Meghalt Jerry Springer

79 éves korában elhunyt Jerry Springer, az őrült talkshow-iról ismert televíziós műsorvezető.

A tévés műsorvezető a Jerry Springer Show-val lett ismert, mely 1991-től közel három évtizeden át futott, a műsorban menetrendszerűek voltak a verekedések és a repülő székek. Jerry Springer Nagy-Britanniában született, szülei németországi zsidó menekültek voltak. A család 1949-ben költözött az Egyesült Államokba. Talkshow-ja elindulása előtt Cincinnati demokrata párti polgármestere is volt, illetve híradósként és zenészként is dolgozott.

Jerry Springer; Fotó: Roy Rochlin/Getty Images

 

Springer csütörtökön halt meg chicagói otthonában - adta hírül a BBC News. A TMZ forrásai szerint hasnyálmirigyrákja volt, amely az elmúlt hetekben súlyosbodott.

Jene Galvin, Springer barátja és a család szóvivője "pótolhatatlannak" nevezte őt.

"Jerry kapcsolatteremtő képessége volt sikerének kulcsa mindenben, amit kipróbált, legyen szó politikáról, műsorvezetésről vagy csak viccelődésről az utca emberével, akik egy fotót vagy egy szót akartak váltani vele" - mondta.

Springer beszélgetős műsora közel 5000 epizódot élt meg, és a bulváros televíziózás szimbólumává vált vendégei kaotikus kiabálásaival, káromkodásaival és megcsalások leleplezéseivel.

Piers Morgan műsorvezető "tévés ikonként és intelligens, melegszívű, vicces emberként" jellemezte Springert.

(via BBC; Variety)