Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Zárd május első hétvégéjét egy pihentető esti filmnézéssel!

A majmok bolygója - Forradalom - Mozi+, május 5. vasárnap, 18.25h

10 tél telt el a majominfluenza járvány kitörése óta. Caesar (Andy Serkis), azóta is a majmok vezére, gyermekei vannak és megteremtette azt az otthont, San Francisco mellett található erdőben. Ahol a majmok békében élhetnek. Caesar régi bajtársával éppen azon elmélkedik, vajon maradt-e még odakint életben ember… és a válaszra nem is kell sokat várniuk. Malcolm (Jason Clarke) és Dreyfus (Gary Oldman) vezetésével emberek érkeznek a majmok területére. Az újbóli találkozás pedig nem is múlik el vér nélkül… Vajon mire jut most egymással ez a két faj, ennyi év elteltével…

 

Bazi nagy görög lagzi 2. - SuperTV2, május 5. vasárnap, 19h

Hangosabbak, görögebbek és ragaszkodóbbak már nem is lehetnének, Ian és Toula lánya, Paris nagy bánatára. A pályaválasztás előtt álló lányt egyetlen cél vezérli: minél távolabb akar kerülni túlbuzgó pereputtyától. Mindeközben Ian és Toula házassága sem a régi, szeretnének több időt tölteni kettesben, hogy felélesszék a régi tüzet. Természetesen számíthatnak a rokonság segítségére _ egy kissé túlságosan is...Hamarosan azonban nagy sokk éri Portokalosékat: kiderül, hogy a megrögzötten konzervatív családfő, Gus és felesége, Maria házassága érvénytelen. Mivel egy görög nőt sem érhet az a szégyen, hogy pártában marad, a család azonnal a tettek mezejére lép, és nekilát az esküvő megszervezésének. Újra törnek a tányérok, dübörög a sirtaki, folyik az ouzo, és összegyűlik a család egy még nagyobb, még zajosabb, még frenetikusabb Bazi nagy görög lagzira.

 

Üveg - AMC, május 5. vasárnap, 20h

M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.

 

Nem kellesz eléggé - Filmcafe, május 5. vasárnap, 20h

Beth, Anna, Mary és Gigi megpróbálják a lehetetlent: kiismerni a férfiakat. Nézzünk szembe a ténnyel: sosem tudni, mi jár a másik fejében, amikor rád néz, amikor meghív egy italra és elkéri a telefonszámodat. Tudja-e bárki is, miért nem hív vissza, miért tagadtatja le magát, és miért tűnt úgy, hogy akar, és most miért nem akar? A nők tévelyegnek, a férfiak botladoznak, mert az élet nem más, mint a be nem teljesedő kapcsolatok, a félbehagyott, elbénázott, észre sem vett lehetőségek sora...

 

Vasököl - Film+, május 5. vasárnap, 20.20h

Charlie Kenton (Hugh Jackman), az egykori bokszoló 2,5 méter magas acélrobotok mérkőzéseiből él. Már nem több mint egy piti kis üzletelő, aki épp annyi pénzt keres, hogy eljusson az egyik meccshelyszínről a másikra. Amikor Charlie számára már nincs remény, úszik a tartozásokban, hirtelen a fiát is a nyakába varrják egy nyárra. Így kelletlenül összeáll Maxszel (Dakota Goyo), aki ráveszi, hogy újítsák fel a kikukázott, első generációs Atomot, és képezzék ki. Vasököl ringbe lépésével Charlie és Max kapnak még egy esélyt a visszatérésre és az egymásra találásra.

 

Amerikai mesterlövész - AXN, május 5. vasárnap, 21h

Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei az Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Bibliothéque Pascal - Magyar Mozi TV, május 5. vasárnap, 21h

Mona Paparu egyedül neveli hároméves kislányát. Egy külföldi utazás miatt a gyermeket a nagynénjénél hagyja. A nagynénitől a gyámhatóság elveszi a kislányt. Amikor Mona visszatér, a gyámhatóságon el kell mondania, mivel töltötte külföldön az idejét. A film utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a története. Mona Paparu beszámolója.

