Igen, létezik olyan film, hogy Lavinacápa

A jelek szerint a cápás őrület a végtelenségig folytatható, és a Lavinacápa után akár a Latrinacápát is megnézhetjuk valamikor. A film természetesen csapnivaló, de szórakoztató!

A cápa hatalmas, méltóságteljes, veszedelmes ragadozó, nem csoda, hogy az emberek az ősidők óta rettegnek tőle – nyilván nem az apró macskacápáktól és rokonaiktól. Amitől félünk, az remek filmes alapanyag, nem csoda, hogy Spielberg A cápa (1975) című filmje akkora klasszikus lett - és ami remek filmes alapanyag, az a feje tetejére is állítható, jó kis paródia készíthető belőle. Vagy éppen agyament rossz paródia, függően a készítők tehetségétől és kreativitásától.

Forrás: Film Mánia

 

A homokcápa (Sand sharks), a mocsári cápa (Swamp shark), a szellemcápa (Ghost Shark), a mikuláscápa (Santa Shark), a cápolip (Sharktopus) és a tornádócápa (Sharknado) után már meg sem lepődünk, hogy az alapvetően vízi közegben felbukkanó ragadozó egy újabb, szokatlan helyszínen szedi áldozatait. Az óriási prehisztorikus korból származó cápa ugyanis egy apró hegyi településen terrorizálja

a fagypont alatti hőmérséklet ellenére meglehetősen alulöltözött fiatalokat.

Van, aki a tavaszi szünet, a híres Spring Break alatt a tengerpartra megy, van, aki a hegyek közé síelni és snowboardozni, de ők sem hagyták otthon a fürdőrucit. Merthogy ledér lányok nélkül nincs horrorfilm – vagy horrorfilm paródia.

Forrás: Film Mánia

 

Nagyjából ennyi a Lavinacápa (2014) története, és azt is gyorsan el kell árulnunk, hogy a film értékelése a Port.hu-n 2.7 – az IMDB-n még ennyi se, csak 2.3 -, és egy ilyen értékelésért keményen meg kell dolgozni. Az alap, hogy a történet gagyi, és az is, hogy egy ilyen filmbe rendes színész nem nagyon megy el – az egyetlen esetleg ismerős arc Kate Nauta lehet, aki korábban A szállító 2.-ben (2005) szerepelt -, de bónuszként igyekeztek sok csinos lányt és jóképű srácot összeszedni. Aztán ott a látványvilág, ami egyrészt

olyan, mintha egy 1982-ben gyártott, gyakran lemerülő videókamerával vették volna fel,

a számítógépes effekteket pedig elképzelhető, hogy néhány beszívott gimnazista rakta össze. Ami így összességében tulajdonképpen vicces – erre szokták azt mondani, hogy olyan rossz, hogy az már jó, legalábbis szórakoztató. Tessék csak megnézni a végeredményt, itt a film előzetese.