Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Végiggörgettük a teljes tévéműsort, és összegyűjtöttük belőle a legjobbakat nektek.

A rajongó - Sony Movie Channel, január 30. vasárnap, 18.40h

A népszerű baseball-játékos tudja, hogy rendkívül kiterjedt a rajongótábora, de azt álmában sem gondolta, hogy egyikük ölni is képes lenne érte. Pedig a férfi mindig ott ül az arctalan tömegben, megszállott tekintettel követi kedvenc játékosa minden mozdulatát, és beteg elméjében egyre határozottabb körvonalakat kezd ölteni A TERV. A meccsek után a férfi minden idejét azzal tölti, minden energiáját arra fordítja, hogy megközelítse, megérintse, megszólítsa bálványát. De ha az csalódást okoz, akár le is dőlhet a bálvány, vagy éppen ledöntheti valaki...

 

Kémek a Sasfészekben - Film Mánia, január 30. vasárnap, 20h

1944, küszöbön áll a szövetségesek európai partraszállásának ideje, amikor egy kis angol-amerikai kommandót dobnak le a Bajor-Alpokban. Az angol Smith őrnagy (Richard Burton) és az amerikai Morris hadnagy (Clint Eastwood) csapatának parancsa világos, bejutni az alpesi erődbe, a Schloss Adlerbe, megkeresni a fogságba esett, fontos katonai titkok birtokában lévő célszemélyt, majd kimenekíteni onnan. Mindezt úgy, hogy közben nem bízhatsz senkiben. Csakhamar kiderül ugyanis, hogy a szövetségesek közül valaki áruló.

 

Miről álmodik a lány? - Cool, január 30. vasárnap, 20.45h

Daphne Reynolds (Amanda Bynes) arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel édesanyja tizenhét évvel ezelőtt forgószél-szerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk. Mivel Daphne nem hajlandó lemondani arról a régi álmáról, hogy kapcsolat alakuljon ki közte és régóta hiányolt apja között, 17. születésnapján hirtelen Londonba repül. Itt szembesül azzal, hogy édesapja nem más, mint Anglia egyik legismertebb politikusa, Lord Henry Dashwood (Colin Firth).

 

Phillips kapitány - AXN, január 30. vasárnap, 21h

2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak.

 

Hatodik érzék - Moziverzum, január 30. vasárnap, 21h

Cole (Haley Joel Osment) hatéves, és rémálmok gyötrik. Éjszakáit és nappalait olyan lények népesítik be, akiket csak ő lát. A lények szólnak hozzá, megérintik, kérésekkel bombázzák: Cole látja a halottakat. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus. Egy korábbi kezeltje hasba lövi, és ő az eset után más városba költözik: nehezen nyeri vissza korábbi önmagát, felejteni próbál. Cole csak benne bízik: senkinek nem beszélhet arról, amit lát, de a férfival lassan megértik egymást. Ám mégsem biztos, hogy a pszichológus meg tudja menteni a kisfiút, a halottak ugyanis egyre követelőzőbbek. Valamit akarnak a gyerektől.

 

Összeomlás - RTL+, január 30. vasárnap, 21h

Michael Douglas tőle szokatlan szerepben jelenik meg ebben az akciódús, izgalmas filmben. A hétköznapi kisemberek mindennapjait éli, mígnem egyszer egy kilátástalan dugó közepén kocsijában ülve bekattan. Mivel szülinapja van kislányának, úgy érzi nem késhet el, így gyalog indul haza. Buktatókkal teli útját hullák, sebesültek kísérik és nehezítik. Martin Prendergast nyomozón kívül senki nem sejti mi lehet az öldöklés hátterében. A mindenre elszánt apa agresszióval válaszol a nemvárt akadályokra és mire észbekap a rendőrség már a nyomában van.

