A Jöttünk, láttunk visszamennénk 5 jelenete, amit a kilencvenes években fejből tudtunk

Az agyzsibbasztó francia vígjáték, amit gyerekkorunkban rongyosra néztünk videókazettán. A ma esti ismétlés örömére felidéztük, min is szórakoztunk ennyit a kilencvenes években.

1. “Nagyuraaam, egy szaracént láttam egy ördögi szekérben!” - ordítja Jacquart, avagy Zsákfos, a bolondos, nem sokkal azután, hogy megérkeznek a jelenbe, és összefut egy kis sárga postásautóval, amit egy fekete postás vezet.

 

 

2. Miután halálra rémítik a gyerekeket, és kilocsolnak fél liter Chanel N°5 parfümöt, nekilátnak a tisztálkodásnak. Jacquart egy kicsit azért tiltakozik, “Na ne, ne, ne, gazdám! Nemrég fürdőztem, két hónapja sincs, a folyóban!”, de nem azért, mert a gazdája után fekete lett a víz.





3. “Ha ezt megneszelik a vizigótok!” Godefroy családi kastélyát az évszázadok alatt kissé kicicomázták, ahogy finomodott az úri ízlés, de az átalakítások nem igazán nyerték el a középkori lovag tetszését.

 



4. “A jussod, te senki” - tesz kulturált üzleti ajánlatot Jean Reno középkori lovagja az utódainak, miközben a földre szórja az aranyakat az erszényéből.

 



5. “Szegény kis manók, bennrekedrek a dobozban! Uram irgalmazz nekik” - hányja magára a kereszteket Jacquart, mikor először találkozik tévékészülékkel.

 

 

+1 A trubadúrláda később is megszenvedte párszor a találkozást Jacquart-ral.