Ilyen egy gyilkos élete – az Árulók kastélyának kulisszatitkai

Szalay Bence, A Viszkis és az Apatigris sztárja őszintén elmondott mindent egy interjúban az RTL új realitysorozatának legjobb és legrosszabb pillanatairól.

Fináléjához közeledik az RTL csatorna új napi reality show-ja, az Árpa Attila-vezette Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban, amelyben most épp a valóságshow-hősből lett műsorvezető, Nádai Anikó  tanulgatja a konspirálást a hideg és számító profi Törőcsik Danitól.

„Ha a műsor után bárki bárkire haragszik, az kretén!” – egyre izgalmasabb Az Árulók

A valóságshow-hősből lett műsorvezető, Nádai Anikó még csak tanulgatja a konspirálást, le is döbbent Törőcsik Dani hideg profizmusán az RTL népszerű gyilkosos realityjében.

Tovább

 

Korábban azonban nem Nádai Anikó és Törőcsik Dani voltak a játékban a gyilkosok, hanem A Viszkis sztárja, Szalay Bence. A 31 éves színész a napokban adott egy terjedelmes interjút az RTL.hu-nak, amelyben egyebek között arról is beszélt, hogy mielőtt elkezdődött Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban forgatása, azt gondolta, annál izgalmasabb dolog nem történhet egy játékossal, mint hogy meghívják az árulók közé.

Később aztán mégis nagyon megviselte ez a szerepkör, és a végén már ő maga sem tudta eldönteni, hol ér véget az álcája és hol kezdődik az igazság.

De mesélt arról is, miért árulta el Nagy Zsoltot, mit érzett akkor, amikor őt szúrta hátba Törőcsik Dani, és mi volt az a pont, ami végleg megtörte. A nádasdladányi kastéllyal kapcsolatban elmondta:

Olyan volt, mintha egy Agatha Christie-regényben lennénk. Azonban miután gyilkos lettem, annyira nyomasztóvá és fárasztóvá vált a játék, hogy egyszerűen nem tudtam már a környezetemre figyelni, próbáltam napról napra túlélni.

Vajon nehezebb volt a műsorban gyilkost játszani, mint egy színdarabban vagy egy filmben?

Olyan volt, mintha egy focimeccs közepén beállítottak volna a vesztésre álló csapathoz, és azt éreztem, az én játékomon múlik minden. (...) Teljesen más volt itt gyilkosnak lenni, mint a munkám során eljátszani egy szerepet. Itt folyamatosan információkkal bombáznak, amiket próbálsz megjegyezni, és addig ismételgeted magadban ezeket, hogy a végén már te magad sem tudod eldönteni, hol ér véget az álcád és hol kezdődik az igazság. Mivel én is hazudtam már életemben, ezért próbáltam a játékban is ugyanúgy hazudni, ahogy azt a valóságban is tenném. Ez azonban szörnyen megviseli az embert, főleg, ha olyanokkal csinálja, akiket nagyon megszeretett. 

 

 

No de miért árulta el végül Szalay a színészkollégáját, Nagy Zsoldot, és utána miért Törőcsik Danit vette maga mellé konspirálni?

Miután áruló lettem, biztos voltam benne, hogy ezt a játékot csak úgy lehet megmenteni, ha tiszta lappal, és új gyilkosokkal kezdjük élőről az egészet. Annak érdekében, hogy ne bukjak le és megmaradjon a játék izgalma, muszáj volt így döntenem. (...) Danin pedig már az elejétől kezdve láttam, hogy az ott lévő 22 ember közül ő a legalkalmasabb a gyilkos szerepre. 

Ezek után egyáltalán nem lepte meg, hogy ő is ugyanúgy járt, mint a mestere:

Miután Dani beállt mellém, majd először rám tette a voksát, onnantól kezdve tudtam, nem számíthatok a védelmére. Ugyanazt tette velem, amit én Zsolttal. Ráadásul ugyanazért, amiért én is elárultam a korábbi társam.

A színész arról is őszintén beszélt, mennyire megviselte, amikor a kastélybeli cimborája, Moha elbújt a reggelinél, ő pedig azt hitte, hogy kiesett a játékból az egyetlen ember, akiben megbízott.

A játéknak ezen a pontján Szalai elpityeredett, és többször is kijelentette, hogy nincs jól. Nehézzé vált számára a játék, úgy érezte, már nagyon elfáradt, és nem tudja volna tovább folytatni.

Miután Varga Ferit egy halálos öleléssel tették el láb alól a gyilkosok, Törőcsik Dani a cinkostársa háta mögött mindenkinek elárulta, hogy Szalay Bence volt a gyilkos, így Szalayt egyhangúan kiszavazták a játékból.