Jim Carrey egy zseni - A maszk

Jim Carrey-t imádjuk. Évekkel ezelőtt még csak a komikusi arcát ismerhettük, aztán az idő múlásával egyre több drámai szerepben mutatta meg másik arcát is, és azóta még jobban rajongunk érte.

A maszk még 1994-ben készült, ekkor Carrey-t még szinte csak viccelni láthattuk, de mint tudjuk, a komikusi szerep is véresen komoly, nagyon nagy hozzáértést és profizmust igényel. És ez mind megvan Carrey-nek, összegyűjtöttünk a filmből pár tudnivalót, amik egyúttal azt is bizonyítják, hogy Jim Carrey egy zseni.

1. Chuck Russell, a film rendezője egy interjúban elmondta, hogy rendkívül sokat spórolt nekik Jim Carrey a speciális effekteken, ugyanis a színész mozdulatai, testbeszéde és hajlékonysága olyan hihetetlenül jó, teste olyan rugalmas, mozgása pedig annyira rajzfilmszerű volt, hogy egy csomó speciális effektre emiatt nem is volt szükség.

2. A hatalmas fogak eredetileg csak azokban a jelenetekben kaptak volna szerepet, amikor a Maszk nem beszél. Ám Jim Carrey imádta őket, és megtanult beszélni a túlméretezett fogakkal is, amitől a karaktere még eszementebbnek tűnt, és a film készítői is több szabadságot kaptak, és akkor használták a fogakat, amikor akarták. 

3. Abban a részben, amikor Jim Carrey-t üldözik a gengszterek, és ő kihúzza a nedves kondomot a zsebéből, és azt mondja: "Sajnálom, rossz zseb", Carrey rögtönzött.

4. A Maszk több rajzfilmkaraktert is leutánoz: A Tasmán ördögöt (tornádóként utazik), Pepé Le Pew -t, a görényt a Looney Tunes-ból (amikor Tinával romantikáznak a parkban), Tapsi Hapsit (amikor „haldoklik” a gengszter karjaiban) és a Gyalogkakukk prérifarkasát (amikor meglátja Tinát a nightclubban).

5. A sárga öltönyt Jim Carrey édesanyja ihlette, aki majdnem egy ilyen öltönyt varrt fiának az első stand-upos szereplésére.