A Csernobil alkotója újra munkában

A zseniális sorozatot megalkotó Craig Mazin ismét az HBO-nak dolgozik – ezúttal egy népszerű videojáték adaptációján.

A The Last of Us című Sony Playstation játék írója/kreatív vezetője, Neil Druckmann és Mazin együtt viszik képernyőre a feldolgozást, egy sorozat formájában. A 2013-ban piacra dobott videojáték posztapokaliptikus sztorija szerint az Egyesült Államokat egy olyan vírus sújtja, ami a fertőzöttekből kannibált csinál.

A játék középpontjában két túlélő áll, egy Joel nevű csempész és egy Ellie nevű tinédzserlány, aki a megoldás kulcsa lehet, ezért a férfinak ki kell juttatnia a lezárt zónából. Az országon átvezető útjuk során csak egymásra számíthatnak. Megjelenése óta a The Last of Usból 17 millió darab kelt el, és több díjat is elnyert.

Jared Harris, a Csernobil sztárja és Craig Mazin. Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic for HBO / Getty Images

 

A játék folytatását 2020. május 29-én hozzák nyilvánosságra, és a hírek szerint az HBO sorozata a sztorijában az első részen kívül felhasználja a The Last of Us II. cselekményét is. Mazin pedig tökéletes választásnak tűnik társalkotónak, mivel nagy rajongója a videojátéknak.

„Neil Druckmann kétségtelenül a legkiválóbb mesélő, aki a videojáték-iparban tevékenykedik, és a The Last of Us az opus magnuma. Az, hogy esélyt kapjak adaptálni ezt a lélegzetelállító művet,

évek óta nagy álmom volt, és igazi megtiszteltetés, hogy ezt Neillel együttműködve tehetem meg”

– nyilatkozta Craig Mazin, akinek egyébként nem ez az egyetlen videojáték-adaptációja mostanában, hiszen Eli Roth közelgő Borderlands filmverziójának forgatókönyvén is dolgozott.


(via Consequence of Sound)