Vasárnapi programok

Tökéletes ünnep előtti vasárnaprta ébredtünk. Lehet hüttézni, bármi is az, aztán családi zenék, majd mozik jönnek, végül a család kemény magjának nem annyira családi zenék adatnak meg, és korai fekvés.

Hütte Fesztivál

WestEnd Tetőkert, december 18., 10:00

Legyél ott te is Magyarország első forróital fesztiválján! A Westend Tetőkertben hamarosan  megtapasztalhatod, hogy a forralt boron és a forró csokin túl is van élet a téli időszakban! December 17-én és 18-án, Advent utolsó hétvégéjén ugyanis elhozzák neked az ország első forróital fesztiválját, ahol ginből, whiskyből és rumból készült, különleges meleg italokat kóstolhatsz. Ha pedig egy fűszeres  forralt ciderre vágysz, akkor az országban egyedülállóként, náluk ezt is kipróbálhatod! Természetesen a kicsikre és az alkoholmentes italok kedvelőire is gondolak, akiket a Pöttyös Hütte várja forróitalaival.

Budapest Bár 15. születésnapi ünnepi koncert - Advent a Várkert Bazárban

Várkert Bazár, december 18., 15:00

15 éve, 2007. december 19-én adta első koncertjét a Budapest Bár, a zenekar ezt a napot tartja igazi születésnapjának. Eredetileg egyetlen albumnak indult a Budapest Bár „projekt” 2007 nyarán, nem tervezték, hogy koncertező zenekarrá válnak. 15 év együttlét, több, mint 1. Advent negyedik vasárnapján, délután egy ünnepélyesebb, kicsit komolyabb hangvételű koncertre várjuk a nézőket, este pedig egy nagyszabású hamisítatlan születésnapi buliban táncoltatja meg a zenekar a vendégeit.

Társasjáték lemezbemutató karácsonyi koncert. A kétszeres Fonogram-díjas zenekar Társasjáték című lemezbemutatója ezúttal a hagyományos karácsonyi koncertek keretében valósul meg. Az új album dalai mellett felcsendülnek a kedvenc karácsonyi Tintanyúl-slágerek is, kiderül, hogyan készül a Mézeskalács, és hogy bennünk van az Igazi karácsony. A produkció az egész családot szólítja meg, hogy a minőségi együtt töltött idő szülő és gyerek között valóban megvalósuljon a koncerteken vagy otthon, a zenekar albumainak meghallgatása közben.

A diótörő minden adventi–karácsonyi időszak családi kedvence; a balett műfajának egyik leginkább rabul ejtő, legkönnyedebb, szemet gyönyörködtető darabja. Clara történetét – egy kislány szentesti kalandját – mesés zenével és táncra perdülő édességekkel jelenítik meg a táncosok! Gyönyörködjenek a Royal Ballet teljes tánckarában ebben az örökzöld balettklasszikusban!

Advent a Benczúr Házban

Benczúr Ház Kulturális Központ, december 18., 16:00

Endrei Judit Peller Annával és édesanyjával beszélget. Az adventi vasárnapokon bábszínház, nyomozás a Postamúzeumban és kézműves foglalkozások várják a kicsiket, a felnőtteket szabadulószoba játék és délután négy órától meghitt adventi zenés családi beszélgetések, melyeknek háziasszonya Endrei Judit.

Idén a Dürer Kertben tartják a VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS karácsonyi nagykoncertjét!

Egy háború sújtotta bosnyák faluban méretes holttest lebeg egy kút alján. A kövér férfinak az lett a veszte, hogy gyilkosai vele akarják a helyiek ivóvíz-készletét megmérgezni. A nemzetközi segélyszervezet dolgozói hamarosan megérkeznek a helyszínre, hogy kihúzzák a hullát, de a kötelük elszakad a súly alatt. Versenyfutás indul az idővel, hogy hőseink megszerezzenek minden szükséges engedélyt (és persze egy strapabíró kötelet) a katonák, a háborún nyerészkedők, a bizalmatlan helyiek és a bürokrácia között lavírozva - mielőtt a hulla megfertőzi a kút vizét. A helyzetet bonyolítja, hogy váratlanul egy bombanő (Olga Kurylenko) is csatlakozik a csapathoz, akinek korábban viszonya volt az egyik férfival.

Ennio Morricone

Papp László Budapest Sportaréna, december 18., 19:00

Ennio Morricone több, mint 500 kottát írt a film- és tévéiparnak, valamint több mint 100 komplett zeneművet komponált. 2014 és 2019 között 111 koncertet adott csak Európában, több mint 800 000 fős nézőközönségének. Ennio Morricone 2019-ben, közvetlenül a színpadtól való visszavonulása után kezdett el dolgozni egy vadonatúj koncertprodukción, amelyben a legnagyobb klasszikus filmjeit elevenítette volna fel. A nagyszabású, látványos produkciót szimfonikus zenekar, kórus illetve fia, Andrea Morricone vezénylésével mutatták volna be. 2020-as év közepére fejezte be az új műsor terveit, azonban a koncertet már nem élhette meg. 2020. július 6-án Ennio Morricone 91 éves korában sajnos elhunyt.

WAHORN 3

IF Cafe, december 18., 19:30

Km.: Wahorn András (fúvók hangszerek, computer), Kováts Zoltán (basszus), Gyárfás Attila (dobok)