10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Eva Longoriáról

A Született feleségek színésznője egy magyar háziasszony konyhájában sem lenne elveszve, mert egész korrekt paprikáscsirkét tud főzni, és egy disznóvágáson sem jönne zavarba. A színészkedés mellett rendez, producerkedik, és 43 évesen az első gyerekével terhes.   

1. Bár egyáltalán nincs rászorulva, imád varrni, például a rokon gyerekeknek gyakran készít oroszlános, drakulás és hercegnős jelmezeket. Emellett nagyon jól főz, egy saját szakácskönyvet is kiadott családi receptekkel, benne a sok mexikói étel mellett egy magyar paprikáscsirke recepttel, ami egészen autentikus a klasszikus tejfölös-lisztes habarással. Az eredeti receptet egy barátjától kapta egy magyar nyelvű receptkártyán.

2. Egy farmon nőtt fel, ahol az apja sok mindenre megtanította, amit nem feltétlen néznénk ki belőle. Nemcsak jól lő, de egy disznóvágáson vagy egy vadászat után az elejtett állatok feldolgozásánál sem jönne zavarba. Ettől függetlenül azt mondja, hogy a lövöldözés nem sport, ő sem élvezetből csinálta, de mivel szegények voltak, így jutottak élelemhez.

 

3. “Az emberek teljesen félreértenek, amikor azt képzelik, hogy én a magánéletemben nonstop szexi vagyok. A férjem és a barátaim szerint inkább olyan vagyok, mint egy magának való geek” - nyilatkozta magáról.

 

4. A Született feleségekben egy elkényeztetett feleséget játszik, akinek túl sok mindent a feneke alá tesznek, de amikor beüt a baj, akkor össze tudja magát kapni, és remekül feltalálja magát. A való életben 13 éves kora óta dolgozik, egy gyorsétteremben kezdte, és a szüleitől és a nővéreitől nagyon korán megtanulta a munka becsületét.

 

5. A Született feleségek előtt a legelső szerepét a Beverly Hills 90210-ben kapta, ahol ő játszotta a harmadik légiutas kísérőt, majd két évig játszott a Nyughatatlan fiatalok (The Young and The Restless) című sorozatban. “Imádtam, de nagyon keveset fizettek érte, viszont ez kellett hozzá, hogy utána nagyobb lehetőségeket kapjak” - mondta.

 

6. A színésznő nem is egy jó ügyet támogat, létrehozott egy jótékonysági egyesületet, amivel fejlődési rendellenességekkel küzdő gyerekeket támogat, és egy másikat, amivel latin-amerikai nőknek segít tanulni és a vállalkozásokat beindítani. Emellett kampányol azért, hogy fellépjünk a klímaváltozás ellen, és sokat tett a mexikói bevándorlókért, például a mezőgazdaságban dolgozó kiskorúakért. Egy produkciós céget is létrehozott, hogy olyan filmeket készítsenek, amik kevesebb előítélettel, és több pozitív, példamutató figurával mutatják be a mexikói amerikaiakat. A következő gifen éppen azt ünnepli, hogy 200 ezer dollárt, azaz 50 millió forintot gyűjtöttek össze a mellrák egy még gyógyíthatatlan típusának a kutatására.

 

7. Kineziológiát végzett a Texasi Egyetemen, és sportterapeutának készült. Később, harmincnégy éves korában újra egyetemre kezdett járni, hogy az amerikai-mexikói kultúráról tanuljon, és így jobban képben legyen, amikor a jótékonysági munkáit végzi. A szakdolgozatát arról írta, milyen szerepe lehet a latin-amerikai nőknek a tudományos életben.

 

8. 2010 óta egyre többször próbálkozik rendezőként is, néhány kisfilm után több sorozatból rendezett részeket, például a Született szobalányokból és a Feketék fehérenből. “Először rettentően zavarba jöttem, amikor felkértek - nyilatkozta, - de tudtam, hogy képes vagyok rá. A Született feleségek forgatásán töltöttem majdnem tíz évet az életemből, és nagyon figyeltem mindenre, a fényekre, a kameramozgásokra.” Bár még most is izgul, ha rendez, azt mondja, hogy a titka az, hogy nála sokkal okosabb emberekkel veszi körül magát, és ha valakinek jobb ötlete van az övénél, akkor azt elfogadja.  

 

 

9. “A családomban én voltam a rút kiskacsa, egyedül nekem volt barna a bőröm és fekete a hajam - mesélte a gyerekkoráról -, minden nővérem szőke volt és világosbarna szemű. Az emberek gyakran szólították így meg az édesanyámat, hogy ‘Istenem, de szépek a lányai! Hát ez a negyedik lány kicsoda?’ Esetlen voltam, sovány, sötét bőrű és csúnya. Fiatalkoromban sosem támaszkodhattam arra, hogy jól nézek ki, semmit sem adtak ingyen, mindenért keményen meg kellett dolgoznom.”


10. Azok közé a hírességek közé tartozik, akinek érdemes követni az Instagram oldalát, mert nemcsak beállított és agyonretusált képeket posztol magáról (vagyis posztolnak helyette), hanem őszinte pillanatokat is megoszt az életéből. Persze nyilván a szebbeket, itt például az eljegyzése látható, amire Dubajban kerítettek sort a sivatagban. Jose Antonio Bastón a színésznő harmadik férje, és tavaly karácsony előtt jelentették be, hogy terhes, így 43 éves lesz, mikor megszületik az első gyereke.

Borítókép: Mike Marsland / Contributor / Getty Images

 

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria) on