Kosztümös akciót és szexet ígér a Hunyadi-sorozat előzetese

10,5 milliárdból készül minden idők legdrágább magyar szériája, amelyet nemzetközi piacra (is) szánnak.

A Cannes-ban megrendezett televíziós szakmai rendezvényen bemutatták a jelenleg is forgó Hunyadi-sorozat első teaserét, illetve werkvideóját.

A sorozat, amely a nemzetközi piacon Rise of the Raven, azaz A holló felemelkedése címen fog futni Hunyadi János életét mutatja be Bán Mór regényei alapján. Showrunnere az Aranyéleten is dolgozó Lengyel Balázs, rendezője az Oscarra jelölt, Emmy-díjas Robert Dornhelm, valamint Nagypál Orsi és Szász Attila. Hunyadit Kádár L. Gellért, a feleségét, Szilágyi Erzsébetet Rujder Vivien játssza.

A 10,5 milliárdból készülő, azaz minden idők legdrágább magyar sorozatának számító Hunyadit Robert Lantos producer a nemzetközi piacra is szánja. A Kanadában élő, magyar származású szakember, aki olyan filmeket jegyez, mint az Eljövendő Szép Napok, a Gyilkos Ígéretek és a Csodálatos Júlia, korábban úgy nyilatkozott, hogy "nem angol nyelvű kategóriában ilyen kaliberű történelmi produkció nem készült még sehol a világon", és hogy olyan lesz, "mint a Trónok harca, csak sárkányok nélkül”.

Az Indexnek azt is elmondta, hogy a különböző nemzetiségű történelmi figurák saját anyanyelvükön szólalnak majd meg.

„A történések legnagyobb része magyarul zajlik. Amikor olasz személyekről van szó, szerbekről vagy törökökről, akkor azt ottani színészek játsszák saját nyelvükön. Ahol kell, ott feliratok lesznek, egyes országokban pedig az egészet szinkronizálják majd. Ezt a produkciót a világnak készítjük, nem csak Magyarországra. Ahhoz, hogy exportképes legyen, úgy kell hozzáfogni, hogy konkurencia lehessen azoknak a produkcióknak, amelyeket az egész világ lát.”

Emiatt a casting sem csak nálunk, hanem Szerbiában, Olaszországban, Törökországban, Lengyelországban, Csehországban és Ausztriában is zajlott, és több mint két évig tartott.

A címszerepet alakító Kádár L. Gellért és Rujder Vivien mellett olyan színészek tűnnek még fel a szériában, mint Fekete Ernő, Hermányi Mariann vagy Törőcsik Franciska.

A 10 részes sorozat premierje 2024 őszén lesz. Nálunk és Szlovéniában a magyar TV2, Ausztriában az osztrák ORF TV csatorna vetíti majd. A széria utolsó két része a korábbi hírek szerint játékfilmként kerül a mozikba, aztán lesz csak látható a tévében is.

Via: Index / HVG