Korábbi Miramax-alkalmazottak meséltek Harvey Weinstein szadista rendszeréről

A korábbi Miramax-alkalmazottak nagyon durva történeteket meséltek, teljes lelki terror alatt dolgoztak, Weinstein pedig egy őrült szektavezérhez volt hasonlatos.

Paul Webster, egy korábbi Miramax-alkalmazott a The Guardiannak beszélt arról a rendszerszintű mocskosságról, amit Weinstein fenntartott. Webster 1995 és 1997 között dolgozott a vállalatnál, és most azt mondja, hogy mindaz, ami eddig kiderült Weinsteinről, csak a jéghegy csúcsa.

„A Miramax egy szekta volt – Harvey szektája és kultusza – ez az, amiért eddig nem derült fény a viselkedésére. Nyers volt, de nagyon hatékony. Az embereknek kimosták az agyát, többeknek idegösszeomlásuk lett. Felvették az embereket, aztán tönkretették őket minden ok nélkül: a karrierjük és az életük romokban hevert.”

Minden, amit Harvey tett, manipuláció és megfélemlítés volt. Egy zsarnok volt. Behízelegte magát az embereknél, kihasználta, aztán eltaposta őket, keményen tönkretette az életüket. Arról szólt az egész, hogy megtörte, összetörte az embereket, hogy aztán saját kénye-kedvére alakítsa őket."


„Annyira szégyellem magam, mert tudtam erről – mindenki tudott erről. Már évek óta mondtam, hogy előbb-utóbb megerőszakol valakit, mert ez a fajta megfélemlítés az erőszakos viselkedéssel és szexualitással társulva ehhez vezet. Most már elmondhatom, hogy gondoltam, hogy ő egy erőszaktevő.

Jesse Berdinka, egy másik Miramax alkalmazott elmondta, hogy a mentális teher, amit a vállalatnál tapasztalt szadista módszerek miatt az egész hátralévő életére kihatnak.

„Látod a családon belüli erőszakot a tévében, és azt kérded, hogyan válhatnak emberek ennek a tárgyává. Aztán másnap be kell menned az irodába dolgozni.

Nap mint nap, sosem tudva, hogy elég jó vagy-e, hogy a világ tetején találod-e magad, vagy a sz*rkupac legalján.”


Egy neve elhallgatását kérő alkalmazott pedig azt mondja, hogy poszttraumás stresszszindrómája van, miután Weinstein egy üvegvázát dobott felé, ami kis híján fejen találta.

via NME