7 dolog, amit talán nem tudtál a 70 éves Sharon Osbourne-ról

1952. október 9-én született Ozzy Osbourne felesége, a rockzene matriarchája. Íme néhány érdekes infó Mrs. O. zűrös életéről.

Művészcsaládba született

Édesanyja balett-táncos volt, nagymamája szintúgy koreográfusként dolgozott. Ő maga is színiiskolába járt, már kislányként színházban játszott.

A gyerekeim már a negyedik művészgeneráció a családomban. Én mindig is ebben éltem, és csak ehhez értek. Szóval nem valami taknyos kölyök voltam, aki hirtelen elhatározta, hogy dugni kezd egy rocksztárral.”

Édesanyjával meglehetősen rossz volt a viszonya

Amikor 17 évesen terhes lett, anyja abortuszra kényszerítette, később pedig, amikor egy alkalommal terhesen meglátogatta a szüleit, az asszony kutyái ráugrottak és megtámadták. A nő nem egyből hívta vissza az állatokat, az incidensnek köszönhetően pedig Sharon elvesztette a babát. Amikor évtizedekkel később testvére felhívta, hogy közölje, anyjuk elhunyt, annyit mondott a telefonba: Ó, milyen kár!”, és lecsapta a kagylót.

 

20 évig nem beszélt az édesapjával

Édesapja, a hírhedten kemény fából faragott, könyörtelen angol menedzser, „a popzene Al Capone-jaként” emlegetett Don Arden volt, vagyis az alma nem esett messze a fájától. Pedig mielőtt végül a zeneiparban helyezkedett el, Don stand-up komikusként próbálkozott. Azonban a showbiznisz egyre jobban érdekelte, és végül olyan zenekarok mentora lett, mint a Small Faces, az Electric Light Orchestra vagy a Black Sabbath.

Nagyjából azzal egyidőben, hogy utóbbi menesztette Ozzy Osbourne-t, Sharon viszonyt kezdett az énekessel, és onnantól kezdve a menedzsmenti feladatokat is ő látta el körülötte, ami felbőszítette Ardent. Olyannyira, hogy

apja azzal fenyegette meg, hogy megöli, kirabolta, Ozzynak pedig azt mondta, hogy a saját lánya megpróbálta elcsábítani.


Ezek után nem csoda, hogy évtizedeken át szóba se állt a férfival, majd végül Ozzy tanácsára 2001-ben ásta el a csatabárdot, amikor Ardent meghívták a házaspár második esküvőjére. A férfi így az MTV-n futó The Osbournes című realityben találkozott először unokáival, Kellyvel és Jackkel, illetve kamerák nélkül a műsorban nem szereplő Aimee-vel. Az utolsó éveiben Alzheimer-kórral küzdött, ápolásának költségeit pedig Sharon vállalta magára.


Egyszer lefeküdt férje gitárosával

Miután Ozzy szólókarrierbe kezdett, az énekes első szólóbandájának gitárosa a Quiet Riotból érkező, kivételes tehetségű Randy Rhoads lett. Ezzel egyidőben Sharon és Ozzy randizni kezdtek, azonban kénytelenek voltak titokban tartani a dolgot, ugyanis Ozzy még mindig házasságban élt első feleségével, Thelmával. Bár még csak nagyjából egy hónapja ismerkedtek, Sharon olyan féltékeny volt az asszonyra, hogy egy alkalommal miután nagyon berúgott, mérgében bosszúból lefeküdt Randyvel. Másnap bevallotta a dolgot Ozzynak, aki nagyon kiakadt, és le is kevert neki egy pofont, de mivel akkoriban ő még egy másik nővel élt, végül túltette magát a dolgon. Randyvel továbbra is mindketten a legjobb barátok maradtak, egészen a gitáros 1982. március 19-én bekövetkezett, tragikusan korai haláláig. 


Ozzy meg akarta ölni

1989-re a Sötétség hercegén annyira elhatalmasodott a kábítószer-és alkoholfüggőség, hogy egy alkalommal minden előzmény nélkül így szólt a feleségéhez:

Arra a döntésre jutottunk, hogy meg kell halnod.”

Ezután az addig végtelenül nyugodtnak tűnő énekes hirtelen rátámadt és fojtogatni kezdte. Sharonnak sikerült megnyomnia a rendőrséget riasztó pánikgombot, akik hamarosan ki is érkeztek a helyszínre és letartóztatták Ozzyt. Az énekes végül a cellájában tért magához, és semmire nem emlékezett az egész incidensből.

 

Állítása szerint nincs olyan perc, hogy ne káromkodna

Bár ez nyilvánvalóan túlzás, azonban ő és férje többek közt valóban arról is ismertek, hogy mindkettőjüknek rendkívül mocskos szája van. Elég csak a reality show-jukra gondolni, ahol csak úgy röpködtek a ba***megek, de szinte minden velük készített interjúban elhangzanak trágár kifejezések.

„Imádom a „ba**meget. Tudom, nem túl eredeti, de oda vagyok érte. Egész nap képes lennék mondogatni. Ba***meg, kibaszott, ba**zameg. Annyiféleképpen használhatod… Ahogy épp a szövegkörnyezet és a mondat megkívánja.”

Legyőzte a rákot

2003-ban vastagbélrákkal diagnosztizálták, és kemoterápiás kezelésnek vetették alá. Amikor a haja kihullott, Cher parókakészítője sietett a segítségére. Az egész procedúra ráadásul a kamerák előtt zajlott, ami aztán Ozzy idegösszeomlásához vezetett. Sharon viszont mindkettejük helyett erős volt, és végül teljesen gyógyultnak nyilvánították.

Címlapkép: Sharon Osbourne; Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic