Elhunyt Andre Braugher, a Gyilkos utcák és a Brooklyn 99 színésze

61 éves volt.

A kétszeres Emmy-díjas színészt rövid betegség után érte a halál, a hírt egykori ügynöke, Jennifer Allen osztotta meg. Andre Braugher hat évadon át főszereplője volt az NBC Gyilkos utcák című sorozatának: ő alakította Frank Pembleton nyomozót. A detektívszerep jól állt neki, hiszen ezután Raymond Holt kapitányt játszotta a Brooklyn 99 - Nemszázas körzet című sorozatban, megmutatva ezzel, hogy komoly krimiben és komédiában is megállja a helyét.

Forrás: Roy Rochlin/Getty Images

 

Első Emmy-díját a Gyilkos utcák 6. évadjának 7. epizódjáért kapta, melyben egy metró elé lökött férfi ügyében nyomoz. A második Emmyjét a 2006-os Thief című minisorozatért kapta: ebben a törvény túloldalán láthatjuk, hiszen egy nagy értékű rablást tervező csapat vezetőjét alakítja.

Televíziós pályája a nyolcvanas évek végén indult, amikor a Kojak című sorozatban Winston Blake detektívet formálta meg. Idővel védjegyévé vált, hogy becsületes karakterek bőrébe bújik.

Egy interjúban így vallott magáról:

„Lehet, hogy nem én vagyok a világ legjobb színésze, de egyszerűen képtelen vagyok egydimenziós szerepeket játszani. […] Ha egy szereplő kedves, akkor barátságtalanná akarom formálni, ha barátságtalan, akkor meg kedvessé.”

Idén februárban szerepet kapott A Rezidencia - Magánélet a Fehér Házban című netflixes komédiasorozatban, aminek forgatása az írók és színészek sztrájkja miatt leállt. Sok jelenetet felvettek már Braugherrel, és azt tervezték, hogy jövő januárban folytatják a forgatást.

(via The Hollywood Reporter)