Golda

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol háborús filmdráma, életrajzi film, 100 perc, 2023

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A film az 1973-as Jom Kippuri háború rendkívül feszült 19 napját meséli el. Golda Meirnek, Izrael első és mindeddig egyetlen női miniszterelnökének (az Oscar-díjas Helen Mirren) szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy országa teljesen megsemmisülhet, amennyiben nem tud kiegyezni Henry Kissinger amerikai külügyminiszterrel (Liev Schreiber) és nem tudja maga mögé állítani Izrael szkeptikus katonai vezetőit. Miközben milliók élete forog kockán Meirnek olyan döntéseket kell meghoznia, melyek nemzetének sorsát dönthetik el.
Bemutató dátuma: 2023. december 7. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Szereplők

Golda Meir
Henry Kissinger
Epstein kisasszony
Lou Kaddar
Zvi Zamir

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
lapointe 2023 dec. 14. - 23:24:10 9/10
Szerintem remek film. A fényképezés, a szinek, a jelmezek a berendezés, a zene nagyon el van találva! A szereposztás is.
De mivel az egész film a főhős személyiségén keresztül, az ő nézőpontjából mutatja be a történet, ez mit sem érne, ha Helen Mirren nem lenne zseniális színésznő. De az!
Lassú film, de végig érezni a feszültséget, tragikus időt mutat be, de nem nyomasztó. "Igazi" harci jelenetek nincsenek, de kratívan megoldották, hogy el tudjuk képzelni őket. Korabeli híradófelvételek szervesen beépülnek a történetbe.
6/10
Shakespeare_07 2023 dec. 12. - 23:48:18 6/10
Nem volt ez rossz, aki szereti a történelmet, politikai drámákat, szerintem nem fog csalódni. A jelenlegi nemzetközi helyzet miatt pedig külön pikantériája van a film témájának. Igazából vaciláltam, akár a 7-est is megadnám rá, de a 6-os nálam azért közelebb van. Szóval, aki csípi ezt a filmes műfajt, abszolút érdemes egyszer megnézni, egy 2000 forintos mozijegy árát mindenképpen megéri. Helen Mirren pedig nagyszerűen hozza a szerepet.
5/10
pampalini70 2023 dec. 08. - 19:57:13 5/10
lég unalmas, különösen az első 1 óra. Érdekesnek tűnt az előzetes, a téma és a leírás alapján, de a kivitelezés, a forgatókönyv, a történetmesélés, a rendezés nagyon gyenge. Ezen sajnos a zseniális Helen Mirren sem segített, pedig ő igazán megtette, amit lehetett.