 

Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet - Jocky Tv, január 30. vasárnap, 21h

Mindenki sírt a röhögéstől, amikor végre nyugdíjba vonult. Ám otthon sem várja örök békesség: felesége mindenáron gyereket akar, pedig Frank Drebin, mióta leadta pisztolyát, nem érzi férfinak magát. Ám itt a lehetőség! Visszahívják egy rendívül bonyolult merénylet előkészületeinek leleplezésére. Első aktusként Drebin hadnagy a spermabankban felgöngyölíti a gyanúsított szeretőjét. A többi pedig csak ráadás...

 

Gran Torino - Viasat6, január 30. vasárnap, 21h

Walt Kowalski, az egykori koreai veterán és nyugdíjas autószerelő felesége halála után egyedül él. A régi szomszédok is kihaltak vagy elköltöztek, a helyükre délkelet-ázsiai bevándorlók jöttek. Kowalski rossz szemmel nézi őket, nem rejti véka alá a velük kapcsolatos ellenérzését. Mindez csak fokozódik, amikor egyik éjjel a szomszéd fiú el akarja lopni a féri féltve őrzött autóját, a gyönyörű 1972-es Gran Torinót. Kiderül, hogy a környéket uraló banda kényszerítette erre. Miután a srácot megmenti a bandától, a hálás szomszédok ragaszkodnak hozzá, hogy Thao neki dolgozzon. Különös kapcsolat veszi kezdetét.

 

Madarak - Filmcafe, január 30. vasárnap, 21h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

1984 - Duna Tv, január 30. vasárnap, 21.45h

Az Orwell-évben, azaz 1984-ben kézenfekvőnek tűnt újra megfilmesíteni George Orwellnek a jövő szomorú utópiájáról szóló híres regényét. A film Winston Smith történetét és a totalitárius, mindent ellenőrző államhatalom elleni kiltátástalan lázadást beszéli el. Orwell nyomasztó víziója szerint 1984-ben a világ három hatalmas államra lesz felosztva, amelyeknek lakosait elnyomó kormányhatalmak, erőszakszervezetek irányítják. A világ fölött a "Nagy Testvér" uralkodik. A kiváltságosok a "belső párthoz" tartoznak, a többiek mind a "külső párt" tagjai és a kiváltságosokat szolgálják. Életüknek minden pillanata tudatos tervezés szerint zajlik. Egyéni akcióknak, érzelmeknek nincs helye, mert azt a "gondolatrendőrség" bünteti. Winston Smith munkás is állandó rettegésben él. Lakása, vagy inkább cellája egyik falát betölti a hatalmas monitor, mely mögül a Nagy Testvér minden mozdulatát követi. Az örörm bármilyen formája, beleértve a szerelmet is, tilos. Csakhogy egy nap Julia, a fiatal, barnahajú lány egy cédulát csúsztat Winston kezébe. Ennyi áll rajta: "SZERETLEK". Winston beleszeret a lányba és a tilalom ellenére viszonyt kezd vele. A büntetés nem marad el....

 

Harag - TV2, január 30. vasárnap, 23.30h

1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrmester, becenevén Vén Róka és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és az elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, Norman a legénységhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben lévő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka persze a szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba. Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek...

 

2 nap New Yorkban - Duna Tv, január 30. vasárnap, 23.45h

Marion, a fiatal francia nő New Yorkban él Mingusszal, a rádiós újságíróval, az előző kapcsolataikból származó két gyerekkel és a macskájával. A fotós nő éppen egy kiállításra készül, amikor váratlanul betoppan Franciaországból az apja, a testvére és a testvére barátja, aki Marion volt férje. Érkezésük feje tetejére állítja Marion világát, megkérdőjelezi Mingusszal való viszonyát. A vendégek ugyanis pofátlan nyíltsággal és szabadszájúsággal vesézik ki a kapcsolatukat, komoly próbatétel elé állítva ezáltal a párt.

 

Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok a medencében már bizonyított, most kiderül, hogy milyen ütemben mozog a dobok mögött. Ez volt a SZESSÖN, a Port.hu zenei műsorának első része.