Így ordítozott Vilmos herceg Harryvel

Már nézhető a Harry & Meghan dokusorozat második fele a Netflixen, és vannak benne erős állítások.

Egy hete került fel a Netflixre a „kegyvesztett hercegi pár” életéről szóló dokusorozat első három része, és most megérkezett a folytatás, amelyből még jó ideig csemegézhetnek a bulvárlapok. Lássuk a legérdekesebb állításokat!

A sorozat a pár barátjával, Lucy Fraserrel készített interjúkon keresztül azt sugallja, hogy nem sokkal az esküvőjük után, az Ausztráliába vezető első királyi turnét követően kezdtek rosszul alakulni a dolgok, miután a királyi család látta, hogy Harry és Meghan mennyire népszerűek. Fraser szerint "a palota belső emberei nagyon fenyegetve érezték magukat emiatt", Harry pedig úgy fogalmazza meg ezt, hogy Meghan, akit mellékszereplőnek szántak, ellopta a rivaldafényt és jobban végezte a munkát, mint az, aki erre született, és ez „felzaklatja az embereket, eltolja az egyensúlyt."

A széria második felvonásának legerősebb állítása talán az, hogy Harry bátyja, Vilmos herceg kifúrta őt a királyi családból, és szivárogtatott a sajtónak, apja, II. Károly király pedig hazugságokat terjesztett róla, amiket valószínűleg a médiával is megosztott.

Harry azt is elmondja, hogy ő és a bátyja, akik eredetileg egy irodán és személyzeten osztoztak a Kensington-palotán belül, megfogadták, hogy soha nem "cserélnek" sztorikat a médiával, ami amúgy bevett szokás a királyi családban. (A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az újságíróknak felajánlanak egy sztorit a család egy másik tagjáról, cserébe azért, hogy a róluk készülő negatív sztorit elsüllyesszék.) Később azonban Vilmos állítólag megszegte ezt a fogadalmat, és elkezdett sztorikat cserélni a médiával,

bár Harry nem hoz konkrét példákat arra, hogy a testvére milyen alkukat kötött.

 

Harry arra is céloz, hogy saját apja, Károly (vagy legalábbis apja stábja) szivárogtatta ki azt, hogy ő és Meghan Kanadába akarnak költözni. A herceg részletezi, hogy apja követelte, hogy foglalják írásba a királyi családtól való "visszalépésre" vonatkozó terveiket, amit Harry elmondása szerint azért vonakodott megtenni, mert amikor legutóbb hasonló terveket írt le az apjának, azok a médiában kötöttek ki.

Harry szerint a The Sun utalása arra, hogy „Harry és Meghan hajlandó lemondani sussexi címeiről az alku részeként”, volt az a mondat, ami elárulta számukra, hogy kiszivárogtatás történt.

Az egész sorozat talán legsúlyosabb állítása az, hogy Vilmos kitúrta Harryt a királyi családból. (Harry a „bullying” szót használta, amelynek nincs magyar megfelelője, de nagyjából a „csúfolódás, piszkálódás, megalázás, kiközösítés, megfélemlítés” szavakkal körülírható magatartást jelöli.) Harry felidézi, hogy miután nyilvánosságra kerültek a pár távozási tervei az Egyesült Királyságból, találkozót szerveztek II. Erzsébet királynővel a vidéki otthonában, Sandringhamben, ahol Vilmos és Károly is jelen volt.

Szörnyű volt, ahogy a bátyám ordítozott és kiabált velem, az apám pedig olyan dolgokat mondott, amelyek nem voltak igazak, a nagymamám pedig csak csendben ült ott, és hallgatott"

- mondta Harry.

Harry megemlíti azt az esetet is, amikor először jelent meg újsághír arról, hogy részben azért lépnének vissza a királyi családtól, mert Vilmos „megfélemlítette” őket. Ekkor közölték vele, hogy egy közös nyilatkozatot adtak ki az ő a bátya nevében, amely cáfolja a sztorit.

Forrás: Getty Images

 

„Nem tudtam elhinni. Senki sem kért tőlem engedélyt arra, hogy a nevemet egy ilyen nyilatkozathoz adjam. Felhívtam M-et [Meghan], és elmondtam neki, és ő könnyekben tört ki. Csak négy órára volt szükségük ahhoz, hogy boldogan hazudjanak, hogy megvédjék a bátyámat, miközben három éven át nem nem voltak hajlandóak elmondani az igazat, hogy megvédjenek minket."

A sorozatból az is kiderül, hogy milyen furcsa a családon belüli dinamika, mert gyakran közvetítőkön keresztül kommunikálnak. 2019 végén például Harry megpróbált találkozni a nagymamájával, Erzsébet királynővel, hogy megbeszéljék a külföldre költözést. Éppen amikor felszálltak az Angliába induló repülőre, jött egy sürgős üzenet Harrynek, miszerint nem mehet el Őfelségéhez. Később Harry felhívta a Királynőt, és elmondta neki, hogy szeretett volna vele találkozni, de azt mondták, hogy elfoglalt, mire II. Erzsébet ezt mondta:

Nem tudtam, hogy elfoglalt vagyok. Azt mondták, hogy elfoglalt vagyok egész héten.”

A széria legfrissebb részéből megtudhatjuk azt is, Harryék mennyi híres barátot és támogatót szereztek Amerikában. Láthatjuk például, ahogy Meghan az Oprah-fellépést követően sms-t kap Beyoncétól. Éppen Harry mellett ül a közös irodájukban, a montecitói otthonukban, amikor bejelenti, hogy "Beyonce most írt". Harry gúnyosan felszisszen válaszul egy "Pofa be!” kíséretében.

Forrás: Harpo Productions / Joe Pugliese via Getty Images

 

"Még mindig nem tudom elhinni, hogy tudja, ki vagyok" – mondja erre Meghan, majd felolvassa az üzenetet: "Azt mondta, azt akarja, hogy biztonságban és védve érezzem magam. Elismeri és tiszteli a bátorságomat és a sebezhetőségemet, és úgy gondolja, hogy azért lettem kiválasztva, hogy megtörjem a generációs átkokat, amelyeket meg kell gyógyítani".

A dokusorozat Harry és Meghan luxuséletmódjába is bepillantást enged, a Buckingham-palotában töltött éjszakáktól a montecitói villájukon át a hosszú tengerparti sétákig és a kaliforniai hegyekben tett túrákig.

De az is kiderül, hogy a palotai élet nem olyan, mint amilyennek kívülről látszik, a londoni Kensington-palota területén lévő házukról, a Nottingham Cottage-ról például panaszkodnak egy sort, mondván olyan kicsi, hogy Harry gyakran beverte a fejét.

Via: Variety