Channing nem csak táncol, verekszik is

Izgalmas nézni, hogyan lettek a legnagyobb sztárok azzá, amik, milyen volt a szárnypróbálgatásuk, és miben nem változtak azóta sem. Channing Tatum például mindig is levette a pólót.

2009-et írunk, és a feltörekvő nagy tehetség, Channing Tatum leginkább táncos-romantikus filmjéről, a Step Upról volt híres, de keményen dolgozott, hogy más arcát is megmutathassa, persze úgy, hogy az ingét is levehesse közben, ha már a jóistenke ilyen kisportolt felsőtesttel áldotta meg. Ennek szellemében vállalta az igen egyszerű című Bunyó főszerepét, ahol kapott némi segítséget a vérprofi Terrence Howard személyében. Olyan nehéz dolga amúgy sem volt, csak bunyóznia kellett, néha eljátszani, hogy haragszik vagy izgul, és egy kicsit csapnia a szelet egy csinos kolumbiai lánynak.

Merthogy ő Shawn, a vidéki srác, aki üres zsebbel érkezik New Yorkba. Stiklikből tartja fenn magát, a sarkon árul mindenféle gagyit, mígnem rámosolyog a szerencse. A szélhámos Harvey Boarden felfedezi, hogy ügyes utcai verekedő. Különös lehetőséget ajánl a fiúnak, utcai harcosként sokat kereshetne. Shawn rááll az alkura, és Harvey menedzselésével belép az illegális ökölharc kegyetlen világába, amelyben titkos fogadásokat kötnek a mérkőzések kimenetelére. Persze az utcán semmire sincs garancia, van, hogy félbeszakad a meccs és fut, ki merre lát. Shawn véres küzdelmek során beverekszi magát a legjobbak közé, miközben barátnőre is talál, aki persze nem csak a barátnője lesz, fontos szerep jut neki, ám menedzsere egy nap azt kéri tőle, most kivételesen veszítsen. Ráadásul egy olyan ellenfél ellen, akit régóta ismer.

A Bunyó rém egyszerű sztori, még akkor is, ha előszeretettel használja fel a szélhámosfilmek kedvenc fordulatait – az utca világában ugye senkiben sem bízhatunk. Nem is ez a vonzereje Dito Montiel (Őrangyallal, védtelenül) munkájának, hanem Tatum és Howard remek párosa, de főleg a 2005-ben már a Nyomulj és nyerj című filmjéért Oscarra jelölt Howard játéka. Az az ember egy zseni, és nem is értem, miért nem szerepeltetik mostanában fontos filmekben, megérdemelné – igaz, olyan sorozatokban azért láthattuk, mint a Wayward Pines vagy az Empire. Helyette Channing Tatum futott be igazán, igaz, a Magic Mike-ban a tánctudását újra elő kellett vennie azért, hogy világsztár lehessen.