Val Kilmer ezt a döntését bánja a legjobban

Nem egy szerep elutasításáról vagy pont, hogy elvállalásáról van szó, hanem egy összetettebb dologról…

„Igazából azt bánom,

hogy a karrierem során nem alakítottam ki még évekkel ezelőtt egy határozottabb imidzset magamnak, ahogy sok más, nálam okosabb pályatársam tette” – mesélt róla a színész a Vanity Fairnek adott interjúban.

Kilmer ezzel az olyan kollégáira gondolt, mint például Johnny Depp, Nicolas Cage, Sean Penn vagy Tom Hanks, akik nemcsak a vásznon, hanem szerepválasztásaikkal is kialakítottak maguknak egy bizonyos fajta filmes perszónát. Deppet például a bizarr, Cage-et az őrült karakterekkel lehet azonosítani. De Hanks esetében a sztár részletezte is, hogy pontosan mire gondol.

Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images


„Ő nagyon speciálisan választ, és ezek a gyakran díjnyertes alakításai valahogy azt az érzést keltik benned, hogy valamiféle módon Amerikát magát, vagy legalábbis egy bizonyos fajta Amerikát szeretne megjeleníteni ezzel. Szerintem ez nem véletlen” – mondta Kilmer, akinek a szavai elsőre talán homályosan hatnak, de ha az amerikai történelem jó pár évtizedén végigbukdácsoló Forrest Gumpra gondolunk, rögtön érteni fogjuk a példát.

Val Kilmer azt is elárulta, ő miért nem törekedett sosem az ilyesféle imidzs kialakítására. Állítása szerint egyszerűen nem érdekelte annyira a dolog, ráadásul gyakran nem a színészet volt az elsődleges az életében, hanem például a hobbijai vagy épp a család. „Pályám során nem öt, de legalább tíz nagy rendezőt utasítottam vissza, mivel inkább a családommal és a házasságommal voltam elfoglalva. Úgy ugyanis nem lehetsz felelősségteljes szülő, hogy csak évente 3–4 hónapot töltesz velük” – szögezte le.


(via Far Out)

 

Még több Val Kilmer

15 dolog, amit nem tudtál Oliver Stone Doors filmjéről

Val Kilmer tényleg átlényegült Jim Morrisonná Oliver Stone életrajzi filmjének forgatásán, de ez bizony nyomokat hagyott rajta, mind pszichésen, mind szó szerint, és van a filmnek egy kevésbé szimpatikus oldala is.

Tovább