Ilyen lett volna, ha elkészül a Truman show-sorozat

A széria újabb emberek életét követte volna.

Az 1998-ban bemutatott Truman show nem csak remek társadalmi szatíra, de azt is megmutatta, hogy Jim Carrey több, mint egy szimpla komikus színész. A sztori tulajdonképpen az Alkonyzóna egyik 1989-es epizódjára épül: a Special Service (Különleges szolgáltatás) egy olyan férfit mutat be, aki rádöbben, hogy élete utóbbi öt évét közvetítette a televízió. Tulajdonképpen ez a Truman show alapja is, amiben Truman Burbank ráébred, hogy születésétől fogva egy showműsor része, és minden csupán díszlet, és mindenki színész körülötte.

A film eredeti forgatókönyve lényegesen horrorisztikusabb volt, ám amikor a Paramount Pictures megvásárolta, felkérték Andrew Niccolt, hogy írja újra azt. Ő azonban továbbgondolta a sztorit, és egy nemrég adott interjúból kiderül, hogy milyennek képzelte el a Truman show sorozat verzióját, ami a film folytatása lett volna.

Forrás: UIP-Duna Film

 

A sztori szerint egy televíziós hálózat több csatornája is különböző emberek életét sugározza:

„Ha New Yorkban játszódna, lenne egy Upper East Side-on élő, elit lány, egy harlemi fiú, egy kínai negyedbeli gyerek, stb. Mivel mindegyiküket csak a saját csatornája közvetíti, és csak a saját köreikben mozognak, soha nem találkozhatnak. De az első évad végén a harlemi fiú és a gazdag lány mégis közeledni kezd egymáshoz. Érzik, hogy a másik valahogy másképp viselkedik, mint akiket eddig ismertek, mivel most először találkoznak valakivel, aki nem színészkedik. (A második évadban a hálózat kétségbeesetten próbálja majd felszámolni a románcukat.)”

(via Movieweb)