Spielberg szerint ő a legjobb színész a világon

Vajon kit tart ennyire nagyra a világ talán legismertebb rendezője, olyan bombasikerek direktora, mint az E.T., az Indiana Jones-filmek, a Jurassic Park, a Schindler listája vagy a Ryan közlegény megmentése? Sosem találnád ki!

Karrierje során Spielberg olyan színészekkel dolgozott együtt, mint

Tom Hanks, Harrison Ford, Mark Rylance vagy Richard Dreyfuss,

de a kamerák mögötti együttműködései is legendásak – például a világ egyik legjobb zeneszerzőjével, John Williamsszel.

 

Egy vicces sztori Spielberggel és John Williamsszel

Ez volt Spielberg első reakciója A cápa ikonikus zenéjét hallva

Azt hitte, John Williams zeneszerző csak viccelődik vele.

Tovább


Egyvalaki azonban különösen nagy hatást tett a rendezőre előadóművészként: nem más, mint

az angol színészveterán, Pete Postlethwaite,

aki a direktor 1997-ben bemutatott Az elveszett világ: Jurassic Park című filmjében, a Jurassic Park folytatásában szerepelt, és a közös munka során Spielberg egy alkalommal „a világ legjobb színészének” nevezte.

Az esetet Julie Walters angol színésznő elevenítette fel, aki a hetvenes években öt évig volt Postlethwaite élettársa, és később, 2011-ben bekövetkezett haláláig is jó kapcsolatban maradtak a színésszel. „Ő volt egész egyszerűen generációja legizgalmasabb, legpezsdítőbb színésze. Ő találta fel a szarkazmust a vásznon. Szóval

Spielbergnek teljesen igaza volt, amikor azt nyilatkozta, Pete a legjobb színész a világon”

– mondta Walters.


Postlethwaite-et a Jurassic Park-folytatáson kívül olyan filmekben láthattuk, mint a Zeffirelli-féle Hamlet, az Apám nevében, a Közönséges bűnözők, a Fújhatjuk!, a Baz Luhrmann által rendezett Rómeó és Júlia, a Sárkányszív, az Amistad, Az elszánt diplomata, a Fekete víz vagy a Tolvajok városa. Spielberg mellett pedig volt egy másik nagy rajongója is: Daniel Day-Lewis, aki az Apám nevében című filmdrámában játszott együtt vele,

és egyszer elárulta, hogy még diákként újból és újból elmentek megnézni Postlethwaite-et a színpadon, hogy tanuljanak tőle.


(via Far Out Magazine)


Nyitókép forrása: Pascal Le Segretain / Getty Images