10 dolog a Szenvedélyek viharában című filmről, amit talán még nem hallottál

Három testvér történelemmel szegélyezett útja a huszadik század elején: nagy ívű történelmi tabló, családtörténet és romantikus dráma a Szenvedélyek viharában. 10 érdekesség, amit talán nem is tudtál róla.

1. Az eső

Bár a kanadai Calgaryt a száraz időjárás miatt választották fő forgatási helyszínül, mégsem bizonyult jó döntésnek, mivel a munkálatok alatt rekordmennyiségű eső esett.

 

2. A szerep

Tristan Ludlow-t eredetileg nem Brad Pitt játszotta volna. Johnny Deppnek ajánlották fel a szerepet, ám ő visszautasította. 

3. Az ősz

A film eredeti címe, a Legends of the Fall a bibliai bűnbeesésre, bukásra utal. Érdekes, hogy

több országban is a ‘fall’ másik jelentését, az ‘őszt’ mint évszakot használták,

így lett Svédországban (Höstlegender), Dél-Koreában (Gaeul-ui jeonseol), Franciaországban (Légendes d'automne) és Romániában (Legendele toamnei) is az a címe, hogy: Az ősz legendái.

 

4. Az idő

A rendező és producer, Edward Zwicknek 17 évébe telt mire a film eljutott az ötlettől a premierig. 

5. A foci

Az egyik jelenetben egy focilabdát adnak az egyik katonának. Ez valós tényeken alapszik, mivel

úgy gondolták, a futball csökkenti a stresszt.

 

6. A diszkó

A film alapjául szolgáló regényt Jim Harrison írta. Ezt olvassa Dalton (Patrick Swayze) az Országúti diszkó című filmben.

Forrás: port

 

7. A szexuális feszültség 

Julia Ormond és Brad Pitt ugyanabban a házban laktak a forgatás alatt.

“Ez eléggé fokozta a szexuális feszültséget. De nem részletezem…”

– idézte fel Pitt.

 

8. A medvetréner

Az idős Tristant is Brad Pitt játszotta volna, ám a sminktesztek, amik alkalmával megpróbálták megöregíteni, nem voltak túl meggyőzők. Így végül Doug Seus-t, a medve trénerét kérték fel a szerepre.

Forrás: Tv2

 

9. A baleset

Abban a jelenetben, amikor lelövik Isabel II-t, és egy rendőr megveri Tristant, Pitt egy akkorát kapott véletlenül a gumibottal, hogy belilult a szeme. Mivel sorrendben ezután a teniszjelenet forgatása következett, bele kellett írni egy plusz részt a forgatókönyvbe, ami arra reagál, miért ilyen a szeme a karakternek.

 

10. A jó halál

A film zárómondata (“Jó halála volt.”) Az utolsó szamurájban is elhangzik. Amikor Algren rájön, hogy ő ölte meg Katsumoto sógorát, Katsumoto annyit mond: “Jó halál volt”.


(via IMDb)