 

Fejlövés - RTL HÁROM, május 5. vasárnap, 21h

Jimmy Bobo (Sylvester Stallone), a hírhedt bérgyilkos életében először társul egy zsaruval. A fiatal nyomozó, Marcus (Christian Slater) hajlandó együttműködni, hogy felgöngyölítsen egy ügyet, aminek a szálai New Orleans piszkos sikátorain keresztül egészen a Fehér Ház folyosójáig vezetnek. A szokatlan páros, akiket két kegyetlen gyilkosság hozott össze, keresztülgázol mindenen, ami az útjukba áll, és feláldoznak mindent a bosszú érdekében.

 

Csak szex és más semmi - Mozi Klub, május 5. vasárnap, 21h

Dóra (Schell Judit), a csinos dramaturg egy nap rádöbben, hogy vőlegényének felesége van. Legjobb barátnője, a szintén állandó szerelmi problémákkal küzdő Zsófi (Dobó Kata) tanácsára hirdetést ad fel: "Vonzó fiatal nő negatív AIDS-teszttel rendelkező szexpartnert keres." És innentől kezdve nincs megállás! Feltűnik egy sármos színész Tamás személyében (Csányi Sándor), egy sikeres zeneszerző (Seress Zoltán), egy kifőzdés török fiú (Czapkó Antal), és máris összegabalyodott minden. De aztán, ahogy az már csak lenni szokott, bekopog az ajtón a szerelem.

 

Interjú a vámpírral - VIASAT3, május 5. vasárnap, 21h

A halhatatlanok köztünk járnak. Korunk öt legnépszerűbb férfiszínésze, élükön Tom Cruise-zal, Brad Pitt-tel valamint Antonio Banderasszal az Anne Rice bestseller regényéből készült filmben éppen olyan, mint a film, melyben játszik: csodálatos, hátborzongató, romantikus. Louis, az arisztokratikus, szomorú tekintetű vámpír megjelenik egy fiatal riporternél, hogy a lehető leghitelesebb forrásként beszámoljon neki a vámpírok életének minden részletéről. Története 200 évvel korábban kezdődik: a vámpír Lestat végtelenül gonosz, ám ellenállhatatlan egyénisége rabul ejti a fiatal és gazdag Louist. A különös mámor vonzásában a fiú az elátkozottak sorsát, a halhatatlanságot választja: átalakul vámpírrá. Ettől kezdve élete folyamatos szenvedéssé válik: ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.

 

Csók, Anyu! - Duna Televízió, május 5. vasárnap, 21h

Kádár-korszak végi életkép egy négytagú középosztálybeli családról. A helyszín egy majdnem tökéletesen kész, kétszintes ház. Kalmáréknak jól megy. Legalábbis anyagilag. A papa maszekol, a mama idegenvezető - mindenki rohan, soha nincs ideje semmire. Még a két imádott gyerekre, a gimnazista Marira és a kis Petire sem, aki iskola helyett egész nap egy maga gyártotta periszkóppal tanulmányozza titokban a környék életét. A család belső kommunikációja írásban, a konyhai üzenőtáblán zajlik. Marinak egy pillanatra sikerül megállítania ezt a folyamatot…

 

Egy kutya négy élete - Moziverzum, május 5. vasárnap, 21h

Bailey egy pajkos kiskutyaként jön a világra, története pedig egy szerető kisfiú karjaiban kezdődik. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak, akik feltétel nélkül elfogadják egymást. Megannyi izgalmas kalandot élnek át együtt, miközben Bailey arra a nagy kérdésre keresi a választ: mi lehet a létezése célja, mi keresni valója van az emberek között. Ahogy múlnak az évek a már aggastyán korba lépő Bailey tudja, hamarosan el kell búcsúznia a számára legfontosabb személytől, akivel élete minden egyes napját megosztotta. Ám ekkor megtörténik a csoda, és egy újabb kölyökkutya testében születik ujjá. Később aztán egy újabb és megint egy újabb eb bőrébe bújva éli mozgalmas, vidám és meghitt pillanatokkal teli életét. Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra.

