A Memory Of Our Future

Elgondolkodtató budapesti videoklippel együtt jelent meg a világméretű Mandoki Soulmates ’A Memory Of Our Future’ című albuma

Ritkaság, hogy több mint három évtizeddel megalakulása után egy együttes képes legyen új mérföld kövekhez eljutni, ám a Leslie Mandoki által alapított, világsztárokból álló Mandoki Soulmates-nek az "A Memory Of Our Future" című, most megjelent új albumával sikerült maradandót alkotnia. A globális debütálást egy az „A Memory Of My Future” zenei feszültségekkel teli, gitárhangsúlyos dalhoz, éppen Budapesten forgott, művészi videoklip emeli ki. Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen az énekes, dobos, szerző és zenekarvezető, Leslie Mandoki „emlékére” és „jövőjére” is óriási hatással van hazánk.

Az „A Memory Of My Future” dalszövege egy lírai utazásra invitálja a hallgatót, amely a múlt és a jövő között vizsgálódik. Felszínre kerülnek a mély emberi érzések Leslie szemszögén keresztül: a nosztalgia, a remény és az elkerülhetetlen változásokkal való szembenézés, miközben Budapest ikonikus részein barangol. A videóklip egyes részei a „Fekete Hattyú” jeleneteire is tesznek utalást, nem véletlenül, hiszen az albumborítón is ez a társadalmat elemző szimbólum kapott hangsúlyt.

A progresszív rock és jazz fusion egyedülálló keverékével az új lemez új hangrögzítési utakat nyitott meg a műfajban, mely világszerte elnyerte a kritikusok és a rajongók elismerését egyaránt. A kiadványt a kezdetektől az utómunkálatokig analóg eszközökkel rögzítették és állították elő, így megőrizve a művészi alkotófolyamat autentikus voltát. Ez a precizitás és a szenvedély magasiskolája, és dalszövegeit, zeneiségét megvizsgálva még ennél is többet tanít.

„Ez az analóg hangzású esztétika még egy mobiltelefon apró hangszóróján keresztül is képes áthatolni a digitális kor zaján, ahol a többség streaming szolgáltatásokon keresztül éli meg a zenét...Egy kézzel írt levél ez, töltőtollal, a közönségünknek” – mondta Leslie Mandoki.

Egy 80 perces, központi gondolatra épülő album elkészítése ritka vállalkozás a mai zeneiparban, különösen az analóg technológiával végzett teljes folyamat miatt, a mikrofon felvételtől a vinyl lemez vágásáig. Ez a projekt a Mandoki-stúdióban, a Starnbergi-tónál kezdődött, majd New Yorkban, Greg Calbi segítségével és az Emil Berliner Studios-ban folytatódott, biztosítva a kivételes audiofil minőséget.

A Mandoki Soulmates ismét képes volt egy barátságos, vibráló hangzást rögzíteni, amely gyakran hiányzik a digitális felvételekből. Az „A Memory Of Our Future” zenei sokszínűséget kínál, a progresszív rocktól a jazz rockig, ötvözve a kompozíciós mélységet, könnyedséget, művészi szólókat és társadalmi üzeneteket.

A Mandoki Soulmates, a generációkon átívelő szuperbanda, melynek tagjai között olyan legendák találhatók, mint az alapító Leslie Mandoki, Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Stern, Al Di Meola, Randy Brecker, Till Brönner, Bill Evans, John Helliwell (Supertramp), Cory Henry, Richard Bona, Steve Bailey, Simon Phillips (Toto), Tony Carey (Rainbow), Nick van Eede (Cutting Crew), Jesse Siebenberg és Mark Hart (mindketten Supertramp tagok). Az album missziója, hogy hidat építsen, különleges összefogást a zene nyelvén azzal, hogy az emberi egység ügyét szolgálja egy olyan korban, amelyben a társadalmi megosztottság dominál.