Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Kezdődjék a heti esti tévéfolyam!

A bájkeverő - Film4, május 6. hétfő, 20h

Édes Istenem! Kívánj tőlem bármit, csak add nekem Alison kezét! _ sóhajt fel Elliot Richards, és fohásza menten meghallgatásra talál. Csakhogy nem az égi hatalmaknál. Az ördög pokoli humorral megáldott, káprázatos nő alakjában jelenik meg előtte, és egyezséget ajánl a jó szándékú, de együgyű műszaki tanácsadónak, aki halálosan és reménytelenül szerelmes kolléganőjébe, Alison Gardnerbe. Teljesíti Elliot hét kívánságát, cserébe pedig a lelkét kéri. A férfi élete már-már zátonyra futott volna, így aztán nem sokat habozik a döntéssel, igent mond az ördögnek. Elsőként vagyont, hatalmat kér, mindenekfölött pedig Alisont. Reggel felkelve egy kolumbiai drogbáró bőrében találja magát.

 

Akihez beszél a föld - Paramount Network, május 6. hétfő, 21h

Bő egy évig tartott a Dardanellák ostroma Gallipolinál 1915-ben. Bár az Antant elterelő hadműveletnek szánta a törökök megtámadását, az odavezényelt ausztrál és új-zélandi hadtestek teljesen felmorzsolódtak a központi hatalmak ellenállásán. Amikor Connor értesül róla, hogy mindhárom fia eltűnt a csatában, elindul Ausztráliából Törökországba, hogy felkutassa őket.

 

Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? - RTL HÁROM, május 6. hétfő, 21h

Miami két legjobb nyomozója, Marcus Burnett (Martin Lawrence) és Mike Lowry (Will Smith) semmiben sem hasonlítanak egymásra. Míg Marcus felelősségteljes családapa, addig Mike felelőtlen nőcsábász. Párosukat rettegi a város, mert ahol ők megjelennek, kő kövön nem marad. Egy égető ügyben nyomoznak, és mindössze 72 órájuk van arra, hogy visszaszerezzék a bizonyítékraktárból ellopott drogszállítmányt, megvédjék egy gyilkoság szemtanúját, ráadásul mindezt egymás bőrébe bújva.

 

Hajdúk - Magyar Mozi TV, május 6. hétfő, 21h

A 17. század elején játszódó kalandfilm a kelet-európai "eastern" műfajának első darabja. Bocskai István megbízza a szabad hajdúkat, hogy egy óriási marhagulyát hajtsanak át a három részre szakadt országon a dalmát tengerpartra, ahol az állatokért fegyvereket vásárolhatnak az osztrákok elleni harchoz.

 

Muti: Halálos rituálé - Moziverzum, május 6. hétfő, 21h

Mississipi-ben feltűnik egy sorozatgyilkos, aki korábban Európa-szerte szedte áldozatait. A helyi detektív, Lucas Boyd rögtön ráveti magát az ügyre, azonban a furcsa, rituális gyilkosságok természete miatt egy szakértőt, Dr. Mackles-t is segítségül hívja az eset felgöngyölítéséhez. A sokasodó gyilkosságok azonban régi sebeket tépnek fel a nyomozó lelkén, a fájdalom pedig egyre intenzívebbé válik, ahogy Lucas beleássa magát az ügy részleteibe. Boyd nyomozó és társai közben hamar rájönnek, hogy az esetek mögött egy hatalmas, globális üzlet húzódhat, amihez rengeteg, jelentős befolyással bíró embernek is köze lehet. A nyomozó azonban nem várt helyen, Rómában, egy ottani felügyelő személyében talál rá az újabb segítségre, akinek az információ segíthetnek kézre keríteni a tettest, mielőtt az újabb áldozatot szedne.

 

Step Up - Filmcafe, május 6. hétfő, 21h

Nehezen kezelhető srác Tyler Gage, a táncparkett ördöge. Nevelőszülőkkel él, ideje nagy részét a haverokkal az utcán tölti. Egy éjjeli balhé után a fiatalkorúak bíróságán köt ki, ahol közmunkára ítélik. Takarítóként kell letöltenie a büntetését abban a művészeti középiskolában, ahol barátaival randalíroztak. A fiú itt találkozik Norával. A táncos lány felfigyel Tyler ösztönös, szinte akrobatikus tánctudására. Így, amikor lesérül a táncpartnere, és veszélybe kerül a vizsgaelőadása, Nora elintézi, hogy Tyler kerüljön a helyére. A tánc és Nora segítségével egy új élet lehetősége villan fel Tyler előtt.

 

Támadás a Fehér Ház ellen - Film+, május 6. hétfő, 21h

Asher elnök (Aaron Eckhart) válság megoldó találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel. Azonban a Fehér Ház ellen indított totális légitámadás mindenkit az elnök földalatti bunkerébe kényszerít, ahol végül a terroristák fogságába esnek. Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre és jó barátja azonnal a tettek mezejére lép. Míg a dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Benning egyenként számol le az ellenséggel.

 

007 Spectre - A Fantom visszatér - Mozi+, május 6. hétfő, 21h

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt, hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarra-val, egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését. Eközben Londonban Max Denbigh, a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t és Q-t, hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t, az ügynök ős-ellenségének, Mr. White-nak a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Ahogy a titkos-ügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség között...

