Jön a 2. évad Tom Hardy eszelősen jó sorozatához

Óriási siker a XIX. századi London mocskos alvilágában játszódó Tabu, a BBC máris bejelentette a folytatást.

Alig pár napja írtunk arról, mennyire ütős tévésorozatot hozott össze Tom Hardy és az apja, Chip Hardy, és milyen jó lenne, ha folytatás is készülne hozzá. Erre a brit közszolgálati tévé, a patinás múltú BBC bejelentette: akkor siker a Tabu, hogy berendelték a második évadot is .

A BBC felmérései szerint a és Ridley Scott produceri irodájával és az FX-szel közösen készített sorozat 5,8-7 millió fős nézettséget produkált. Ez igen szép nézőszám egy erősen korhatáros, bonyolult történetszövésű, körmönfont konspirálással és misztikus elemekkel jócskán telepakolt sorozattól.

Tom Hardyék a klasszikus maffiaeposzok (Kereszteapa 2, Sebhelyesarcú, stb.) történetét helyezték át a Dickens-regények közegébe, vagyis az 1810-es évek Londonjába. A halottnak hitt James Keziah Delaney egy nap besétál London sirályszaros kikötőjéből az apja ügyvédjéhez és a Kelet-Indiai Társasághoz, hogy nagyon is él, és az apja hajózási vállalatával fog ezentúl Kínából teát hozni, az angol-amerikai háborúskodás kellős közepén fekvő Nootka-szigetet használva kereskedelmi lerakatként.

Ez persze nem tetszik sem a Kelet-Indiai Társaságnak, sem a királyi udvarnak, sem a Londonban konspiráló amerikai kémeknek. Hősünk viszont egy saját bűnbandát alapít egy csupa Guy Ritchie-filmbe illő alakkal (van benne könyvet író, szénné tetovált bérgyilkos, színészi ambíciókat dédelgető szélhámosnő, vásári mutatványosként fellépő, szoknyabolond zugkémikus és egy rakás másik bizarr karakter), és megpróbálja úgy egymás ellen kijátszani az ellenérdekelt frakciókat, hogy végül ő legyen az árnyékháború győztese.

A csatos kalapos, fösvény nemesurak, a kifestett kurtizánok, a szurtos képű utcakölykök és a pudvás fogú kikötői torokmetszők világa mindig hálás téma, nem csoda, ha a BBC programigazgatója, Charlotte Moore közleményben jelezte: már alig várja, hogy ismét együtt dolgozhassanak Tom Hardyval és az apjával, valamint Steven Knight forgatókönyvíróval.

A Tabut március 17-től a magyar HBO is vetíti.