2022-re várható az Interjú a vámpírral sorozatverziója

8 epizódot és későbbi évadokat is tervez a Walking Deadet is készítő AMC csatorna, szoros együttműködésben az eredeti regény írónőjével.

Az AMC csatorna a zombik után a vámpírokra is lecsapott: 11 évvel azután, hogy elindult a kultikus Walking Dead-képregények sorozatverziója, a tévéadó szerződést kötött Anne Rice írónővel (aki idén októberben lesz 80 éves!), és a fiával, Christopher Rice-szal az Interjú a vámpírral és további 17 másik Anne Rice-könyv adaptációjának elkészítésére, ideértve a Vámpírkrónikák mellett az Új Vámpírtörténetek és A Mayfair-boszorkányok élete ciklusokat is.

Az 1976-ban publikált Interjú a vámpírral  túlzás nélkül a világ második legismertebb vámpírregénye Bram Stoker Drakulája után, nem csoda, hogy már 1994-ben mozifilm készült belőle olyan sztárokkal, mint Tom Cruise, Brad Pitt, Christian Slater, Antonio Banderas és Kirsten Dunst. A 2022-re elkészülő tévésorozat 8 epizódos lesz, siker esetén természetesen további évadok is követik majd. A történet természetesen ezúttal is Lestat de Lioncourt, Louis de Pointe du Lac, Armand és a többi vámpír halhatatlan életét követi majd végig.

Forrás: InterCom

 

Azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy most is Cruise, Pitt, és Banderas alakítják-e őket, vagy valaki más. Az viszont egészen biztos, hogy a sorozat fő kreátora Mark Johnson, a Breaking Bad (nálunk: Totál szívás) producere lesz, Anne Rice és Christopher Rice pedig executive produceri kreditet kaptak.

Korábban egyébként voltak már próbálkozások az Interjú a vámpírral után is Anne Rice gazdag életművének megfilmesítésére, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. 2002-ben készült ugyan film A kárhozottak királynőjéből a repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt énekesnő, Aaliyah főszereplésével, de ezt végül nem követte több adaptáció. 2016-ban úgy volt, hogy lesz egy Lestat-előzményfilm Jared Leto főszereplésével, de végül nem készült el (máig nem tudni, miért). Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hun, 2018-ban A szolgálólány meséjét is gyártó Hulu készített volna egy Interjú a vámpírral-sorozatot, Dee Johnson, a Melrose Place, és a Vészhelyzet showrunnere pedig 2019-ben Magyarországon akart új vámpírsorozatot forgatni. Ezek azonban vagy hamvába holt elképzelésekké váltak, vagy idővel integrálódtak az AMC csatorna és az AMC+ streaming szolgáltató mostani grandiózus projektjébe. (via Indiewire & Bloody-disgusting)