Jó hír: az HBO tévésorozat készít a Watchmenből

Rossz hír: az a Damon Lindelof jegyzi, akit gyűlölnek a geekek a Lost és a Prometheus miatt.

Damon Lindelof lehet a showrunnere az HBO-nál készülő Watchmen tévésorozatnak – írja a Hollywood Reporter. A tévécsatorna valószínűleg azért választotta ki őt, mert a Lost - Eltűntek csavaros sztorija a a 2000-es években azért elég nagyot szólt, és a mostani sorozata, A hátrahagyottak is népszerű. Lindelof neve viszont szitokszóként is előkerül, főleg a vaskalapos Alien-rajongók körében, akiknek nem tetszik az az út, amerre a franchise elindult a Prometheusszal.

De maga a Watchmen tévésorozat sem annyira ördögtől való dolog, mert Alan Moore és Dave Gibbons kultikus képregényéből közel sem került át minden egy az egyben a Zack Snyder-féle, 2009-es moziváltozatba. Nem kell, hogy a sorozat megint a Komédiásról, Dr. Manhattanről és Rorschach szóljon a sorozat, sőt! Kifejezetten jó lenne, ha a képregényben és a filmben csak régi emlékekben és széljegyzetekben említett Minutemen-tagokról, Metropolisz Kapitányról, Dollár Billről, Csuklyás Bíróról, Molyemberről és az Axis Kapitány kiütő, öreg Éjji Bagolyról szólna az HBO új sorozata.

Az viszont biztos, hogy Zack Snydernek porducerként sem lesz köze az HBO, a Warner Bros. Television és a DC Entertainment közös tévésorozatához, mivel nemrég visszavonult a filmezéstől a lánya öngyilkossága miatt.