Kit Harington elmesélte, milyen volt, amikor megtudta, kik Havas Jon igazi szülei

Nagyon izgult, hogy hihetően el tudja-e játszani az apjának hitt Ned Starkban hatalmasat csalódott fiút.

Végre-valahára elstartolt a Trónok harca tévésorozat nyolcadik, befejező évada. Ami azt jelenti, hogy az elkövetkezendő hat hétben jó eséllyel minden nap meg fog majd jelenni valami izgalmas hír, pletyka, rajongói konteó és forgatási érdekesség a világ jelenlegi legnépszerűbb tévésorozatával kapcsolatban. Most épp az Entertainment Weekly faggatta ki a széria főszereplőjét, Kit Haringtont, aki a közönség nagy kedvencét, Havas Jont alakítja.

Mi, nézők ugye már a 7. évad óta tudjuk, hogy Havas Jon valójában nem is Ned Stark és egy meg nem nevezett déli nő gyereke, akivel Robert Baratheon lázadása idején szűrte össze a levet a jó Eddard. Jon anyja igazából Ned testvére, Lyianna Stark volt, az apja pedig  Rhaegar Targaryen herceg – akik ráadásul  össze is házasodtak, így nem is Daenerys a Targaryenek törvényes trónörököse, hanem Havas Jon, aki születésekor az Aegon Targaryen nevet kapta. Ezt Jon csak az új évad nyitóepizódjában tudta meg régi cimborájától, a Fellegvár iratai közt kutakodó Samwell Tarlytól (akinek az időben és térben is utazni képes Bran Stark, az új Háromszemű Holló segített a nyomozásban). Ez volt az új rész egyik legtorokszorítóbb jelenete:

A 32 éves sztár így nyilatkozott erről a jelenetéről az Entertainment Weekly magazinnak:

Az volt ennek a jelenetnek a kulcsa, hogy ezt a néző már tudta, nem volt számukra semmi meglepetés benne. Ezért aztán Jonnak is arról kellett itt beszélnie inkább, hogy akkor most arról van szó, hogy az apja hazudott neki? »Azt mondod, az apám, a legbecsületesebb ember, akit valaha ismertem, hazudott?« És ebben a pillanatban Samwell megszűnt számára létezni. Az biztos, hogy Jon akkor és ott megvetette a barátját, és meg is verte volna, ha kiderül, hogy megpróbál neki hazudni erről. Nagyon fenyegető próbáltam lenni: »Rendben, most ezt elmondtad, de ajánlom, hogy k*vára igazad legyen, mert ha megpróbálsz átverni...« Szóval így próbáltam eljátszani ezt a jelenetet. Remélem, sikerült!

Nagy kérdés, hogy Jon mit kezd majd ezzel az információval, igényt tart-e a trónra vagy lemond róla Daenerys javára. Vagy esetleg királyi párként fognak uralkodni? Igaz, hogy Daenerys Jon nagynénje, de a Targaryeneknél évszázadokon át bevett szokás volt a testvérházasság a nemesi vérvonal megőrzése érdekében... Még pár hét, és kiderül, hogyan döntött Havas Jon, és ez miként befolyásolja majd a nagy finálét – mi pedig minden hétfőn beszámolunk róla itt a Port.hun a Trónok hrac-kibeszélőnkben! (via Uproxx & Entertainment Weekly)