DiCaprio Spielberggel fog dolgozni Tarantino után

A Kapj el, ha tudsz című filmet követően megint közös mozit forgat a két óriás. Ezúttal kicsit más a téma…

Leonardo DiCaprio épp a Once Upon a Time in Hollywoodot forgatja Quentin Tarantinóval (erről részletek itt és itt), de máris következő projektjén jár az esze, amit nem más rendezhet, mint Steven Spielberg, aki a Lincoln után ismét hasonló témához nyúl.

DiCaprio és Tarantino a Once Upon a Time in Hollywood cinemaconos prezentációján. Forrás: Isaac Brekken/Getty Images for CinemaCon

 

A két sztár egy Ulysses S. Grantről szóló életrajzi filmet tervez közösen, ami kvázi nem hivatalos spin-offja/folytatása lenne a rendező korábbi munkájának, a Lincolnnak, hiszen Grant volt az amerikai polgárháborúban az a tábornok, aki néhány évvel szövetségese, Abraham Lincoln meggyilkolása után elfoglalta az elnöki széket, az Egyesült Államok 18. elnökeként.

A projekt Ron Chernow életrajzi munkáján alapul, és ha Grant tábornokon kívül Lincoln maga esetleg meg is jelenik benne, semmi esély rá, hogy a Lincoln film sztárja, Daniel Day-Lewis alakítsa, hiszen ő sajnos időközben visszavonult.

Daniel Day-Lewis a Lincolnban. Forrás: InterCom

 

Hogy DiCaprio és Spielberg a tervezgetés után pontosan mikor vág bele a közös produkcióba, sajnos nem tudni, mert mindketten elég elfoglaltak mostanában. Ahogy arról mi is írtunk, a direktor az Indiana Jones ötödik része után egy West Side Story-remak-et és egy DC-képregény-adaptációt fog forgatni, a színész pedig a Tarantino-mozit követően egy másik amerikai elnököt, Theodore Rooseveltet kelti életre kedvenc rendezője, Martin Scorsese filmjében.

Címlapkép: Stephane Cardinale/Corbis via Getty Images, 2002


(via DigitalSpy)