6 fontos tévés karakter, aki soha nem jelent meg a képernyőn

Volt ilyen a Maffiózókban, a Magnumban és a Frasierben is.

Írtunk már korábban is a sorozatok láthatatlan szereplőiről, vagyis azokról a karakerekről, akiknek soha nem látni az arcát, vagy eleve csak emlegetik őket. Columbo fantomfeleségéről, a Jóbarátok csúnya, pucér pasijáról és a Charlie angyalai Charlie-járól tehát már volt szó, most lássuk a többieket!


Eckley DiMeo - Maffiózók

Az idén 25 éves Maffiózókban gyakran hivatkoztak egy "Öregember" nevű fickóra, de ha nem emlékszünk rá, hogy hogyan nézett ki, akkor a hiba nem a mi készülékünkben van. A szóban forgó Ercole DiMeo, a DiMeo bűncsalád alapítója és főnöke ugyanis egyszer sem jelent meg személyesen. Erre jó indoka volt: az 1960-as évektől kezdve vezette a bandát, de 1995-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ezután Jackie Aprile vette át az irányítást, aki úgy írta le a szerepkörét, hogy "én lehetek a megbízott főnök, amíg az öreg a kormány vendége." Bár DiMeót a sorozatban végig emlegették, senki sem látogatta meg a börtönben.

DiMeó alakját Giovanni Riggi, az észak-jersey-i DeCavalcante bűnözőcsalád valós főnöke inspriálta. Ő is ugyanarra a sorsra jutott, mint sorozatbeli megfelelője, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, mégis sikerült beavatkoznia a család ügyeibe a megbízott főnökön keresztül.


Maris Crane – Frasier – A dumagép

A Cheers spin-offja, amely népszerűsége csúcsán öt egymást követő évben nyerte meg a legjobb vígjátéksorozatnak járó Emmy-díjat, Frasier Crane, a nagydumájú pszichológus életét követte. A szériában szerepet kapott a testvére, Niles Crane és annak felesége, Maris Crane is – utóbbi azonban csak közvetetten. Bár Niles állandóan emlegette őt, a képernyőn soha nem jelent meg. Az árnyéka egyszer igen, de az bárki lehetett volna. Niles egy ponton leírta a külsejét, rendkívül soványnak, törékenynek és sápadtnak nevezte, szó szerint "nagyon, nagyon kaukázusinak".

Megtudtuk továbbá azt is Frasiertől, hogy a nő egyáltalán nem pigmentált, illetve, hogy "olyan, mint a Nap, csak melegség nélkül", és, hogy annyira szégyenlős a külseje miatt, hogy soha nem jelent meg sehol. Végül Niles elvált tőle, de a hihetetlen féltékenysége miatt Maris állandó szereplője maradt az életének.


Stan Walker - Will és Grace

Stanley Walker Karen férje volt a Will és Grace-ben, és eleinte csak annyit lehetett róla tudni, hogy rendkívül elhízott, és Karen gyakran mondogatta, hogy a pénzéért ment hozzá. Az egyik flashbackből aztán megtudtuk azt is, hogy a nő végül hogyan szeretett bele mégis Stanbe.

A sorozat negyedik évadában Stanley-t letartóztatják adócsalásért, ami miatt börtönbe kerül. A könyvtárban töltött időt arra használja fel, hogy bennfentes kereskedelemmel foglalkozzon, amiért büntetésből megvonják tőle a házastársi látogatás lehetőségét. Később elválnak, de Stanley szívrohamban meghal, miközben Lorraine-nel szexel. Két évvel később kiderül, hogy még mindig él, és egy tanúvédelmi programban van, hogy biztonságban legyen a maffiától.

Mindez 8 évadon keresztül történt, anélkül, hogy a karaktert valaha is láthattuk volna. Mindössze egy részleges sziluettet kaptunk belőle a Moveable Feast című epizódban, illetve a karját is láthattuk a harmadik évad premierjében, amikor Will előtt megérinti Karen mellét.


Robin Masters – Magnum

A nálunk is nagy sikerrel vetített, Amerikában eredetileg 1980 és 1988 között futó Magnum egyik legizgalmasabb rejtélye az volt, hogy Higgins valójában maga Robin Masters-e, vagy tényleg csak a Hawaiin is rezidenciát fenntartó, milliomos bestselleríró gondnoka és a két kutya (Zeusz és Apolló) felelősségteljes pótgazdija? Robin Masters ugyanis hiába tervezgette éveken át, sosem látogatott el a saját rezidenciájára, és mindössze kétszer hallhattuk a hangját (amit akkor Orson Welles kölcsönzött az eredeti változatban). Bár a sorozat vége felé Higgins valóban elismeri, hogy ő Robin Masters, nem sokkal később már azt állítja: hazudott korábban a milliomos író igazi kilétével kapcsolatban.


Bob Sacamano - Seinfeld

Minden idők egyik legnépszerűbb szitkomjában is volt sokat emlegetett, de sosem látott karakter. Ilyen volt Kramer egyik őrült barátja, Bob Sacamano, aki csak egyre őrültebb anekdoták formájában jelent meg a szériában. Kiderül például, hogy elkapta a veszettséget, óvszergyárban dolgozott és orosz kalaputánzatokat árult.

Bobot állítólag a sorozat kreátorának, Larry Davidnek az egyik valós barátjáról nevezték el, de azután, hogy bekerült az első róla szóló utalás az egyik epizódba, összevesztek.


Az elnök – Az alelnök

Általában, ha egy film vagy tévésorozat a Fehér Házban játszódik, az elnök fontos szereplő. De nem ez a helyzet HBO szitkomjában, amely Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) alelnökről szól. A döntés, hogy az elnököt kizárják a sorozatból, szándékos lépés volt az írók részéről, amelynek komoly következményei vannak Meyer életére és munkájára nézve. És ez poénforrásnak sem utolsó, a széria egyik visszatérő gegje ugyanis az, hogy Meyer gyakran megkérdezi az asszisztensét, hogy hívta-e az elnök, és a válasz mindig egy határozott "nem".

Via: Listverse