 

Terminátor: Sötét végzet - Mozi+, május 5. vasárnap, 21h

Több mint húsz év telt el, mióta Sarah Connor megakadályozta az Ítélet Napját, megváltoztatta a jövőt és ezzel az emberi faj sorsát. Dani Ramos (Natalia Reyes) testvérével (Diego Boneta) és édesapjával éli mindennapi életét Mexikóvárosban, amikor egy nagyon fejlett és halálos új Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) visszajön az időben, hogy levadássza és megölje őt. Dani túlélése azon múlik, hogy összefog-e a két harcossal: Grace-szel (Mackenzie Davis), a jövő csúcskategóriás szuperkatonájával, és a küzdelmek során megkeményedett, bár már öregedő Sarah Connorral (Linda Hamilton). A Rev-9 kíméletlenül elpusztít mindent és mindenkit a Dani utáni hajtóvadászata során, de szerencsére a hármas találkozik Sarah múltjából egy T-800-assal (Arnold Schwarzenegger) _ és talán ő lehet az utolsó reményük.

 

Transz-Szibéria - Film Mánia, május 5. vasárnap, 21.55h

Egy amerikai házaspár, Roy és Jessie a hosszú pekingi tartózkodásukat követően kis vargabetűvel utaznak haza az Egyesült Államokba. A transzszibériai expresszel indulnak Moszkvába. Útközben találkoznak egy másik nyugati párral, Carlosszal és Abbyvel, akikkel gyorsan összebarátkoznak. Amikor Roy egy időre lemorzsolódik a kis csapattól, Jessie-nek rá kell döbbennie, hogy az újonnan megismert honfitársaik egyáltalán nem azok, akiknek mutatják magukat. Ám az igazi meglepetés csak ezután következik, olyan veszélyes játszmába keveredtek, amelybe nem kellett volna.

 

Volt egyszer egy Mexikó - AMC, május 5. vasárnap, 22.25h

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik.

 

A túlélő - Filmcafe, május 5. vasárnap, 22.25h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Halálos fegyver 2. - Film+, május 5. vasárnap, 23h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

A közellenség - SuperTV2, május 5. vasárnap, 23h

Robert Dean ügyész hétköznapi, boldog életet él családjával. Egy napon azonban a véletlen úgy hozza, hogy a férfi birtokába egy merevlemez kerül, amin egy magas rangú politikus meggyilkolásának felvétele található. Néhány befolyásos személy a Nemzetbiztonságtól azonban nem szeretné, hogy ez a felvétel nyilvánosságra kerüljön, ezért az elhárítás jelentős része Dean nyomába ered. A férfi senkiben sem bízhat, és sehol nem érezheti magát biztonságban, ugyanis minden lépését figyelik. A segítségére egy korábbi lehallgatási szakember, Edward Lyle érkezik, aki kívülről betéve ismeri az üldözők módszereit. De fel tudja vajon venni a két férfi a versenyt egy olyan rendszerrel szemben, amelynek a keze mindenhová elér?

 

Pénz beszél - RTL HÁROM, május 5. vasárnap, 23h

Hogyan lehet egyik napról a másikra országos népszerűségre szert tenni? Nem kell hozzá más, csak éppen annyi, hogy azt higgyék valakiről, ő tervezte meg egy veszélyes bűnöző szökését a börtönből. Franklin Hatchett (Chris Tucker) bár csak egy kisstílű bűnöző, akit összeláncolnak egy hihetetlenül veszélyes, rendkívül gondosan őrzött csempésszel, Villarddal (Gérard Ismaël), aki persze vele is végezni akar. Így nem elég, hogy Franklinnek tisztáznia kell magát a hamis vádak alól, még az életéért is aggódnia kell, hiszen Villard és a rendőrség egyaránt halottnak szeretné őt látni.

