Emlékeztek Demi Moore-ra?

A kora kilencvenes évek egyik legnagyobb sztárja volt, kemény, de nőies, először Bruce Willis, majd Ashton Kutcher neje, de sikerült majdnem nyomtalanul eltűnnie. Csak majdnem!

Péntek: Tisztességtelen ajánlat (1993)

A filmet eredetileg Tom Cruise-nak és Nicole Kidmannek szánták, hadd éljenek érzelmi életet a vásznon, a gonosz csábító pedig Warren Beatty lett volna. Merthogy van egy gonosz csábító, a kígyó az Édenkertben, aki a két szerelmes közé áll. A két szerelmes pedig éppen a csőd szélén táncol, és, hogy mentsék, ami menthető, maradék pénzüket Las Vegasban próbálják megduplázni, sikertelenül. Ekkor tűnik fel a jóképű milliomos, aki 1 millió dollárt ajánl fel a lánynak egy együtt töltött éjszakáért. Jó kis dilemma, hiszen a milliomos Robert Redford, a férj pedig a kevésbé vonzó, de vicces Woody Harrelson. Demi Moore itt még teljes fényében ragyogott, még úgy is, hogy először átlagos csajként láthatjuk, ám ne tessék félni, hamarosan átvált szexi dög üzemmódra. Csak az a fránya dilemma ne lenne…

Szombat: Bobby Kennedy - A végzetes nap (2006)

Robert Francis Kennedy azaz Bobby, a tragikus véget ért JFK testvére, 1968. június 6-án, a Los Angeles-i Ambassador Hotelben elkövetett merénylet áldozata lett. Egy 24 éves férfi, Sirhan Sirhan közvetlen közelről több lövést, köztük egy fejlövést is leadott a 43 éves New York-i szenátorra, a Demokrata Párt elnökjelöltjére, a tizenegy gyermekes apára, aki nagy eséllyel indult az Egyesült Államok elnöki székéért. A korábban színészként ismert, ám ezúttal rendező/forgatókönyvíró Emilio Estevez nem a merénylet, a néhai szenátor vagy az elkövető nyomába eredt, hanem helyszín érdekelte, a forgatás megkezdésekor már lebontásra ítélt Ambassador Hotel, a filmhez pedig megnyerte szinte minden barátját és ismerősét. Nem is igen lehetne felsorolni az itt szereplő sztárokat, de Demi Moore különleges eset, hiszen egykori vőlegénye, Estevez nejét alakítja, ami azért is pikáns, mert a filmben szerepel Ashton Kutcher is, aki ekkor már a férje volt.

Vasárnap: Trükkös gyémántrablás (2007)

A 2000-es Ébren álmodó óta ez volt a most 52 éves Demi első igazi főszerepe, és ki is használta a lehetőséget: okos, elegáns és a kritikusok nagyon szerették, még ha a film maga nem is lett túl felkapott. A történet 1960-ban játszódik, és két elégedetlen alkalmazottról szól, akik a London Diamond Corporationnél dolgoznak. Az egyik egy nyugdíjas korú takarító, míg a másik egy karrierista menedzser, aki csak azért nem tud feljebb lépni a ranglétrán, mert nő. A takarító jóember végül meggyőzi a menedzsert, hogy fújják meg együtt a gyémántkészletet, ezzel majd jobbra fordul a sorsuk. Michael Radford, az 1984 rendezője Dave Brubeck zenéjére szövi csavaros meséjét, amely megannyi átverést és meglepetést tartalmaz, sokban idézve Hollywood fénykorát, Moore partnere pedig a megunhatatlan Michael Caine.

Ha valakinek ez sem lenne elég, hát ott az  Egy becsületbeli ügy, amit pénteken különböző időpontokban játszik a DIGI Film, a Filmcafé és a C8 is, illetve a Nem vagyunk mi angyalok színész (am. vígj., 1989), amit pénteken 14.20-kor ismétel a Paramount.