John Cleese visszatér a zsörtölődő szállodatulajdonos szerepéhez – jön a Waczak Szálló folytatása

A brit komikus lánya, Camilla Cleese is szerepel az új évadban.

A Monty Python-csoport egyik legemblematikusabb tagja, a Hülye Járások Minisztériumának örökös elnöke, John Cleese a hetvenes években készítette el önálló sorozatát, a Waczak Szállót, melyben a főszerepet, a mindig ingerült, arrogáns, pikírt szállodatulajdonos szerepét is magára vállalta. Basil Waczakba mindent belesűrített, ami az ilyen figurákban ellenszenves, és az abszurdig fokozta. A kétszer hat részes sorozatot 1975-ben és ‘79-ben sugározta először a BBC, és most, 44 év elteltével a Castle Rock Television támasztja fel. 

A széria egyik producere Matthew George lesz, akiről Cleese kifejezetten jó véleménnyel van: “azt szeretem benne, hogy sok producerrel ellentétben, ő tényleg összefogja a kreatív folyamatokat”. 

A Waczak Szállót 2000-ben a Brit Filmintézet a 100 legjobb angol televíziós program első helyére sorolta, 2019-ben pedig a Radio Times magazin a valaha készült legjobb brit szitkomnak nevezte.

Camilla Cleese és John Cleese
Forrás: Amanda Stronza/Getty Images for SXSW

 

Az új epizódokról egyelőre nem sokat tudni, de az biztos, hogy

Basilnak egyszerre kell megbirkózni a modern világ nyűgeivel, és azzal, hogy van egy lánya, akiről eddig nem tudott, és akivel együtt vezetik majd a szállót.

A forgatókönyvet John és lánya, Camilla Cleese együtt írja, és természetesen Camilla alakítja Basil lányát.

(via The Hollywood Reporter)