A film, ami rosszabbb, mint Amber Heard és Johnny Depp házassága volt

Amber Heard és Johnny Depp utolsó közös filmje - amelyben az utóbbinak egy beugró szerep jutott -, egyszerre lett híres a körülötte kialakult botrányokról és arról, milyen csapnivalóan rossz. Szívből ajánljuk!

 

Csoda, hogy a Martin Amis azonos című regénye alapján készült film egyáltalán bemutatásra került. Itt ugyanis - mintegy előjátékaként a nemrég lezárult Amber Heard kontra Johnny Depp pernek, - mindenki perelt mindenkit, a csapnivaló végtermék miatt. Először Mathew Cullen  rendező perelte a film rendezőt, mondván, azok elvették tőle az ún. végső vágás jogát és nem fizették ki, mire azok visszaperelték, amiért két határidőt is elmulasztott a vágással és túlszaladt a költségvetéssel, így a 2015-re tervezett bemutatót elhalasztották, majd jött a Heard-Depp botrány, ami szintén nem tett jót a filmnek – mindketten szerepelnek benne -, a producerek pedig Ambert perelték 10 millió dollárra, amiért nem vett részt az utószinkronban és „változtatott a filmen” – akármit is jelentsen ez. Amber is visszaperelt, mondván, olyan jelenetekben is meztelen testdublőrt használtak, amikbe nem egyezett bele. 2018 lett, mire a felek megegyeztek, de csak egy kis, mélykeresztény filmet forgalmazó cég volt hajlandó a Londoni pályát moziban, limitált kópiaszámmal vetíteni.

 

Forrás: Filmbox Extra

 

A film hatalmas bukás lett mind anyagilag, mind kritikailag, ami ennyi hercehurca után nem meglepő, de a Londoni pálya saját jogon is borzalmasan rossz – és mint ilyen, egyfajta bűnös élvezet. Olyan rossz, hogy még a tartalmát sem lehet rendesen leírni, de a lényege, hogy a jócsaj Nicola Six nem csak a végzet asszonya, de látnoki képességekkel is bír. Amikor látomásában egy férfi megöli, elhatározza, hogy megkeresi leendő gyilkosát. Mivel a látomásban nem látott arcot, viszonyt kezdeményez három férfival -Theo James, Jim Sturgess és Billy Bob Thornton -, akik közül egy biztosan elveszi az életét. Mondjuk el is menekülhetne, de benne győz a kíváncsiság, vagy élvezi a veszélyt, esetleg halálvágya van, ez speciel nem derül ki, ahogy az sem, hogy miért játszódik történetünk a londoni darts versenyek világában.

 

Forrás: Filmbox Extra

 

De legalább megkapjuk Johnny Deppet is, aki akkori felesége kedvéért, jófejségből vállalta el ingyen a Chick Purchase nevű darts bajnok szerepét – az extravagáns karaktert a darts legenda Bobby George-ról mintázta -, vagy azért, mert féltékeny volt Thortonra, akivel sejtése szerint Heard csalta. Akárhogy is, ő legalább szórakoztató, a többiek viszont mind kritikán aluliak. Hogy Amber Heard miért vállalt el egy ennyire irritáló, rosszul megírt, sehová se tartó karaktert, csak ő tudná megmondani, de olyan, mintha minden róla (részben utólag) kialakult negatív véleményt belesűrített volna az alakítására, mondván, tudom, hogy tök jól nézek ki, de ilyen elviselhetetlen és rémes tudok lenni, mit kezdtek vele?

 

Forrás: Filmbox Extra