Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Lustulj egy kicsit a tévé előtt, még tart a hosszú hétvége!

A tökéletlen trükk  - Paramount Network, október 30. vasárnap, 10.20h

Buck Howard a kiöregedett bűvész felfogadja asszisztensnek Troy Gable-t, aki otthagyta a jogi tanulmányait, hogy a szórakoztató üzletben dolgozhasson és hogy segítsen Bucknak visszatérni a közéletbe.

 

Jákob rabbi kalandjai - AMC, október 30. vasárnap, 10.40h

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja _ egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

 

A vér szava - Filmcafe, október 30. vasárnap, 12.05h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - AMC, október 30. vasárnap, 12.40h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

Ízek, imák, szerelmek - Viasat3, október 30. vasárnap, 13.20h

Liznek (Julia Roberts) mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból elköltözik otthonról, és kilép a házasságból. Viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel (James Franco). De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazillal.

 

9 és 1/2 randi - TV2, október 30. vasárnap, 13.50h

Debreceni Dávid, az egykori író ma a média fenegyereke, a bulvárlapok sztárja. Világéletében körülrajongták a nők, s minden vágyát teljesítették. Talán ez az oka, hogy képtelen elkötelezni magát. Ám egyik nap minden megváltozik: gazdag menyasszonya elhagyja, a luxusautóját összetörik, és a kiadója beperli. Dávidnak pedig sürgősen pénzre van szüksége. A kiadó vezetője ezért ultimátumot ad neki: megkapja a pénzt, ha ír egy könyvet tíz nap alatt arról, hogy miért van annyi magányos fiatal nő Budapesten. Tíz nap, tíz randi, tíz nő, és Dávid biztosnak hitt világa a feje tetejére áll…

 

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, október 30. vasárnap, 14h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Ida regénye - Duna Tv, október 30. vasárnap, 14.30h

Idát, a fiatal tanárnőt elbocsátják a zárdából egy félreértésen alapuló levélhistória miatt. Apja, a gazdag egri borkereskedő könnyelmű életet él, s hogy lánya ne zavarja, apróhirdetés útján férjhez akarja adni. Ida hozományvadásznak tartja a leánykérőbe érkező Jánost, de igent mond, hogy otthonról szabaduljon. Az a kikötése, hogy látszatházasságot kössenek, és egy év múlva váljanak el egymástól. János elfogadja a feltételeket, és elutazik ifjú nejével. János azt hiszi, Ida megbotlott, és ezért dobták ki az intézetből, Ida pedig azt gondolja János húgának a fényképéről, hogy az férje szerelmének a képe. Ám ez a félreértés sem akadályozza meg, hogy a fiatalok egymásba szeressenek… Gárdonyi Géza műve alapján készült film.

 

Kvíz - Cool, október 30. vasárnap, 14.35h

Paul Smith, a legendás angol televíziós producer (Mark Bonnar) mindent kockára tesz, amikor elkészíti azt a műsort, amelytől a nagy áttörést reméli a nézettségi háborúban. A valóság túlszárnyalja a várakozását, és csatornája az élre kerül. Szenzációs kvízműsora, a Legyen Ön is Milliomos! rajongó táborában azonban profi kocsma-kvízjátékosok is vannak, akik szövetséget hoznak létre, és hamarosan elárasztják a műsort saját játékosaikkal. A filmsorozat annak a három embernek a történetét dolgozza fel, akik megnyerték a főnyereményt, ám ezzel kihívták a sorsot maguk ellen.

 

Macska-jaj - AMC, október 30. vasárnap, 14.35h

Grga Pitic _ a cigány keresztapa és szemétdombkirály _ és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

 

Honnan tudod? - RTLII, október 30. vasárnap, 14.40h

Lisa (Reese Witherspoon) szépen felépített élete romokban hever, amikor kiteszik a softball csapatból. Próbál beilleszkedni a normális életbe, amikor találkozik az önző, nőcsábász baseballjátékossal, Mattyvel (Owen Wilson). A kezdeti nehézségek ellenére összeköltöznek, amikor a lúzer George (Paul Rudd) képében felbukkan a harmadik. A fickó rossz passzban van, elhagyta a barátnője, anyagilag a csőd szélén áll, az apja ellen meg szövetségi nyomozás folyik. Úgy tűnik, minden széthullik körülötte, ám mégis felettébb vonzó Lisa számára. Ettől kezdve a Lisa képtelen a két pasi közül választani.

 

Tűz a víz alá! - TV2, október 30. vasárnap, 15.55h

Tom Dodge kapitány kiváló katona, aki osztatlan népszerűségnek örvend az egyszerű katonák körében, ugyanakkor nem mondható mindez el a tisztikar esetében. Számos rosszakarója van feljebbvalói körében, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék őt. Sikerül is elérniük, hogy a kapitányt egy rozoga, második világháborús tengeralattjáró parancsnokává nevezzék ki, ráadásul a kikötő legzüllöttebb tengerészeiből válogatják össze a legénységét. Dodge kapitányt pedig hamarosan titkos küldetésre küldik, ő azonban nem esik kétségbe...

 

Kéjjel-nappal - Prime, október 30. vasárnap, 16.20h

Amikor June találkozik a rejtélyes Roy-jal, aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja, talán ő álmai pasija. Ám hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mint egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga pedig, ha bíznak egymásban...