendőrőrsön megismerkedik Jones-szal (Michael Winslow), aki a hangjával csodákra képes, és őt is magával viszi az akadémiára. Az akadémia mumusa, Harris (G. W. Bailey) állandóan azon van, hogy ezeknek a suhanc, kéretlen belépőknek az orrára koppintson, így hamar a látókörébe kerül Mahoney, aki állandóan keresi az alkalmat, hogy kicsapják az intézményből, mindaddig, míg meg nem ismerkedik Karen Thompsonnal (Kim Cattrall). Harris rájuk állítja két kiszemeltjét, Copelandet és Blankest, hogy figyeljék őket és jelentsenek minden gyanús dolgot, de Mahoney állandóan kijátssza őket.

 

A kaktusz - Filmbox, április 3. vasárnap, 15.10h

Sami tipikus hipochonder. Ha hall valami új betegségről, azt rögtön beképzeli magának. 15 éves kora óta egyetlen barátja, Patrick nyakán él, akinek bűntudata van egy gyerekkori sí baleset miatt. Mivel azonban időközben Patrick jól fizető állást és csinos feleséget is szerzett, állandóan nyavalygó cimborája egyre inkább a terhére lesz. Mielőtt azonban meg tudna szabadulni tőle, Sami egy félreértés miatt azt kezdi hinni, hogy halálos betegséget diagnosztizáltak nála és csak három hónapja van hátra. Az addig visszahúzódó férfi ezért elhatározza, hogy nem köt többé kompromisszumokat, hanem kiéli magát, csajozni fog és világot lát. Ez persze számos őrült helyzethez vezet.