A film, amiben Miller Dávidnak Jennifer Lawrence előtt kellett pucérra vetkőznie

A fiatal színész-énekest évekig kísértette, hogy az egyik legismertebb hollywoodi sztár és 70 másik stábtag szeme láttára kellett levennie a ruháit a Vörös veréb magyarországi forgatásán.

Az elmúlt hetekben ismét az érdeklődés középpontjába került Jennifer Lawrence Magyarországon forgatott 2018-as kémfilmje, a Vörös veréb. A történet középpontjában ugyanis a „Veréb Iskola” állt, ami egy olyan titkos orosz hírszerző szolgálat, akik a fiatal ügynököket és ügynöknőket kifejezetten arra képzik ki, hogy testüket is fegyverként használják a titkos bevetéseiken.

 

Forrás: Fórum Hungary

 

Az egyik kémaspiráns kadétot Ullmann Mónika és Miller Zoltán fia, Miller Dávid alakította a filmben. A 27 éves színész-énekes nemrég felidézte egy interjúban:

éveken át kísértette, hogy nemcsak Jennifer Lawrence előtt, de 70 másik stábtag szeme láttára kellett meztelenre vetkőznie a forgatáson.

...tíz napon át forgattam Jennifer Lawrence-szel. A végére már annyira megviselt, hogy gyakorlatilag csak élettelenül álltam és próbáltam nem gondolni semmire. (...) Még három évvel később is, ha eszembe jutott az autóban, félre kellett állnom, azt éreztem, hogy nekem húsz év lesz, amíg ezt lemosom magamról.

A jelenet a YouTube-on is megtekinthető:

 

További érdekesség, hogy a Vörös veréb számos jelenetében visszaköszönnek a legismertebb budapesti utcák, terek és épületek. Csak néhány példa:

  • a balett előadást az Operaházban vették fel,
  • a főhősnő a Gellért Szállóban találkozott a CIA-val,
  • de megfordult a Zoltán utca 18.-ban is,
  • a Boscolo Budapest Hotel a moszkvai Andarja Hotelt helyettesítette,
  • a Fiumei Úti Sírkert (más néven: Kerepesi temető) pedig parkként tűnt fel a filmben.

A fentiek mellett Dégen, a Festetics-kastélyban is vettek fel a filmhez jeleneteket, valamint a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában és Almásfüzitőn, a volt Timföldgyár épületében is dolgozott a stáb.