Bud Spencer után Terence Hillről is filmet forgatna a Piedone nyomában rendezője

Király Levente gyerekkora óta a páros rajongója. Jövőre Bud Spencer-könyvet ad ki.

Novemberben a köztévé már bemutatta a Piedone nyomában című, Bud Spencerről szóló dokumentumfilmet, februárban a kibővített, 90 perces verziót a mozikban is megnézhetik majd a rajongók. A rendező, Király Levente a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készített portrét a kedvenc pofonosztóinkról – a Médiatanács blogján megjelent, friss interjúból pedig kiderült: a következő nagy projektje egy Terence Hill dokufilm lenne, Lucky Luke nyomában munkacímmel!

Az interjúban Király Levente, aki 16 éve újságíró, és korábban olyan műsorokat szerkesztő, mint az Ablak, az Évgyűrűk, a Múlt-kor és a Jónak lenni jó, elmesélte: a Piedone nyomában több mint négy éven át készült, négy országban, negyvennél is több közreműködővel készült. Király személyesen is találkozott Carlo Pedersolival a sztár 2016-os halála előtt:

2014-ben fogtam magam, és saját költségen kiutaztam Rómába, hogy egy hosszú interjút és egy közös fotót készítsek vele. A közösségi oldalamra persze azonnal feltettem a közös fotót, amit látva megkért a főnöknőm, Siklósi Beatrix, hogy az interjúból egy rövid, háromperces verziót vágjak össze a Jónak lenni jó című műsor számára.

A rendező nagyon szép emlékeket őriz a gyerekkora kedvenc színészével való első találkozásról.

Számos világsztárral találkozhattam a munkám során, de egy sem volt közülük olyan közvetlen, barátságos és jó ember, mint Bud Spencer, aki a saját lakásán fogadott, süteménnyel, kávéval kínált, és az egész napját ránk szánta.

Sajnos amikor elkezdődött a maga a forgatás, abban Bud Spencer már nem lehetett benne.

...az interjú alatt, ekkor ugye már 84 éves volt, megpróbált felállni a székből, de nem sikerült, én pedig a kezemet nyújtottam neki. Nagyon furcsa érzés volt fogni a világ legnagyobb pofonosztójának a kezét és segíteni annak az embernek, aki egykor a fél világot »megverte«, hogy igazságot osszon, hogy a rászorulókon segítsen, most pedig elesett emberként ő maga szorult más erejére. Gyerekkoromban sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd én segítek neki felállni a kanapéból. Nagyon megható és egyben felemelő érzés volt.

Király egyébként azt is tervezi a Terence Hill-film leforgatása mellett, hogy 2019-re, Carlo Pedersoli születésének 90. évfordulójára egy könyvben gyűjtené össze azokat a történeteket Bud Spencerről, amelyeket végül nem vágtak be sem a Piedone nyomában 65 perces változatába, sem a 90 perces moziverzióba.