10 érdekesség, amit lehet, hogy nem is tudtál az Alkonyatról!

Mi lett volna, ha Robert Pattinson helyett Henry Cavill a búskomor tinivámpír? Tudtad, hogy Kurt Cobain lánya is bejelentkezett Bella szerepére?

1. Már 15 éve, hogy megjelent Stephenie Meyer Alkonyat című bestseller regénye. Bizony, egészen furcsa belegondolni, hogy 2005 óta népszerűek ismét azok az emberséges, gyilkolni nem szerető vérszívók, akiknek kimondottan szenvedés az örök élet. Ilyen szomorú vámpírok korábban legfeljebb az 1995-ös Interjú a vámpírral című kultfilmben és Anne Rice rémregényeiben szerepeltek, előtte és utána a vámpírok inkább Drakulához és Nosferatuhoz hasonló, kegyetlen, arisztokratikus szörnyetegek voltak, akik kifejezetten élvezték a gyilkolást, miközben gonoszan kacagtak a kastélyaikban.

2. Majdnem  Phil Collins lánya lett a női főszereplő! Ma már elég nehéz elképzelni ezt a dollármilliárdokat termelő, vérszívókkal és farkasemberekkel megbolondított Rómeó és Júlia-történetet úgy, hogy az ábrándos tekintetű vámpírfiúval randizgató halandó lányt, Bellát nem Kristen Stewart alakítja – ő ugyanis elfelejtett elmenni a castingra! Csak jóval később gondolta meg magát, és ütötte ki a nyeregből a meghallgatáson szintén részt vevő Lilly Collinst.

Lilly Collins a Tükröm, tükrömben, Hófehérke szerepében (forrás: Port.hu)

 

3. Kurt Cobain lánya is esélyes volt Bella szerepére.grunge zene fiatalon elhunyt atyjának özvegye, Courtney Love egy 2013-as Howard Stern-rádióinterjúban mesélt arról, hogy Kurt Cobainnal közös lánya, a zenész-művész-modell Frances Bean Cobain 13 évesen szintén ott volt az Alkonyat castingján, de végül őbelőle sem lett Bella.

Frances Bean Cobain és Courtney Love 2015 április 21-én, a Kurt Cobainról szóló HBO-film Los Angeles-i premierjén(fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty)

 

4. 5000 színész jelentkezett Edward szerepére. A fénytől nem ropogósra sülő, nappal is vidáman sétálgató, szerelmes vámpír, Edward Cullen szerepére komoly esélyes volt többek között Jackson Rathbone (ő végül Jasper Hale karakterét kapta meg az Alkonyat-filmekben, Ben Barnes (a Westworld rohadékja, Caspian herceg a Narniából), Shiloh Fernandez (A lány és a farkas) Jake Abel (Odaát, Percy Jackson) Colton Haynes (Teen Wolf, Zöld Íjász, sőt, Dynamo, a bűvész is!

5. Stephenie Meyer azt szerette volna, ha a regénye filmváltozatában Henry Cavill alakítja Edwardot. Csakhogy az azóta Supermanként és Ríviai Geraltként befutott brit sztár akkor már 25 éves volt, és nehezen képzelték el róla a filmesek, hogy meggyőzően alakíthatna egy 17 éves gimis fiúnak látszó vámpírt. Cavillnak később felajánlották Carlisle Cullen szerepét is, de azt már nem tudta elvállalni, mert a forgatás ütközött volna a Tudorok tévésorozat felvételével.

 

6. Robert Pattinsont nem is érdekelte az Alkonyat-film, amíg meg nem tudta, ki lesz a partnere. A fiatal és ambiciózus brit színészt 2005 után már a fél világ úgy ismerte, mint Cedric Diggory a Harry Potter és a tűz serlegéből, és bár imponált neki egy esetleges hollywoodi karrier lehetősége, az Alkonyat, mint egy újabb kasszasiker-várományos könyvadaptáció, nem különösebben hozta lázba, mivel nem is ismerte az eredeti könyvet. Csak akkor kezdte el érdekelni Edward szerepe, amikor már biztos volt, hogy Kristen Stewart lesz a női főszereplő – őt ugyanis már látta a 2007-es Út a vadonba című filmben, ami nagy kedvence volt, így mindenképpen együtt akart szerepelni a színésznővel.

7. Robert Pattinson sosem hallott az Alkonyat könyvváltozatáról az Alkonyat-mozifilm előtt. Ezen nincs mit csodálkozni a fentiek tükrében. Azért reméljük, hogy a készülő Batman-filmje előtt elolvasott legalább néhány Detective Comics-füzetet!

Forrás: Port.hu

 

8. Pattinson tudatosan készült a búskomor Edward szerepére. Amikor végül övé lett a főszerep, és elolvasta a forgatókönyvet, a brit sztár a method acting híveként úgy lényegült át a búskomor képű, százévesen is szívdöglesztő tini vámpírrá, hogy már a forgatás kezdete előtt bezárkózott, és heteken át nem volt hajlandó senkivel sem beszélgetni.

9. Kristen Stewartról valamiért az él az emberek fejében, hogy mindig mufurc arcot vág. Pedig ebben a filmben összesen 25 alkalommal mosolyog!

Forrás: Port.hu

 

10. Bryce Dallas Howard megsértődött, hogy kis szerepet ajánlottak fel neki az első mozifilmben. Ron Howard lánya, a Jurassic Worldben tűsarkúban menekülő Bryce Dallas Howard (aki újabban már Mandalorian-epizódokat is rendez) már a legelső, 2008-as Alkonyat-mozifilmben megkapta volna az Edward és Bella ellen ármánykodó, gonosz vámpírúrnő, Victoria szerepét – ám akkor kevesellte a karakter játékidejét, és inkább kihátrált a produkcióból. Amikor azonban látta, hogy az Alkonyat bombasiker a vámpírromantikára vágyó tinik körében, és kiderült, hogy a Summit Entertainment kirúgta a Victoriát alakító Rachelle Lefevre-t, a 2010-es Alkonyat: Napfogyatkozásban már szíves örömest elvállata a vámpírsereg tűzvörös hajú vezérének szerepét.