Megvan a Szemtől szemben-folytatás főszereplője?

Michael Mann hivatalosan is bejelentette, hogy leforgatja 1995-ös kultfilmje folytatását – és állítólag már egy sztárt is kinézett hozzá.

A rendező, aki jelenleg a hozzánk december végén érkező Ferrari című életrajzi filmjével turnézik, a Deadline filmes site Contenders London 2023 nevű filmes eseményén beszélt róla, hogy a Szemtől szemben 2. lesz a következő filmje. Azt ugyan korábban is rebesgette, hogy a regény formában már elkészült (és nagy sikerrel ki is adott) művet mindenképpen le szeretné forgatni, de most először pontosította, hogy mikor.


A hírek szerint a folytatás az első részhez hasonlóan a Warner Bros. berkeiben készül, és már arról szóló pletykákat is lehetett hallani, hogy Mann ismét a Ferrari címszerepét alakító Adam Driverrel áll össze,

és a színész játssza majd a fiatal Neil McCauley-t (azaz Robert De Niro Szemtől szemben-beli karakterének ifjúkori verzióját).

A Deadline természetesen erre is rákérdezett az említett eseményen, és azt a talányos választ kapták az alkotótól, hogy „talán”. A rendező azonban tovább árnyalta a képet, amiből azért simán le lehet vonni azt a következtetést, hogy Driver lesz a Szemtől szemben 2. egyik sztárja. „Nem beszéltünk még erről a projektről.

De Adam és én nagyon jól megértettük egymást a Ferrari forgatásán,

mivel ugyanolyan a munkaetikánk: meglehetősen intenzív. Megkedveltük egymást, és művészileg nagyon gyümölcsöző időszak volt a közös munka” – mondta.


Habár mindebből az következne, hogy a Szemtől szemben 2. nem folytatás, hanem előzményfilm lesz, ennél bonyolultabb a dolog, mivel egyszerre lesz mindkettő. McCauley, Chris Shiherlis (Val Kilmer figurája) és Vincent Hanna (Al Pacino) útját mutatja be az évek során, 1988-tól, Hanna szuperzsaruvá válásától, illetve McCauley, Shiherlis és gengsztercsapatuk felemelkedésétől kezdődően, de az előzmények után azt is végigveszi, mi történik a karakterekkel a Szemtől szembenben ábrázolt események után.


(via Deadline)

 

Ez is érdekelhet

Mégis mitől olyan jelentős a Szemtől szemben éttermi jelenete?

Al Pacino és Robert De Niro a karrierjük csúcsán, életük egyik legjobb alakítását hozták. De ennél többről van szó.

Tovább