Három milliárdos fájdalomdíjat kapott a sorozatsztár

A Buffy, az Angel és a Tru Calling – Az őrangyal sztárja, Eliza Dushku illetlen bánásmód miatt kapott 2 milliárd 730 millió forintnak megfelelő összeget.

Dushku az NCIS – Tengerészeti helyszínelők című krimiszériából ismert Michael Weatherly új, jogi sorozatában, a Bullban kapott szerepet, játszott is az első évad három epizódjában, és szóba került, hogy állandó szereplővé tennék, erre azonban végül nem került sor – állítása szerint ugyanis Weatherly állandóan szexuális tartalmú megjegyzéseket és vicceket eresztett meg a jelenlétében.

A színésznő példákat is említett: egyszer a színész, amikor Dushku karakterének a szerepe szerint fel kellett tartania három ujját, arra célozgatott, hogy benne lenne vele egy hármasban, máskor pedig azt mondta az egész stáb előtt, hogy szívesen elfenekelné, de olyan is volt, hogy meginvitálta az „erőszakolós lakókocsijába” (Weatherly az utóbbi esetben azzal védekezett, hogy csak a sorozat egyik mozzanatára utalt).

Eliza Dushku. Forrás: Gabriel Olsen / FilmMagic / Getty Images

 

Dushku jelezte Weatherly-nek, hogy kényelmetlenül érintik a tréfái – nem sokkal ezután a színésznő karakterét kiírták a sorozatból. A színész nemrég közleményben kért bocsánatot kollégájától, ugyanakkor leszögezte: nem az ő nyomására rúgták ki a színésznőt a szériából. „Emlékeim szerint soha senkinek nem mondtam meg, hogyan végezze a munkáját, ide értve azt is, hogy kit vegyenek fel vagy kit rúgjanak ki” – nyilatkozta Weatherly.

A vádakra reagált a sorozatot sugárzó csatorna, a CBS is, akik nyilatkozatukban azt írták: folyamatosan törekednek rá, hogy biztonságos munkakörnyezetet teremtsenek a kollégák számára, de még sok a tennivaló ezen a téren. A Dushku számára az érintettel folytatott alku során megállapított 9,5 millió dolláros fájdalomdíj pedig azt az összeget is tartalmazza, amit a sztár akkor kapott volna, ha megteszik a sorozat állandó szereplőjének.

Michael Weatherly. Forrás: Desiree Navarro / WireImage / Getty Images

 

A megállapodásról szóló hírek egyébként nem sokkal azután érkeztek, hogy a CBS hatalmas botrányba keveredett, mert az elnök-vezérigazgatót, Leslie Moonvest számos nő szexuális zaklatással vádolta. Hasonló okok miatt rúgták ki a This Morning című műsor társműsorvezetőjét, Charlie Rose-t is, akit a sorban a 60 Minutes executive producere, Jeff Fager követett.


(via Variety)