Egy rakás érdekesség kiderült a The Mandalorian tévésorozatról!

Az első élőszereplős Star Wars széria koszos-poros űrwestern lesz, sok sivataggal, kocsmai bunyóval és az Első Rend felemelkedésével.

November 12-én tűzi műsorra a Disney+ csatorna a Star Wars franchise első élőszereplős tévésorozatát, a The Mandlaroiant, amihez nemrég a D23 Expón mutatott meg a Disney egy ütős trailert és egy westernfilmes hangulatú plakátot.

A kreatív alkotócsapat két oszlopos tagja, a showrunner (azaz vezető író és producer) Jon Favreau és a rendező, Dave Filoni (aki egyben A klónok háborúja, a Lázadók és az Ellenállás animációs sorozatok showrunnere)a napokban interjút is adott az Entertainment Weekly magazinnak. Filoni többek között a westernfilmes hatásokról beszélt:

Ebben a sorozatban nem igazán változik meg semmi attól, hogy a jófiúk felrobbantottak két Halálcsillagot. A Lázadók megnyerték a háborút, és próbálják megszervezni a Köztársaságot, de nincs olyan módszer, amivel egyszerre lehetne érvényre juttatni mindent. Kicsit olyan ez, mint a Vadnyugat, ahol kinn vagy a határvidéken, a senkiföldjén, és valahol messze ott van ugyan Washington, ahonnan jön néha egy-két rendőrbíró, de nekik sem lehet mindig szerencséjük.

Jon Favreau pedig azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy a Star Wars-kánon idővonalán is elhelyezte az új sorozatot:

Mi történhetett abban a 30 évben, amikor eljutottunk az Uralkodó legyőzésének megünneplésétől az Első Rendig? A VII. részben ők nem csak úgy ott vannak, elég régi múltjuk van. Szóval ezek szerint valahogy mégsem sikerült olyan jól menedzselni a dolgokat, hogy végül az lett a vége, hogy a galaxis ismét egy puskaporos hordóvá vált.

Az Entertainment Weekly emellett néhány exkluzív The Mandalorian-jelenetfotóval is megörvendeztette a Star Wars-rajongókat. Ezen épp a ketrecharcosból lett színésznő, Gina Carano és a fejvadászpáncélt viselő Trónok harca-sztár, Pedro Pascal keverednek csetepatéba:

Ez a fotó került a nyomtatott magazinként is megjelenő Entertainment Weekly legújabb számának borítójára:

Ezen a képen a főszereplő mandalori harcos két trandoshival csap össze. Ebbe az idegen fajba tartozik többek között Bossk, a Birodalom visszavágban is látható, hüllőszerű fejvadász is (a fotóról egyébként sokan azt gondolják, hogy nem is a sorozatból van, hanem az ahhoz készült akciófigurákat reklámozza).

A fejvadász (akinek a maszkja alól jó eséllyel sosem fog kivillanni Pedro Pascal arca) itt is Gina Caranóval pózol egy faház előtt, harmadikként pedig Julia Jones becsatlakozott hozzájuk (az ő szerepéről egyelőre nem nagyon lehet tudni semmit):

Utóbbinál rögtön feltűnt az éles szemű Star Wars-rajongóknak, hogy a ház kísértetiesen hasonlít arra a vízi ewok településre, amit még a látnoki erejű concept art művész, Ralph McQuarrie festett A Jedi visszatér előkészületei idején. Csak végül kidobták, mert George Lucasék más elképzelések mentén, egy fára települt faluként építették fel a harcias macik lakóhelyét.

(via Geektyrant)