 

Az utolsó műszak - Viasat3, május 6. hétfő, 22h

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) és Mike Zavala (Michael Peňa) tartják magukat az esküjükhöz, amely szerint "szolgálnak és védenek", és acélos szövetséget alakítottak ki annak érdekében, hogy a műszak végén mindketten épségben hazatérhessenek. A rendőrpáros tagjai már rég megtanulták, hogy miközben Los Angeles utcáin járőröznek, egymáson kívül semmiben sem lehetnek biztosak. A riasztásról riasztásra élő zsaruk között őszinte és viccelődéstől sem mentes barátság szövődött, és mindketten tökéletesen tisztában vannak vele, hogy amikor veszélyes szituációkban kell helyt állniuk, bármelyik pillanatban életüket veszthetik.

 

A Lazarus hatás - Film Mánia, május 6. hétfő, 22.45h

Egy csapat végzős diák a halottak újraélesztésével kísérletezik. Amikor sikeresen felélesztenek egy kutyát, a dékán tudomást szerez a jóvá nem hagyott tesztekről és leállítja a kísérleteket és elkobozza a kutatási anyagokat a készített videókkal együtt, amely bizonyítaná, hogy a kísérlet működik. Kétségbeesésükben, hogy évek munkájának eredményeit megmentsék, betörnek saját laboratóriumukba, hogy reprodukálják az eredményeket. De a nagy kapkodásban a csapat egyik tagját megrázza az áram, így ő válik az első emberi tesztalannyá. Azonban, ha valakit visszatér a halálból, az már nem ugyanaz az ember, hanem a megtestesült gonosz.

 

8 milliméter - Filmcafe, május 6. hétfő, 22.55h

Tom Welles magándetektívként dolgozik az egyik pennsylvaniai kisvárosban. Miközben a nagy kihívásról álmodik, leginkább házasságtörési ügyekkel és más piti dolgokkal foglalkozik. Egyik nap azonban különös feladattal bízzák meg. Az idős és dúsgazdag özvegyasszony a férje páncélszekrényében régi, nyolcmilliméteres filmtekercset talált. A pornófilmen halálra kínoznak egy lányt. Az asszony arra kéri a magánnyomozót, hogy járjon utána, ki lehet az áldozat. A nyomozás Wellest a társadalom legsötétebb, legmocskosabb bugyraiba vezeti.

 

A kívülálló - AMC, május 6. hétfő, 23h

Messze, a távolban fénycsík lobban az éjszakában. Egy űrhajó ütközik a norvég fjordoknak, és a roncsok közül egy másik világ szülötte emelkedik ki, Kainan, a harcos. Ám nincs egyedül, az űrhajó potyautasa, a vérszomjas Moorwen már lesben áll, hogy megbosszulja Kainan hadseregének tetteit. Elvágva otthonától az idegen bolygón, mely évszázadokkal le van maradva saját civilizációjától, Kainan elindul, hogy elpusztítsa félelmetes ellenségét. Mielőtt azonban beteljesítené sorsát, a vikingek fogságába esik, akik, miután megmentette Rothgar király életét, kelletlenül befogadják. Kainant hamarosan bizalmába fogadja Rothgar gyönyörű lánya, Freya, és a férfi beavatja múltjának titkaiba. Moorwen ostromolni kezdi a viking erődöt, halálos sebet ejt a királyon, és elrabolja Freyát. A vikingek, élükön Kainannal útra kelnek az utolsó nagy misszióra _ vagy végeznek a rémmel, vagy szembenéznek a halállal.

 

Az ügyfél - Film+, május 6. hétfő, 23.25h

Mark (Brad Renfro), a 11 éves kisfiú testvérével játék közben egy szörnyű jelenet véletlen szemtanúja lesz. Egy piszkos ügyekkel foglalkozó ügyvéd maffiakapcsolataitól megrettenve az öngyilkosságba menekül. Halála előtt azonban a közelben lapuló Mark füle hallatára elmondja, hogy gengszter ismerőse, Muldano (Anthony LaPaglia) hová rejtette el a meggyilkolt szenátor holttestét. Mark megmenekül és senkinek nem beszél arról, amit látott és hallott, de a rendőrség mégis rájön, hogy az öngyilkosságnak tanúja volt. Az ügyész (Tommy Lee Jones) mindent elkövet, hogy a kisfiút szóra bírja. Mark azonban hallgat, hiszen a gengszter megfenyegette, hogy megöli, ha beszél. A kisfiú csupán Reggie-re (Susan Sarandon), az ügyvédnőre számíthat, aki életét kockáztatva megpróbál segíteni.

 

Pénzvonat - RTL HÁROM, május 6. hétfő, 23.30h

A New York-i metróban a gyújtogatók, tolvajok és rablók lassacskán már többen vannak, mint a becsületes utasok. A metrórendőrség két belemenős detektívjének nincs ideje unatkozni, közvetlenül a frontvonalon szolgálnak. Aztán amikor a páros egy harmadik taggal, méghozzá egy gyönyörű nővel egészül ki, kicsit megváltoznak a dolgok. Először is, mindkét férfi beleszeret. Másodszor, mert támad egy jó ötletük: mi lenne, ha ők is inkább a veszélyesek seregét gyarapítanák és kirabolnák a minden este áthaladó páncélvonatot, amely milliókat szállít?

 

Kétszemélyes hadsereg - Paramount Network, május 6. hétfő, 23.30h

Quinn Forte (Billy Zane) boldog életet él, mert mindent elért az életben, amit csak akart: hatalmat, vagyont, szerető feleséget és egy Quinnt szinte bálványozó testvért. Egyetlen éjszaka során azonban egy csapásra elveszít mindent. Elárulják, s mire feleszmél, letartóztatják, börtönbe kerül. Amikor sikerül kiszabadulnia, már csak egy dolog, a bosszú élteti. Egykori társától, Axeltől (Dolph Lundgren) kap segítséget, s egyfajta kétszemélyes hadseregként könyörtelen bosszúhadjáratra indulnak.