Három új Trónok harca-előzménysorozat készül

A sorozat végeztével igencsak megkopott Westeros fénye, de ez nem befolyásolja, hogy jócskán bővüljön a mitológiája.

A Deadline információi szerint az HBO három új sorozatot fejleszt, amelyek helyszíne George R.R. Martin híres(-hírhedt) regénysorozatának világa. Közülük kettő még korai stádiumban van, egyelőre talán inkább ötletelésnek nevezhetnénk, a címek sem véglegesek: 9 utazás, a másik változat Tengeri kígyó, a következő a Tízezer hajó, végül Bolhavég (ez Királyvár nyomornegyede).

Ezek közül egyedül a Tengeri kígyó munkái előrehaladottak valamelyest, Martin mellett Bruno Heller (a Gotham és A mentalista alkotója) állnak az írócsapat élén. Ez a sorozat Corlys Velaryon tengeri utazásairól szól, szerte Westeros vizein, és azon is túl. A Tízezer hajó Nymeria hercegnő és a rhoynarok népének túlélő tagjainak kalandjait követi nyomon.

Ezt az előzménylavinát a most forgó House of Dragons, azaz A Sárkányok háza című sorozat indította el, ami 300 évvel játszódik a Trónok harca előtt, és a Targaryen-házról szól. "Az egyik nagyszerű dolog A Sárkányok házával kapcsolatban, hogy Westeros kidolgozott történelme, ami majd elvezet a Trónok harca eseményeihez, és megannyi apró kis ága van – mondta Casey Bloys, az HBO és HBO Max tartalomfejlesztési igazgatója. – Számtalan lehetőség rejlik bennük, és számtalan történet, amit elmesélhetünk."