 

Várandósok - Az a bizonyos kilenc hónap - RTL, május 5. vasárnap, 23.05h

Sokakkal ellentétben egyeseknek mindössze kilenc hónapjuk van arra, hogy szingli üzemmódból tökéletes anyává és apává váljanak. A családdá alakulás ennél is egy nagyobb kihívás, ami szinte elérhetetlennek tűnik a tévés fitneszguru, Jules (Cameron Diaz) és a táncos show sztár, Evan (Matthew Morrison) számára, akik eredetileg csak egy éjszakás kalandban gondolkoztak. Hasonló nehézségekkel küzdenek a rivális szakácsok, Rosie (Anna Kendrick) és Marco (Chace Crawford) is, míg a várandósság szépségeiről áradozó író, Wendy (Elizabeth Banks) kénytelen beismerni, hogy a hormonok kihozzák belőle a sárkányt, miközben férje az apjával, Ramsey-vel (Dennis Quaid) kénytelen rivalizálni, aki sokkal fiatalabb feleségével, Skylerrel (Brooklyn Decker) vár ikreket. De még náluk is nehezebb helyzetben van Holly (Jennifer Lopez) és Nate, nekik ugyanis a gyermekadoptálás rögös útján kell végigmenniük.

 

Pánik - Magyar Mozi TV, május 5. vasárnap, 23.15h

Harminc éves korára Zsuzsi mindent elért, amire csak nő vágyhat: jól fizető állása, szép autója, saját lakása van, és fülig szerelmes a barátjába. Aztán egy szép napon kiderül, hogy pánikbetegsége van. Amikor a szerelme is elhagyja, Zsuzsi önként bevonul a Pánik Klinikára. Itt a terapeuta Dr. Berger Berta veszi kezelésbe. Úgy tűnik, hogy a klinika falain túl sem mindenki teljesen normális. Zsuzsi anyja, Elli és barátnője, Ilona leküzdhetetlen vásárlási- és kalandlázban ég, Ilona lánya betegesen félti a kisgyermekét, Zsuzsi öccse pedig szeretne az anyján segíteni. Vajon sikerül-e Zsuzsinak talpra állni, egyenesbe hozni saját és környezete életét?

 

A gépész - Paramount Network, május 5. vasárnap, 23.15h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik.

 

Így vagy tökéletes - Mozi Klub, május 5. vasárnap, 23.15h

András (Fekete Ernő), az elviselhetetlen író hiába sikeres a reklámiparban, a nagy álom, az elismert írói karrier egyre csak távolodik. Könyvének bukása után megvet mindent, ami nem szépirodalom, de különösen az új bestsellert, az Így vagy tökéletest és annak szerzőjét, Katát (Béres Márta) nézi le. Ám amikor egy közös fotójukat felkapja a közösségi média, és elterjed róluk, hogy járnak, András számára felcsillan némi remény, hogy sikerre viheti az új művét. Csakhogy a valóságban semmi sem működik úgy, ahogy elképzelte.

 

Adaline varázslatos élete - VIASAT3, május 5. vasárnap, 23.45h

A huszonkilenc éves Adaline csodával határos módon túléli a balesetet. Miután felgyógyul, megmagyarázhatatlan dologra lesz figyelmes, a balesetnek köszönhetően nem öregszik tovább. Majdnem nyolc évtizeden keresztül őrzi a titkát, félve a lelepleződéstől. Ám véletlenül találkozik Ellis Jonesszal, a karizmatikus emberbaráttal, akinek szenvedélye az élet és a romantika. Amikor a szüleivel töltött hétvége azzal fenyeget, hogy kiderül a titka, Adaline úgy dönt, hogy örökre megváltoztatja az életét.