5 meghökkentő epizód kedvenc sorozatainkból

Cápapornó a Jóbarátokban, Lady Gaga A Simpson családban, űrhippik a Star Trekben – és ez még csak a jéghegy csúcsa!

David Lynch-től megszokta az ember, hogy se füle, se farka annak, amit csinál (lásd: Twin Peaks). De az igazán furcsa dolgok a tévésorozatok világában mindig azok a pillanatok, amikor a legnépszerűbb sitcomok forgatókönyvírói képzelik magukat David Lynch-nek, és hol szürreális, hol zavarosan blőd irányba kanyarítják el kedvenc szereplőink életét. Az alábbi listánkban (ami az Independent hasonló tematikájú cikke alapján készült) ezekből a furcsa, bizarr és meghökkentő esetekből szedtünk össze egy csokorra valót.

1. Cápapornó a Jóbarátokban

A Magyarországon is kultikus népszerűségnek örvendő sitcom 198. epizódjában, ami idehaza a Cápák címet kapta az eredeti The One with the Sharks helyett, a forgatókönyvíróknak totál elmentek otthonról, egyszerűen ledobta az agyuk az ékszíjat! Ebben a részben van ugyanis az a jelenet, amikor Monica (Courteney Cox) váratlanul besétál Chandlerhez (Matthew Perry), aki épp egy pornófilmre maszturbál, ám miután rájön, hogy lebukott, gyorsan átkapcsol egy természetfilmre. Monica ezek után azt hiszi, hogy szegény Chandlernek már csak a cápákra áll fel a zászlórúd, ezért megpróbál segíteni neki...

 

2. Lady Gaga A Simpson családban

A Simpson család 23. évadának Lisa Goes Gaga című epizódja igencsak kétes hírnévnek örvend. Ami nem csoda, hiszen lényegében nem más, mint a saját magát alakító Lady Gaga gátlástalan önpromóciója. A popdíva rajzfilmes mása ugyanis azzal a küldetéssel érkezik meg egyik nap az álmos Springfieldbe, hogy felvidítsa a letargiába süllyedt kisvárost, hogy aztán a depressziós Lisával összebarátkozva borzalmasabbnál borzalmasabb dalokat énekeljen a napelemmel hajtott autókról – nem csoda, hogy Lisa Goes Gaga Ezek voltak kedvenc sorozataink legrosszabb epizódjai című összeállításunk második részébe is bekerült.

 

3. Charlie angyalai-koppintás a Lostban

Az utolsó évad utolsó epizódja miatt sokat szidott Lost már a harmadik szezon idején is magára haragította a rajongókat azzal, hogy az írók hirtelen előrántottak a bűvészcilinderből néhány olyan szereplőt, akik szintén az eseményeket elindító repülőgép-szerencsétlenség túlélői voltak, csak addig valahogy soha nem láthatta őket a néző. Ilyen kétes hírnévnek örvendő újonc volt Nikki (Kiele Sanchez), akikről egy bizarr epizódban kiderült, hogy egy Charlie angyalai-szerű tévéssorozatban szerepelt az ördögien gonosz maffiózót alakító Star Wars-sztárral, Billy Dee Williamsszel. A lány barátját, Paolót az akkor még nem túl ismert Rodrigo Santoro alakította, és amikor már úgy tűnt, hogy több hihetetlen furcsaság már nem jöhet, a párost megbénította egy mérges pók csípése, és a sorozat tudatlan főszereplői élve eltemették őket...

 

4. Űrhippik a Star Trekben

A klasszikus '60-as évekbeli Star Trek hemzsegett a furcsaságoktól – gondoljunk csak Kirk kapitány (William Shatner) hírhedten béna bunyójára a gyíkszörnnyel, ami mára természetesen mémmé vált. A The Way to Eden című epizód viszont még ezen is túltett blődségben. Ebben a részben ugyanis egy csapat tarka ruhás, éneklő űrhippi foglalta el önkényesen az Enterprise űrhajót, ahol furcsa módon a nyitottságot és barátságot hirdető legénység elutasítóan fogadta őket, kivéve az érzelemmentes Spockot (Leonard Nimoy), akit kifejezetten feldobott a szabados életvitelű kommuna jelenléte.

 

5. A Roseanne furcsa vége

A '90-es évek népszerű sitcomja 1997-ben egy olyan szürreális évaddal ért véget, amelyben a címszereplő Roseanne (Roseanne Barr) megnyeri a lottót, terroristák ellen harcol Steven Seagal oldalán és még a Playboynak is pózol. A legfurcsább dolog azonban csak ezután következett: az utolsó epizódban kiderült, hogy az előző 24 rész csak egy soha véget érni nem akaró lázálom volt, miután Roseanne férje, Dan (John Goodman) szívrohamban meghalt. A sorozat 2018-as újraélesztésekor szerencsére ezt a különös befejezést kitörölték a kánonból.