Adrenalintúltengés

A spártai Leonidas király és a sorozatgyilkos Dexter csapnak össze a közeli jövőben egy élő embereket mozgató online játékban, ami ugyan moralizál egy kicsit, de csakis az akcióról szól. Ezt tudja a Gamer - Játék a végsőkig

Ma, ha körülnézünk a metróban vagy más, nyilvános helyen és azt látjuk, hogy mindenki a telefonjába temetkezik, amikor nagyobb rajongótábora van egy számítógépes játéknak, mint egy filmnek egy sztárnak, akkor igenis elképzelhető egy olyan jövő, ahol a valóság és a játék egybeolvad, és az is, hogy egyszer képesek leszünk mások életével játszani a konzol mögött ülve.

Ha nem is túl valószínű de elképzelhető, és ebből indul ki a Jason Statham-féle Crank filmeket jegyző Mark Neveldine és Brian Taylor rendező-forgatókönyvíró páros.

A nem is olyan távoli jövőben a játék- és szórakoztatóipar egy rémisztő új hibriddé fejlődött: az agykéregbe ültetett nanotechnológia segítségével emberek irányítják hús-vér embertársaikat többszereplős online játékokban.

Az igencsak vitatott programok szülőatyja, a már visszavonult milliárdos, Ken Castle legújabb agyszüleménye egy új lövöldözős játék, a Slayers, amely olyan hatást kelt, mintha az irányító maga lenne a programban szereplő harcos. A félelmetes játék lehetővé teszi, hogy világszerte többmillió ember élő adásban élhesse ki gyilkos fantáziáját, fegyenceket használva avatárként, kiknek halálukig kell küzdeniük, ám ha sikerül megnyerniük 30 menetet, visszakapják szabadságukat.

A játékosok közül Kable áll a legközelebb ehhez, ám az egykori katona, aki semmi másra sem vágyik, csak, hogy újra láthassa a feleségét, olyan titok birtokosa, ami miatt a játék kitalálója semmiképpen sem engedheti el

Hogy őszinték legyünk, a Gamer - Játék a végsőkig, ami nyilvánvalóan az olyan nagy elődök nyomában jár, mint a Hasonmás vagy Halálfutam, aligha reménykedhetett volna széleskörű moziforgalmazásban, rögtön ment volna a fizetős tévécsatornák kedd késő esti sávjába és DVD-re, ha nincs a két főszereplő.

Neveldine és Taylor ugyanis nem sokat törődik a történettel, a „first person shooter” játékokra valóban tökéletesen hajazó akciójelenetekre helyezték a hangsúlyt, ám a két főhős mégiscsak Gerard Butler mint a pozitív hős, az életéért küzdő játékos és Michael C. Hall mint az őrült, mindenkit manipuláló milliárdos. És ők ugyebár jók, és a főleg Dexterként ismert Hall a legjobb. És táncol is!